Má niektorá z Vás skúsenosť s rozdielnou farbou očiek u bábätka? Naša takmer 5 mesačná dcérka má jedno očko hnedé a druhé modré, pri narodení ich mala obe tmavomodré. Myslíte, že takéto dvojfarebné očká ostanú alebo jedno z nich zmení farbu? Zatiaľ je také nevšedné bábo, ale hlavné je, že na obe očká vidí 🙂))
U nas na zs mal ucitel take ocka modre a hnede boli sme s toho ako deti v soku 🙂 dnes uci nase deti a ich reakcia je taka aka bola aj u nas 😀 takze ich ma stale modre a hnede 🙂
ocka novoredencov su cca vsetky rovnake a potom po case sa farba ukaze, ze aka je. to, ze je kazde ocko ine je velmi zriedkave, ale poznam takych 2 ludi, co maju jedno oko hnede a druhe modre. uz sa jej to asi nezmeni.
aj ja mam take. jedno hnede a druhe modro-zelene. len neviem ci od malinka som to tak mala (vtedy boli cierno-biele fotky).
Moja malá mala jedno očko do hneda, druhé modré...teraz v piatich rokoch sa tie farby už tak viac vyrovnávajú do modra, tú hnedú v tom jednom očku už až tak nevidno....husky, no.
hehe, to je sen môjho muža, mať dieťa s dvojfarebnými očami 😀 predpokladám, že tá modrá už tiež nie je rovnaká, ako pri narodení a takto jej to aj zostane.Mám kamarátku, ktorá má také oči a veľa chlapom sa to veeľmi páči 😀
moja splužiačka mala jedno oko zelené druhé modre 🙂 bolo to také čudné ked si sa jej pozrela do očí 😝
Moj prvy syn ma hnede oci,ale mame taky zaujimavy ukaz,ze v pravej hnedej duhovke ma cca 2 mm siroky a po celej dlzke duhovky jasno modry pasik a je to dost vidiet hned na prvy pohlad.Kazdy sa ho pyta ze co to ma tu modru ciaru v oku 😀 ci to je nejaka choroba a ci ho to neboli.Ja si robim z toho srandu pred kazdym,ze tym,ze sa on narodil na 36 tyzden,tak sa process sfarbenia oci nedokoncil uplne,preto je tam ta modra ciarka. 😀
Nase krstniatko ma rozdielne farby oci. Nie je to ale vyrazny rozdiel, podla toho, ake je svetlo, to vidno viac alebo skoro vobec. Jedno ma hnede a druhe zelene. Vsimla som si to, ked mal par mesiacov, teraz ma vyse dva roky a stale je to take. Pokial viem, tak to ostane a je to cisto opticke, s kvalitou zraku to nema nic spolocne.
Mas teda vynimocne babo, bud na nan hrda 😉
Stáva sa to nebolí to . Jeto prejav heterochrómie a je to dané geneticky, ako už z názvu vyplýva
@katyax ahooj mali sme jedno ocko modre druhe zeleno hnede 🙂, teraz ma kocicka skoro 3 rocky a uz rozdiel neni vidiet, menilo sa to pomaly ale uz su hnede 🙂
poznám dievča čo má jedno oko hnedé a druhé modré.. ma to od narodenia.. 🙂
jamam svagra a aj v triede mam jedneho chlapceka
Kamoška čo mi robí nechty má jedno modré a jedno hnedé 🙂 vraj su to nadpriemerne inteligentný ľudia 🙂 a inak skoro každé dieťa keď sa narodí má modré očká a časom sa vykryštalizuje farba ktorá mu ostane 🙂 aspoň bude Výnimočná 🙂 😉
dcéra môjho bratranca má jedo hnedé a druhé modré, už od narodenia 🙂
@katyax toto je celkom zaujimave http://paulech.blog.sme.sk/c/347531/Chimery-dva...
Jedna moja kamaratka ma kazde oko inej farby...neviem, ci to ma od narodenia, ale je aj tu na Koniku, mozes sa jej spytat sama, ked chces, dam ti kontakt v sprave 🙂