Má vaše dieťa tiež veľkú hlavičku?

micka21
24. jan 2011

Ahojte, mám synčeka, ktorý má 18 mesiacov. Je veľmi šikovný a tak, len má trošku väčšiu hlavičku ako ostatné deti... Obvod 53cm:( Mne by to ani neprišlo čudné, len naša detská lekárka nás už posial po kadejakých vyšetreniach, že z toho začínam mať strach... Už sme chodili na neurológiu, tam nám povedali, že chlapček je zdravý, vyvíja sa ako má, tak že už nemusím chodiť... Tak nám detská pre istotu poslala na genetiku... Máte niektorá podobné skúsenosti?

miska333
24. jan 2011

maly bude mat rok a ma obvod hlavícky 49cm, ked na neho pozriem nieje velka, je primerana k telu

marianca
24. jan 2011

Pokiaľ sú všetky vyšetrenia a všetko v pohode, tak sa nemáš čoho obávať....veď ani dospelí nie sú všetci úplne symetrickí. Jeden je menší jeden vačší, jeden má veľký nos, ďalší má veľké ústa....Neviem prečo by deti mali byť úúúúplne tabuľkové a keď sa trošku vymykne z tabuľky je problém...Ale na druhej strane, zrejme tvoja doktorka chce mať istotu, že je všetko ako má byť a keby nebolo, neurológ by to určite zistil a ty sama píšeš, že je šikovný, takže nie je o čom. Ja som to nikdy nesledovala, že akú má malý veľkú hlavičku a tak som mu ju teraz odmerala. Má dva roky a hlavička má 48,5 cm.

zeleny_cajik
24. jan 2011

https://www.modrykonik.cz/diskuse/tema/obvod-hl...

Vôbec by som sa neznepokojovala, obvodná lekárka nechce nič zanedbať, ale myslím, že čisto preventívne 😉 ak ti neurológ povedal, že je všetko ok, tak tomu ver. Inak mne teda 53 cm nepríde ako nejaká obrovská hlavička, poznám detičky s podobnými rozmermi a nikto sa nad tým nepozastavuje 😉

olivova
24. jan 2011

napisem ti pribeh : Jednemu blizsiemu znamemu sa narodila pred par rokmi dcera. Jeho manzelka s nou bola samozrejme na poradni a hned od zaciatku sa jej napacila jej hlavicka - bola "prilis velka" na tak male telicko.... Bohuzial mamicku ta lekarka prilis vystrasila, zacala hladat choroby aj kde nie su. Samozrejme ze ich povlacili po roznych lekaroch - az po pol roku (po tych stresoch, ze nemaju zdrave dieta) - prisli k jednemu starsiemu lekarovi zo ZA do BA (nastastie boli pritomny obaja rodicia) a pan doktor sa na nich diva, kuka do karty rozne vysetrenia a skonstatuje: prepana, vsak ona ma hlavicku po ockovi, vsak pozrite na jeho hlavu... 😀 Dnes je z nej krasna zdrava dama....
Nechcem to zlahcovat, ale obcac lekari zbytocne hladaju choroby kde nie su a tym ich privodia....

bobocka
24. jan 2011

absolutne to neries.pokial sa babo znaci byt zdrave,reaguje,prospieva,tak sa niet coho bat.moj misko ma tiez lebenu ako svet 😀 on je strasne zlaty 🙂 nasa pediatricka to vobec neriesila,no ked som sla s malym na neurologiu koli inej veci,tak to neurologicka pomenula,ze ma velkost hlavicky na hrane so svojim vekom.ze sa este zmestil do tabulky ale llt.povedala som to pediatricke a ta len na mna pozrela,ze co ta neurologicka vyskakuje,ze to je uplne v poriadku a potom sme sli na neurologiu na kontrolu a bol s nami aj moj muz a ked ho neurologicka videla,tak hned povedala,ze uz vie,preco ma maly vacsiu hlavicku-moj muz ma riadnu lebenu 😀 to moze byt kludne genetika a vobec to nemusi byt nic zle.to sa casom spravi a telicko sa hlavicke prisposobi.inak divne.ze len ta neurologicka na to poukazala a mne sa maly zdal byt uplne v poriadku,normalnu ma hlavicku podla mna.no odvtedy mu ju meriame aj doma a teraz ma takmer 16 mesaicov a 50-50,5cm.ale to mal aj v roku,takze nejak sa mu uz teraz hlavicka nezvacsuje 😉 prikladam aj foto a sama uznaj ci ma nejaku extra veliku hlavicku 😉 a na vysku mal v roku 79cm a teraz ma uz min 82cm.mozno aj viac. 🙂

njonja
25. jan 2011

Ahoj, nas mal uz pri narodeni obrovsku hlavicku, tiez nas vysetrovali, ale napokon to dopadlo dobre. U nas je to tiez v rodine - manzel mal ako dieta velku hlavu. Lekarka povedala, ze deti, ktore budu vysoke maju velku hlavu, lebo ta rastie pomalsie, ako ostatne casti tela. Muz ma teraz hlavu "malu" a meria 203 cm.-)))) Ale urcite chod na vysetrenia, kam ta posielaju, aby sa nieco nahodou nezanedbalo.

katecameron
25. jan 2011

no s tou hlavou aj muzov synovec mal obrovsku hlavu az zle bolo pozerat na to dieta v jednom roku mal obvod hlavy podla tabuliek ako ma mat 7rocne dieta a nikto to neriesil matke sa to divne nezdalo a ich doktorke tiez nie tak sa s tym nezapodievali tearz ma 4roky hlavu ma obrovicitu ale uz to vyzera kus normalnejsie lebo telo predsa narastlo no inak je to zdrave decko tak svagrina nic neriesi??? neviem ci je to OK mozmńo ano mozno nie cas ukaze bud rada ze mat doktorku ktora ma zaujem horsie by bolo keby sa tvarila ze nic nevidí a nikde by vas neposlala a dietatu by bolo nieco vazne

matejko18
18. jún 2019

My sme mali to isté ešte v brusku...vyšetrenie atď
...drobec ma 22m a obvod 52cm ...