Má sa podávať Panadol hneď po očkovaní?

poleva
7. nov 2012

Dnes ma kamoška šokovala tým,že bola malého zaočkovať / má okolo 4 mesiacov / a lekárka jej povedala,že mu má hned podať panadol a potom ešte raz zopakovať,vraj kvôli bolesti alebo keby dostal teplotu. Kamoška má ešte dcérku,ktorá má 2 roky a vraj aj pri nej to tak po očkovaní praktizovala.Ja som to tak nerobila,teda podala som liek až pri teplote.Dosť ma to teda zaujíma.Žeby lekári vymysleli zas niečo nové? Alebo ste sa už s tým stretli,Ďakujem

rubinka
7. nov 2012

Ja osobne som žiadne lieky preventívne nedávala načo ďalšiu chémiu do tela. Ja by som to tak nerobila aj ked viem že mnohí lekári to tak kážu, u nás nakoniec nebola teplota žeby trebalo zrážať takže podanie liekov by bolo zbytočné.

ivanka.7
7. nov 2012

Kazdy lekar hovori inak. Ale ja by som preventivne nedala ziadny liek a aj ten az pri vyssej teplote (tak 38,5).

careamell
7. nov 2012

Ja podávam liek až pri teplote, nie ako prevenciu.

mata1976
7. nov 2012

Ja som panadol nedavala kedze maly nemal po ockovani ziadnu reakciu. Dala by som len pri vysokej teplote.

sviezost
7. nov 2012

Moja doktorka odporuca len pri teplote dat cipok.inac je to zbytocne.

smalova
7. nov 2012

aj nám povedala doktorka, že keď prídeme domov mám dať čípok preventívne od bolesti a ak by nemal teplotu tak už nedávať.

tasiko
7. nov 2012

NIE

gubcikova
7. nov 2012

ja som podala(v 3mes.) a odvtedy sa jej tá vrtuľa v riti nezastavila.....podávanie liekov spôsobuje aj hyperaktivitu a iné ďalšie komplikácie @hajanka

zigzag
7. nov 2012

...tak, kalicte si deti ockovanim, paralen, to len dokona, super gratulujem vam.... najprv nastartujete imunitny system babetka vakcinou a svinstvom co je v nej a hned ho ulmite paracetamolom, super, ked sa nad tym normalny clovek zamysli, tak pochopi,ze to nemoze byt dobre.... ze prevenicia,

adrianai
7. nov 2012

mne tiež lekárka hovorila, že mám podať nurofen, ale dávala som až pri teplote...

kika1111
7. nov 2012

ja odporúčam na nožičky studené zábaly z octanovej masti a podať nurofen hneď po príchode domov.. panadol, paralen nie...

nikolik88
7. nov 2012

@poleva mne tiez doktorka presne povedala to co twojej kamaratke hned ked som prisla domov z ockovania tak som hned dala čipku 🙂

stanislavao
7. nov 2012

ja som dala sirup vecer, aj ked este nebola vysoka teplota, aby ho to nebolelo a dobre spal. a o tom kaliceni deti ockovanim - haha. som zvedava, ako budu reagovat mamicky nezaockovanych deti, ked im ziadne nezoberu do skolky a nebodaj dostanu nejaku tu pliagu, proti ktorej ho mohli dat zaockovat.

simojka
7. nov 2012

Ja som toho názoru,že liek by sa mal podať až pri teplote nad 38,5.Netreba zbytočne dieťa dopovať liekmi,iba v nevyhnutných prípadoch.Ak by to záležalo odo mňa,tak by som zrušila povinné očkovania a podľa mňa by malo byť očkovanie dobrovoľné.My sme mali problém už pri prvej vakcíne v pôrodnici,bolo to očkovanie proti TBC a malo to veľmi zlé následky...očkovanie je podľa mňa len biznis... ☹ Je to na zvážení každej mamičky.

verca6
7. nov 2012

ja som tiez davala obom detom,ale nurofen,ma protizapalovy ucinok,a je proti horucke a bolesti-dokonca mi to doporucila moja decka dr.Neboj neublizis 1-2 davkami,som zdr.sestra a davam si na taketo veci bacha,nerada pcham do deti zbytocne lieky,ale po ockovani som dala ,hlavne kvoli zapalu po vpichu a bolesti,teplota je ok,je to reakcia organizmu.Ak by miesto vpichu zapalilo-napuchne a scervena,davaj okolo,nie priamo do miesta vpichu octanovu mast-ulavi,ochladi,odpuchne a do 2dni mas pokoj.pa

ewisam
7. nov 2012

Lieky, az pri teplote nad 38 C Ak by sa ti ale zdal byt velmi placlivy, teda place inak a viac ako inokedy, moze to byt znak, ze ho to boli, vtedy je mozne podat nurofen aj bez teploty, lebo tlmi bolest.

Zigzag tu si mimo temu 😉

aduskatt
7. nov 2012

Urcite nie Panadol, v kombinacii s ockovanim katzastrofa.ked uz, tak nurofen, ale tiez by som nedavala preventivne, dost svinstva dostalo dietatko do tela ockovanim, na co ho zatazovat este viac?

daniela242
7. nov 2012

Nie preventívne radšej lieky nepodávať.
stanislavao si dosť mimo, očkované aj neočkované deti sa aj tak stretnú v škole, takže riešiť prijatie či neprijatie do škôlky je dosť odveci, nemyslíš 🙂

elmexina
7. nov 2012

súhlasím so stanislavao 🙂) aj ked sa tu rieši panadol a nie očkovanie pre a proti
ale je to nezodpovednosť nezaočkovať detí / iné ak bol na to vážny dôvod / a šupnúť medzi deti očkované.ale to je na ich triko,nech si to mamičky riešia

soldi
7. nov 2012

ucivo zakladnej skoly: teplota znamena, ze v tele prebiehaju chemicke reakcie, tvoria sa protilatky, cize logicky, ked podas dietatu preventivne liek na znizenie teploty, tak je to vlastne kontraproduktivne.

kazdy doktor, ktory radi takuto absurditu by si mal zopakovat skolu- idealne od prvej triedy zakladnej skoly.

euka210
7. nov 2012

ja som dala, az ked mal teplotu nad 38, dovtedy sa dietatu nema davat ani ked je chore. Teplota je prirodzena reakcia tela na infekciu. Lekarka mi nieco povedala, ale uz neviem co. Bud to bolo, ze davat az nad 38 alebo preventivne nedavat. Ale oboje je spravne.

natalia777
7. nov 2012

nam takto kazala dat doktorka po ockovani, ze ked dojdeme domov mame hned dat nurofen a potom o 6 hodin zopakovat, ja som to veru urobila a mala nemala teplotku ani nic ineeeeee

wewe22
7. nov 2012

nie lebo potlaca prirodzenu reakciu ktorou telo tvori protilatky ja som davala po niekolkych hodinach ale nie koli teplotke ale pre bolest mala stale plakala co ju nozky boleli

lubaska
7. nov 2012

prave sme dosli z prveho ockovania a nas dr. povedal, ze ak teplota stupne nad 38,5 mam dat pol cipku paralenu a pol tabletky diazepamu... a ak by sa teplota zvysovala tak mam dat nurofen... nic preventivne nekazal - podla mna to je blbost!

sampo
7. nov 2012

urcite NIE... aj nasa mi to svojho casu kazala... co fakt nechapem 🙄 😠

anjelik2509
7. nov 2012

preventívne určite nie, iba ak má dieťa bolesti alebo horúčku nad 38,5 stupňa, inak je zvýšená teplota pre organizmus užitočná, načo ju tlmiť? A volila by som čapíky do zadočku, nezaťažujú tráviaci systém...😉

ankaevka
7. nov 2012

nie je to novina, už dávno (aspoň u nás to tak bolo) radili dať preventívne večer čípok po očkovaní

jankagun
7. nov 2012

Fuu tak nám doktorka povedala,že čípok máme podať až pri teplote 38,7 a vyššej. Takže po očkovaní sme nedali žiadne čípky,ani zábaly,jednoducho nič.a naša malá nemala ani raz teplotu,ani jej nožičky neopuchli(to už má 15mesiacov a viacero očkovaní za sebou). A ešte jedno-malinkým detičkám sa nesmú dávať studené zábaly! a určite preventívne nič nedávajte!

zuzi0911
7. nov 2012

Ahoj tak nam radila az pri teplote podat liek.ale teploty sme nemali ani zvysenu

zuzanqa123
7. nov 2012

Nam tiez kazala dat preventivne panadol cipok..polovicu hned ako prideme domov ale nedala som a reakcia ziadna...pohodicka...hned po vpichu som dala studeny obklad od bolesti...poplakal..dala som mu didku a spinkal mi dve a pol hodinky...