Má vaše 5-ročné dieťa problém s rozprávaním?

sarpej555
7. aug 2019

Ahojte maminky je tu nejaké 5rocne dieťa ktoré má problém z rozprávaním

erickatt
7. aug 2019

@sarpej555 moj mal

rebeka321
7. aug 2019

Ahoj môj ma 5 rokov a povie len veľmi málo slov ale ma aj problém z porozumením.

sarpej555
autor
7. aug 2019

@rebeka321 ahoj mohla by si mi napísať ip dakujem

sarpej555
autor
7. aug 2019

@erickatt a zlepšilo sa to po akom čase

erickatt
8. aug 2019

@sarpej555 kúsok aj ano.. ale v podstate má stále poruchu reči, zrýchlene tempo.. my dr povedala ze jemu ide rýchlejšie mozog ako pusa stiha. Napodiv po anglicky to nie je počuť ze by mal problém. Už má 20. Úspešné zmaturovane, ľudia si bud zvyknú, alebo neriešia..

martinals
8. aug 2019

Ahoj aj my máme 5r a zle rozprávame.Ako tak sme začali až v 3r,ale v porovnaní s deťmi toho veku (5r) sme pozadu.V škôlke nám doporucili logopediu.

laska201
8. aug 2019

My tiez sice mame uz zachvilu 7 no r este teda nevie.v skole nam povedali ze to nevadi tak snad do konca roka pekne nabehne.akurat sa nam knise horny prvy zub tak dufam ze uz coskoro oba horne vypadnu a narastu trvace.az sa to pekne nauci.lebo ked tam nebude mat nic tazko ho ucit ked jazyk nema oporu v zuboch.ja ked vidim deti uz skoro 5rocne bez zubkov a mojim chalanom tak neskoro vypadavaju ale vzdy sa potom rec zlepsi ked su trvace.

sarpej555
autor
9. aug 2019

@martinals aj my navštevujeme logooediu ale sme pozadu z rozprávaním

seahorse27
10. aug 2019

Moj bude mat 5 v oktobri, ma specificky naruseny vyvin reci - vyvinovu dysfaziu. Chodime na logopediu, robi pokroky, ale s rovesnikmi sa to neda porovnat. Vety zacal tvorit az okolo 4. roku - dovtedy 1-slovna komunikacia + gesta. Ide si svojim tempom vo vyvine, ale cudzi ludia mu este velmi nerozumeju.

ninka2018
18. feb 2024

@rebeka321 dobrý večer viem ze je to stará téma....máme taký istý problém ako vy zlepšilo sa to nástupom do školy alebo ako??

jana005
18. feb 2024

@ninka2018 môj syn má šesť a má problém s R a s č, š, ť a v podstate všade, kde sú mäkčene.
Nevidím to u nás s rečou ružovo, keďže starší syn má 11 a je to s rečou u neho tak isto.
Na logopediu chodíme, ale doma sa im veľmi nechce cvičiť.
Stále som si myslela, že sa starší syn naučí normálne rozprávať, ale nie.
Ale verím, že keď už ozaj teraz začneme poriadne cvičiť, tak sa to dá nejak doporiadku

ninka2018
18. feb 2024

@jana005 my máme problém aj s porozumením...ach mam strach keď pôjde do školy

jana005
18. feb 2024

@ninka2018 a v škôlke vám čo hovoria?

ninka2018
18. feb 2024

@jana005 áno vidia,že je to problém ale vedia ze navštevujeme logopédia a plus spec.pegagogiku ale pracuje pekne keď majú aktivity

jana005
18. feb 2024

@ninka2018 mne na začiatku roka povedali, že mám porozmýšľať o doklade, keď počuli ako rozpráva (chodí do tej škôlky prvý rok).
S tým som však nebola stotožnená, keďže synovi zle vychádzajú roky, do školy pôjde na sedem a keby bol odklad, išiel by až na osem.
A takisto som vedela, že prvý syn mal tiež zlú reč, že možno to bude takisto beh na dlhú trať.
Ale teraz po polroku povedali, že na odklad to nie je, len máme veľa, veľa cvičiť, nech sa to dá nejak dokopy. Lebo ináč je šikovný, až na tú reč.
A syn kedy bude mať šesť?
Lebo keď je napríklad narodený v júni alebo neskôr, tak by som sa poradila a ak by odporučili odklad, tak by som dala.
A aký má problém s porozumením?

ninka2018
18. feb 2024

@jana005 naša ide do školy až na 7 rokov, lebo je novembrová,ono rozumie všetko čo povieme,usúdili to na základe riešenia úloh ze jednoduché vie a pri ťažších už má problém vzhľadom na jej vek....

ninka2018
18. feb 2024

@jana005 a tým ze ma problém s porozumením tak je problém aj s rečou povedali

jana005
18. feb 2024

@ninka2018 verím, že to bude dobré.
Len treba chodiť na logopediu a snáď sa rozrozpráva

ninka2018
18. feb 2024

@jana005 ďakujem

rebeka321
5. mar 2024

@ninka2018 ahoj všimla som si až teraz že si ma oslovila 🙈. No u nás sa trošičku reč pohla, ale teda stále máme veľký problém aj s rečou aj s porozumením. Ale od vtedy nám aj pribudli diagnózy rôzne. Syn bol aj v prípravnom ročníku a momentálne pokračuje na škole pre deti s NKS. Bežnú školu by nezvládol

marketa1111
21. apr 2024

@seahorse27 prepáčte, smiem sa spýtať ako syn pokracoval s rečou?? Lebo môj ma teraz 5 rokov a 4 mesiace. Ma narušené komunikacne schopnosti ( NKS), má ADHD. Čakáme na vyšetrenie na Autizmus.
Nejdu mu spoluhlasky a ťažko mu rozumieť. Na logopédiu chodíme 2,5 roka. No posun minimálny.. som už aj troška zúfalá.. ďakujem

seahorse27
22. apr 2024

@marketa1111 u nas to islo celkom rychlo dopredu,najvacsi pokrok nastal medzi 5. a 6. rokom. V 6 rokoch uz rozpraval vsetko a naucil sa aj R. On ale nema ziadne pridruzene diagnozy a ma dobre IQ, cize recovy deficit dokazal dobre kompenzovat. Neskor sa ukazalo, ze hlavny problem bol v sluchovom spracovani, ktore mal narusene. Vysetrenie na autizmus sme absolvovali tiez, mal vtedy 3,5 roka.