Ahojte zienky, s 8-rocnym synom nas pediatricka poslala k ocnej. Ocna ho vysetrila a zevraj je dalekozraky a predpisala mu dioptrie +2,0 na obe oci.
Ale odkedy ich ma, zacal uplne inak pisat - z velkeho pisma na uplne miniaturne, dokonca robi velmi vela chyb. Prikladam obrazky pred (kym nemal okuliare) a teraz s okuliarmi. Tak neviem ci si len potrebuje zvyknut alebo ist radsej k ocnej,nech ho este raz vysetri. Dakujem
A ako dlho to trva? Lebo ak dostal okuliare na citanie a vidi teraz lepsie pisany text, tak tie pismenka moze on mat v normalnej velkosti... predtym ich nevidel, kym ich nenapisal na cely riadok a preto pisal takym velkym. Okuliare mozete skusit dat v inej optike premerat a aj sa poradit s optikom (niekde maju lekara aj v optikach, iny lekar ta vezme za uhradu urcite)
Co by som ja vyskusala doma, tak dat mu zosit s pomocnymi linajkami, nech si skusi nacvicit tu velkost. Tie chyby su take, ze mozu byt aj s nepozornosti, mozno ho tie okuliare este rozptyluju...
Môj syn takto píše, myslím ten spodný obrazok od druhej triedy a oči má úplne v poriadku, boli sme na vyšetrení. Predtým písal normálne pismena
Mozno bude len trva kym si na to zase zvykne, a ma ich nosit aj ked pise takto alebo cita? Ma ich mat stale? Dajte premerat este raz niekde v optike
aj niekotré optiky robia preskúšanie zraku...
Nám sa stalo, že dcéra bola u jedného lekára - predpísal okuliare +, a potom iný lekár predpísal zas -....ja som si to ani nevšimla, len ma upozornila v očnej optike že to sú diametrálne iné okuliare...ona to mala v počítači že sme raz brali okuliare také a zrazu úplne iné....
Doporučujem iného lekára - za 20 e ti zmerajú zrak aj v súkrom. klinike...
@mila23 tak toto je dosť veľký rozdiel. Môj názor je tiež taký, že by si to mala riešiť s nejakou inou očnou lekárkou. Možno mu zle zmerali očká, treba to vyriešiť. Skús si keď tak to jedno vyšetrenie aj zaplatiť. Lebo keď si už oči zvyknúť, tak začnú byť lenivé a potom to bude ešte horšie.
Ten rozdiel je ozaj markantny. Radsej by som sa poradila este s nejakym inym ocnym lekarom.
A syn ti co povedal?
Nemôže to byť tým, že kým nemal okuliare, tak písal veľké písmená, aby na to videl a teraz už mu stačí písať malinkým? Tiež si myslím, že na chyby nemajú okuliare žiadny vplyv, minimálne tie ypsilony buď vieš alebo nie.
Tiež si myslím že to môže byť tým že predtým nevidel dobre a preto "musel" písať veľké. Teraz keď vidí tak už "nemusí". Na okuliare si dlho zvykať aj dospelý človek. Niektorých dokonca isty čas boli hlava. Ale premerat zrak do nejakej optiky čo stojí cca 20€ môžeš ísť pre svoj pokoj. Btw optometrists nameria dioptrie presnejšie než lekar
@tulipanicek
@veronikaszabova
@eri444
ano, ta velkost - tiez myslim,ze predtym horsie videl a teraz s okuliarmi sa mu tie male pismenka zdaju vacsie.
@andrea_82 Tie hrubky jasne ze nie su kvoli okuliarom 😉 skor som myslela to zamienanie N a M, to predtym nemaval
kazdopadne urcite to dam skontrolovat este niekde inde - ci naozaj ma dobre tie dioptrie
@mila23 ja nosím okuliare od detstva a podľa mňa je najlepší ukazovateľ ten, či je syn spokojný, či si okuliare neskladá, nešúcha si oči... mňa nik nepresvedčí, že na okuliare si treba zvyknúť, toto mi tvrdilo pár doktorov, zmenila som ambulanciu, dostala som správne dioptrie a nebolo treba si na nič zvykať, proste sadli. Takže, treba sa opýtať syna, či mu je s okuliarmi fajn 😉
Ja teraz riešim okuliare u dcéry,má už 21 a pred 3 rokmi mala prve okuliare ešte na gymnáziu,terazbstuduje na výške a po škole teraz v lete sme boli u inej očnej lekárky pretože sa dcere zdalo že horšie vidí ta nám predpísala dioptrie a dali sme vyrobiť okuliare a katastrofa nemoze ich nosit neverim že sa na to da zvyknúť tak sme zašli k našej pôvodnej a ta zas iné tak sme vymenili skla a zas zle🙈🙏🏼
Ja som už nechala toľko peňazí za to že má ide poraziť neviem čo máme robiť ako je to možné nechapem
@mila23 fuu dost velky rozdiel, isla by som k ocnej ale inej nech pocujem nazor aj niekoho ineho.