Má tmavo zelenú stolicu. Prečo?

tatiana611
22. okt 2010

ahoj mamicky prosim potrebujem poradtit s jedným problem co sa tyka mojho drobceka... ☹ Uz skoro 2 mesiace mi moj chlapcek ma strasne tmavozelenu stolicu..ma ju aj dost nepravidelnu obcas ju nema aj viac ako 5 dni co je myslim zle..uz sa nekojime 4mesiace....papame uz aj kasicky no myslim ze to nema vplyv na jeho problem respektive neviem myslim si to...neviem co to moze sposobovat a velmi ma to trapy...viete mi niektora z maminiek poradit co dalej a preco to asi ma?dakujeeeeem 😉

katka1981
22. okt 2010

Ja osobne by som zavolala pediatricke. Vzdy jej volam, ked sa mi nieco nezda. Hned na prvej poradni mi povedala, ze mam zavolat, ked sa chcem nieco opytat. Najlepsie riesenie...

latvia
22. okt 2010

je to normalna "reakcia" na umelu vyzivu.kase zahustuju stolicu, umele mlieko meni farbu stolice na tmavo zelenu.

zuziq
22. okt 2010

aj my sme na umelom mliecku a tiez mame stolicu casto tmavozelenu. Je to normalne koli tomu, ze UM obsahuju okrem ineho aj zelezo a ked ho je v tele viac, tak sa vylucuje stolicou. A to ze dlhsie nekaka moze byt z kasiciek. Ak mu davas ryzovu ( co asi podla mna ano, kedze mate 6 mesiacov) tak to moze byt z toho. Ryza zapeka! takze davat mu ich riedsie.

mihouk
22. okt 2010

Zelena stolica moze by aj vtedy ak je dieta hladne, alebo malo najedene.

miska333
23. okt 2010

nemate nahodou hypoalergenne mlieko? mne mal marek z neho zelenu stolicu

pipka
23. okt 2010

zelena stolica urcite nie je z hladu...to sa len tak hovorievalo...ale to len vtedy ak je kojene a nevypije dostatok "zadneho"toho tucnejsieho mliecka, ale urcite nie je hladne. Je to prevazne prechodom na UM, lebo obsahuje zelezo ako pisala zuziq, takze nestresuj a kludne papajte dalej. Pokial nema krce alebo negrcka, je to ok.
Aj to, ze babo nema pravidelne kazdy den stolicu nevadi, pri UM moze mat stolicu aj raz za tri dni 😉

simonka2701
23. okt 2010

Ahojte mamicky pripajam sa k teme. mate pravdu ze to z UM . ja som kojila dcerku 17mesiacov a teraz sme presli na UM a kaka sem tam tmavo zelene alebo az cierne by som povedala. a je to z toho.Lebo doteraz take nikdy nekakala ked sa kojila. takze je to vpohode..niekedy mame problem sa vykakat , tak davam dcerke kvapky sem tam alebo slivkovy napoj.aby zmakla stolica ale to sa stava nastastie malokedy klop klop

evickapooh
23. okt 2010

nieje to normalne my sme mali tiez, cakala som par tyzdnov, myslela som si ze to prejde potom ma poslalamoja pediatricka na gastrenterologiu a mame laktozovu alergiu ,odkedy ma bezlaktozovu stravu stolica sa upravila je normana -myslim normalnej farby a a ani nie riedka ani nie husta...jediny priznak laktozovej intolerancii bola u nej ta tmavozelena stolica!ziadne ine priznaky nemala

lucadra
23. okt 2010

Ahojte, je to určite sposobene um,treba ho zmenit! moja tiez papa um a doteraz mala až akoby čiernu stolicu, no gastro lekárka zmenila jej mlieko na nutrilon ar z beby ar a má krasne žltu stolicu. má reflux, tak musi mat ar mlieko, no je aj prikrmovana zeleninou, ovocim a mäsom a zatial neboli žiadne problemy so stolicou od tej výmeny mlieka. trebalo by prekonzultovat zmenu mlieka s pediatrom na skusku aspon. velmi zalezi na mlieku. je to ozaj s tým zvýseným obsahom železa a ako to telo prijme:D tak žiadny strach:D

petrika668
12. nov 2012

Moj maly kaka tmavo zeleno a to mu este s tym kakanim musime pomoct.a to vlastne od vtedy ako som mu dala hypoalergenne mlieko.Tak skusim normalne a uvidim ci to ma koly tomu.ak to nebude tym tak moze mat aj crevnu infekcnu chorobu.

katmi
12. nov 2012

@petrika668 ano, moze to mat z HA mlieka.. moja malá mala to isté.. konkrétne z Nutrilon HA..
@tatiana611 neviem, ake UM papate.. je to z UM, ale rozhodne normalne to nieje.. treba vyskusat rozne druhy UM, kym sadne to "pravé".. držím palce..

xxxxmatej
16. dec 2012

ahoj aj mi mame takties taky problem ma zelenu stolicu tak ties sme na um mlieku zo zaciatku ma to vylakalo ale povedali mi ze je to vporiadku

juliett27
26. jan 2015

Ahojte mamicky!
My mame 3 mesiace. Doteraz moja dcerka papala moje mliecko a dokrmovala som ju neskor Nutrilonom. Mala normalnu stolicu, vzhladom na mesiace. Dostali sme atypicky ekzem a myslela som, ze zle jej robi Nutrilon. presli sme na BEBU HA a od vtedy kaka tmavo-zelenu stolicu :( ked citam vase skusenosti, tak asi to ma skutocne z HA mliecka. Uz neviem, co si mam mysliet. Inac, od kedy som jej zacala davat BEBU HA, od vtedy mavame len takuto stolicu. Chvala Bohu kazdy den ( len raz), ale takuto......

ozaj
12. feb 2015

Ahojte, mam 9 mesacneho syna, uz druhy den ma teploty do 38, tlacia sa mu zubky a uz druhy den zacal mat riedsiu zelenu stolicu. Davam mu kravske mlieko, pije ho bez problemov a ktomu prikrmy. Moze byt ta stolica zelena kvoli teplotam? Momentalne menej papa, jedine to mlieko vypije. ☹

lucinkab
12. feb 2015

vela železa v strave zapricinuje sfarbenie stolice na tmavozeleno. a @ozaj zelena stolica u akých deti znači bud ze mal prikrm zeleny alebo je hladny . lebo zelená stolica je hladová... aj my sme ju mali lebo malinká odmietala papať ine ako moje mliečko ked jej sli zubky .avsak moze to byt aj intolerancia kravskeho mlieka. zašla by som k doktorke. To ze ho vypije neznamena ze ho znasa, deti nevedia ze im je z toho zle , ze ich boli brusko, su malinke na to aby si to spojili do suvislosti a isto spomen aj DR ze davas kravske mlieko na pitie. ja ho nedávam,podlamna by sa to skor ako po 12 mesiacoch nemalo

lucka1312
8. nov 2018

Hemangion

lucka1312
8. nov 2018

Hemangion