Má niekto skúsenosti s aftami a zvracaním?

nika74
20. nov 2011

Moja 5 ročná dcérka sa včera začala sťažovať na bolesti jazyka a hrdla.Neskôr som zistila,že má v ústach a na jazyku afty a zapácha jej z úst.Dnes ráno mi už ale aj zvracala viac krát(len vodu mala v žalúdku( a už sa sťažuje aj na bolesti ucha?!Čo to môže byť??Ďakujem za každú radu!Veronika

pingu1
20. nov 2011

no ja by som zasla doktorke. moze to byt aj hnisava angina, moze to byt herpeticka slintavka... my sme na afty dostali nizoral tabletky a za dva dni to preslo. drzim silno palce

mawiya
20. nov 2011

Nám takto pravidelne začína angína. zahnisané hrdielko, zápach z úst, afty, vracanie hlienikov, ktoré prešli v noci do bruška ☹ . Pusinku jej povytieraj Florsalminom, ale môže ho aj kloktať. Na boľavé bruško - podľa rady mojej detskej lekárky - a zatiaľ to vždy zabralo, slané obyčajné tyčinky a čajík, čo najmenej osladený. a veľmi nám pomáha coca-cola, vybublinkovaná. nedám im samozrejme liter. pol malého pohárika. No a uško skús jej pochytať pred a za uškom, či necíti bolesť. Ak má hlieniky, môžu sa jej tlačiť aj do uška. Držím palčeky aby ste boli skoro zdravé 🙂

julie1412
20. nov 2011

Ja som mala nieco podobne, ale bez vracania, a v 18-tich rokoch. Bola to slintavka - vysoko nakazliva. Tie afty boli velmi bolestive, ledva som dokazala jest kasovitu stravu. V kazdom pripade ju zober k lekarovi. Ak je to aj nieco ine, urcite jej to bez lekara neprejde.

fatulda
20. nov 2011

My sme mali pred par mesiacmi aftoznu stomatitidu, bolo to hrozne, Emka mi 5 dni nic nejedla, v noci som jej davala mlieko, len vtedy ho vypila..nechcela ani pit, strasne ju to bolelo, tiez sa nam to spojilo s anginou, nam dala dr. sirup Zovirax, ale je problem ho este na SK zohnat, tiez sme chodili kazdy 2 den na injekcie B12, urcite chod k dr. zajtra