Má niekto skúsenosti s koloidnými minerálmi?

lucia81
25. nov 2010

A neviete náhodou či to môžu používať aj deti od 3 rokov? Ďakujem

sampo
25. nov 2010

ahoj @lucia81 mm objednal koloidne striebro malej, ked jej nasli zlateho stafylokoka, ale bolo tam napisane, ze to pre deti do 1 roka vhodne nie je... teda mozno aj do 3 rokov, uz si nepamatam. Ja si myslim, ze to v zasade neublizi, len to tam musi byt napisane, lebo lieky sa na takych malych detoch, tehotnych a dojciacich zenach netestuju 😉

danulik
25. nov 2010

Doporučený spôsob užívania:
Dospelí:
profylakticky: až 1 lyžička denne (okolo 5 ml)
pri nachladnutí, infekcii, chrípke: 4x denne 1 lyžičku (4x5ml)
u dlhodobých ochorení: 2x denne 1 lyžičku (2x5ml)
pre zvýšenie vitality: 6 lyžiček denne (až 30 ml)
ako prostriedok podporujúci trávenie: pred jedlom cca 1 lyžička (1,5 ml)
tehotné ženy a dojčiace matky po konzultácii s lekárom

Deti:
Polovica dávky pre dospelých.
POZOR! Venujte zvláštnu pozornosť pri dávkovaní u detí mladších než 2 roky. Doporučuje sa používať 1/2 dávky pre dospelých.

ngelik
3. jan 2011

hlavne treba skontrolovat ci dieta nie je alegricke na kov alebo striebro, v takom pripade by som to neriskovala.
Zalezi taktiez od koncetracie (ppm) koloidu.

divoska
27. jan 2011

ja malemu striebro v pohode. aj sebe pocas tehotenstva namiesto liekov. ale tak ja na nom uz ficim dlho uspesne cize nedam nan dopustit. schvaluju mi ho aj moji homeopati s ktorymi konzultujema doktori ktori ho poznaju. aj ked takych nie je vela

bubinko83
6. máj 2012

Kde kupim koloidne striebro prosim?

grettka
6. máj 2012

kupis ho bezne v lekarni... 😉
mala som napriklad toto http://www.mojalekaren.sk/koloidne-striebro-dr-...

ivka144
6. máj 2012

Vsetci pisete o striebre, ale otazka bola na koloidne mineraly. Teda niezeby bolo striebro mimo, ale koloidne mineraly sa predavaju ako mix draslik, vapnik, zelezo, zinok, kremik, mangan...atd.
Inak na flasticke pise, ze nevhodne do 3 rokov. (Minimalne kvoli tomu, ako tu niekto spominal, ze ak sa to specialne netestuje, musia to napisat.) Nepise sa ine obmedzenie. My to malemu davame len obcas, skor ked je chory alebo tak. Inak ak mas obavu kvoli nejakej konkretnej zlozke, je na flasticke uvedene mnozstvo tych pocetnejsich prvkov, tak pripadne mozes porovnat s nejakymi odporucanymi dennymi davkami alebo nejakymi maximami, iste sa daju vygooglit.
Inak co sa tyka striebra, poznam viac ludi, ktori sa tomu venuju, aj si to napr. vyrabaju a studuju a pouzivaju pre deti uz od narodenia. Ja som bola jeden cas dost velka fanynka striebra, ale potom som sa skludnila, ked mi napadlo, ze predsalen alergia na kovy je dost casta, aj ked sa casto o nej ani nevie. Takze sme pouzivabie obmedzili.

tigri
7. máj 2012

ja uz dlhsiu dobu pouzivam pre obe dcerky nosny sprej s koloidnym striebrom, doteraz boli sledovane na imunologii, kvoli castej chorobnosti, pouzivam tento sprej cca od novembra a odvtedy neboli dcerky chore 🙂 teraz sme boli na kontrole a vyradili nas z pravidelnych kontrol...prvy mesiac som im sprej striekala pravidelne 3x denne a teraz uz davam len podla potreby, ak sa objavia sopliky, za 2 dni su prec, plus nasadim Cecko, starsej aj Becko a sem-tam im dam multivitamin....s klasickymi koloidnymi mineralmi nemam skusenosti, vraj este velmi dobre proti chorobam su kvapky Oregano, maju silny antibakterialny ucinok, ale nemam vyskusane