Má vaše dieťa cystickú fibrózu?

katarina146
18. okt 2016

Nie je medzi vami mamicka, ktorej dietatu diagnostikovali cysticku fibrozu?

lucinka511
18. okt 2016

@katarina146 a podla coho ti to diagnostikovali?

katarina146
autor
18. okt 2016

@lucinka511 mali sme 2x pozitivny novorodenecky skrining a dnes potny test 83

inull5
18. okt 2016

@katarina146 ahoj,písala som ti aj v druhej téme.vôbec som si nemyslela,že budete mať vysokú hodnotu potneho testu,strašne ma to mrzí.stále však nič nie je potvrdené,ešte vas čakajú dva testy zrejme.A potom aj genetika ktorá vôbec CF nemusí potvrdiť,prípadne potvrdiť ľahšiu mutáciu,alebo môže byť iba nosicka génu,aj oni môžu mať vyššie potne testy..držím palce a prajem všetko dobré.

kasssiopea
18. okt 2016

@katarina146
Ahoj Katarína, my sme mali tiež dva skríningy pozitívne, šli sme do Podunajských Biskupíc kde CF nepotvrdili. Na kontrole po pol roku znova potvrdené, že CF nemá. Má šesť rokov a má alergiu na peľ stromov, inak je úplne zdravý.
Moc Ti prajem rovnako dobré správy 💛

katarina146
autor
19. okt 2016

@inull5 , @kassiopea ja viem ze sa to este moze na dobre obratit, ale uz si nechcem vlievat falosne nadeje. Nejako sa s tym pomaly vyrovnavam, naucime sa o nu starat a hotovo. Niektore deticky vraj funguju skoro uplne normalne.

janalili
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
tedina7
12. feb 2022

@katarina146 ahoj, a ma dcera cf?

adriannasvk
12. feb 2022

Neboj sa. Mojim vysli obom potne testy opakovane vyssie a primar ma ukludnil,ze nie je nic iste...mal deti,ktore mali hodnoty aj okolo 100 a CF sa nepotvrdila....sice to cakanie na vysledky genetickych testov neboli prijemne ale boli negativne...drzim palce,verim,ze sa dg nepotvrdi 😊

katarina146
autor
14. feb 2022

@tedina7 áno

tedina7
14. feb 2022

A ako sa má dcera? A ma solnu kozu? My čakáme na vysledky od potneho testu, nov screening sme mali ok. Cítim na čele a dlane soľ, preto sme išli.

katarina146
autor
16. feb 2022

@tedina7 nechcem to zakriknut, ale ma sa super. Mame trosku narocnejsi rezim ako bezne rodiny, ale vseobecne byva menej chora ako rovesnici, resp. skoro vobec 🙂 no uz ma nasadenu novu liecbu, tazko povedat ako by to bolo bez nej. Ale ano, ked sa spotila a pobozkala som ju, palili ma pery. Teraz s liecbou to uz nepozorujem

tedina7
17. feb 2022

Kolko ma rokov? A ked sa narodila Mala novorodenecký skrining? Ako ste dozvedeli že ma túto chorobu?

tedina7
17. feb 2022

@katarina146 a vsade ste citili soľ?

tedina7
17. feb 2022

@tedina7 jaj už vidím.

katarina146
autor
17. feb 2022

@tedina7 ma 5 a pol roka. Ja by som sa na Vasom mieste velmi neznepokojovala. Nam vysiel novorodenecky skrining, potne testy vysoke a genetika to potvrdila. Takze ak ste mali negativny skrining, sanca na CF je podla mna miziva. A keby aj, najnovsia liecba z nich robi takmer zdravych ludi 🙂

tedina7
17. feb 2022

Dufam ze budeme mat Dobre vysledky. ❤️ Musime ist esteraz na potny test, lebo minule vôbec sa nepotil. Vtedy brali aj krv na tsh a ešte na neviem na čo, ten mal OK.

Prajem Vám všetko dobre! ❤️

ritamis
19. mar 2023

@katarina146 ahoj Katka, dcérka ti ide na Kaftrio?

katarina146
autor
17. apr 2023

@ritamis ahoj. Orkambi. Kaftrio je na Slovensku aż od 12 rokov, tak to si musíme ešte počkať.

zuzulka558
17. apr 2023

Nám tak diagnostikovali, polroka sme chodili na potne testy, brali krv,, keď nakoniec povedali ze sa nepotvrdila cysticka fibróza som zostala šťastná,,, teraz ma 10 rokov a jedine co ma je ekzém a alergia

tedina7
17. apr 2023

Aj my sme boli na vsetky testy, potom genetika chvalabohu nepotrvdila! ❤️

ritamis
18. apr 2023

@katarina146 držím palce, ja verím, že kaftrio onedlho bude od 6 rokov aj u nás preplácané