Pred hodinou sa mi zobudil 4 ročný synček, že má v zadočku piesok. Kedže bol večer vo vani, tak predpokladám, že ho svrbí konečník a môže ísť o parazity. Aký je postup, aby sme ich nedostali všetci? Prádlo som prala doteraz vždy spolu. Všetko na 60°. Prať každý deň? Nerenesie sa to aj do perín? Sanytol to nezničí? Mohlo sa to preniesť aj na nás? Máme ešte bábätko a to sa mi tiež teraz budí a mrnčí. Ako zistím, že sa jedná o parazity? Vďaka
@dubheala Vďaka. Chystám sa, akurát by som už chcela začat riešiť aj dezinfekciu a neviem dohľadať, či Sanytol zaberá aj na toto.
Tak asi je logicke navstiviť lekarku nech spraví ster, je aj sirup, ktori moze predpisat alebo voľnopredajné kupte
@dadka1997 logicky k nej ideme. Zaujima ma dezinfekcia. Vdaka za nič
Dcérka ich mala asi pred mesiacom, dostali sme celá rodina lieky na preliečenie, ja som len komplet všetko preprala na 60-tke, nič som nestriekala. Lieky zabrali viacmenej po pár hodinách. Nezabudni preprať napr. aj zupany, uteráky, ja som aj plyšové hračky s ktr. spí ....
@rebcav ďakujem veľmi pekne. Takúto odpoveď som potrebovala. ♥️ Ako ste na to prišli? Malý sa len v noci zobudil, ale neviem, čo konkrétne mám hľadať. Pozrieť konečník? Stolicu? Posielali ste niekde vzorky, alebo boli na krv?
@rebcav menila si pravdpodobne aj zubné kefky, však?
Ahoj, v práci som sa s parazitmi u detí stretávala pomerne často. Je potrebné preliečiť celú rodinu. Čo sa týka hygieny mala by byť zvýšená. To znamená nové zubné kefky, všetko oprat minimálne na 60, my sme mali uterák aj na ruky každý zvlášť, taktiež dať pozor, aby sa nezamenili osušky my sme tiež prišli aj plyšáky a domácnosť a plochy dôkladne dezinfikovať. Príznaky parazitov sú rozne od svrbenia v konečníku, nepokoj, bolesť brucha i možné pomočovanie, nechutenstvo a iné. Niektoré parazity sú viditeľné nad ranom v oblasti konečníka, alebo v stolici. Lekárka urobí ster alebo pošle vzorku na rozbor 🙂
áno, malá sa nám budila v noci, už sa večer začínala sťažovať, že ju "štípe" nevedela to asi opísať, dávala som jej imazol, no po asi 3-och dňoch som volala dr. a ona hneď, že sú to parazity, opýtala sa ma či jej má hneď dať lieky či chcem vyšetrenie stolice, ja som povedala, že hneď lieky. A potom keď povedala malá večer že ju "štípe" hneď som jej pozrela do konečníka a boli tam. 1. tabletka zabrala. Musíte sa preliečiť celá rodina, zavolaj tvojej všeobecnej a povedz jej to 🙂 Vieš čo na kefky som úplne zabudla 🙉
@domidomi123 Ďakujem za pomoc. Čím si prosím dezinfikovala plochy? Ako dlho je nutné byť v tejto zvýšenej hygiene?
@rebcav ach jaj. Snáď raz dva niečo predpíše. A to sme práve chceli začať bazénovú sezónu 😪 Ako dlho trvá liečba? Ako ste vedeli, že to prešlo? Ja totiž viem od koho sa deti nakazili. Tam sú dlhodobo neliečené parazity. 😪
1. liek zabral hneď, hneď prvú noc som videla zlepšenie. Dcérka mala 3 dňovú liečbu, 1 tabletka ráno, 1 večer. Potom 2 týždne pauza a znovu. My sme ako preventívne brali len 1 tabletku 6 dní 🙂 Ak by si dnes nasadila večer tak v nedeľu sa podľa mňa môžte kúpať. Ono tie tabletky parizitov "udusia". V noci vyliezajú, aby nakládli vajíčka a tie sa vyvíjajú do obeda a potom tak dokola. Preto je vraj vhodné deťom ráno umyť konečník 🙂
@rebcav veľmi pekne ti ďakujem. Tak už sa liečime. Dúfam, že sa toho zbavíme.
vôbec nie je zač, určite, v nedeľu môžete otvoriť bazénovú sezónu, všetko dobré prajem 🙂
Ahoj, zavolaj si alebo zbehni hneď dnes obvodnej, spraví mu ster a uvidíš čo to je. A hneď zodpovie aj ostatné tvoje otázky. Držím palce.