Ahojte. Synček má suchú drsnú kožu na brušku a na nohe. Čo by mu mohlo pomôcť?
Ďakujem.
Ano, takto aj u mojej malej vyzeral atopicky ekzem. Idealne ist ku koznej (nepotrebujes ani vymenny listok) a predpise mu krem na premastenie s kyselinou mliecnou, zrejme aj s ichtyolom na zatiahnutie a presusenie a pripadne kortikoidny kremik ak sa mu to zhorsi a skrabal by sa (tym iba lokalne trosku natres, lebo nie je to bohvieco). Z bezne dostupnych veci z lekarne je dobry krem bioderma atoderm, la roche lipikar a skus ho umyvat olejom balneum hermal plus. Ak by mal ten ekzem zhorseny, tak na dezinfekciu aj zasusenie lozisk je dobry kupel v hypermangane (voda bledunkoruzova, netreba dat vela).
Potom klasika iba bavlnene veci, prat v hypoalergennom detskom prasku, ziadna avivaz. Nacas sa vyhnut alergenom v prikrmoch ako su jahody, paradajky, citrusy, ale pozeram ze asi je este male babo, takze to jedlo sa vas netyka.
Netreba ho casto kupat, uprednostnit sprchu v nie velmi horucej vode.
Určite ísť ku kožnej, neliečit ho samovoľne doma. Nám predpísala krém, pekne mu to zmizlo a už sa mu to nevrátilo. Ale nedávala som na neho nič len tak, čo som si prečítala ze by mohlo byt dobre. Nechala som to na odborníka.
@milanemila ďakujem 🙂 skúsim ten la roche lipikar a nedávať aviváz (mala som Lenor sensitive, ale už nedám). A ak nepomôže tak pôjdeme ku kožnej.
Ja som ako dieta tiez mala ekzem, takze za tie roky som si uzila svoje 🙈 teraz uz nemam, preslo to v detstve do alergie, ale avivaz mi stale vadi. Prpblem nie je vona ale ta zmakcovacia latka.