Moja 5 ročná dcérka sa včera začala sťažovať na bolesti jazyka a hrdla.Neskôr som zistila,že má v ústach a na jazyku afty a zapácha jej z úst.Dnes ráno mi už ale aj zvracala viac krát(len vodu mala v žalúdku( a už sa sťažuje aj na bolesti ucha?!Čo to môže byť??Ďakujem za každú radu!Veronika
Nám takto pravidelne začína angína. zahnisané hrdielko, zápach z úst, afty, vracanie hlienikov, ktoré prešli v noci do bruška ☹ . Pusinku jej povytieraj Florsalminom, ale môže ho aj kloktať. Na boľavé bruško - podľa rady mojej detskej lekárky - a zatiaľ to vždy zabralo, slané obyčajné tyčinky a čajík, čo najmenej osladený. a veľmi nám pomáha coca-cola, vybublinkovaná. nedám im samozrejme liter. pol malého pohárika. No a uško skús jej pochytať pred a za uškom, či necíti bolesť. Ak má hlieniky, môžu sa jej tlačiť aj do uška. Držím palčeky aby ste boli skoro zdravé 🙂
Ja som mala nieco podobne, ale bez vracania, a v 18-tich rokoch. Bola to slintavka - vysoko nakazliva. Tie afty boli velmi bolestive, ledva som dokazala jest kasovitu stravu. V kazdom pripade ju zober k lekarovi. Ak je to aj nieco ine, urcite jej to bez lekara neprejde.
My sme mali pred par mesiacmi aftoznu stomatitidu, bolo to hrozne, Emka mi 5 dni nic nejedla, v noci som jej davala mlieko, len vtedy ho vypila..nechcela ani pit, strasne ju to bolelo, tiez sa nam to spojilo s anginou, nam dala dr. sirup Zovirax, ale je problem ho este na SK zohnat, tiez sme chodili kazdy 2 den na injekcie B12, urcite chod k dr. zajtra
no ja by som zasla doktorke. moze to byt aj hnisava angina, moze to byt herpeticka slintavka... my sme na afty dostali nizoral tabletky a za dva dni to preslo. drzim silno palce