Má niekto skúsenosť so soorom aj u starších detí?

scorpionflower1
3. sep 2023

Ahojte,
máte niekto skúsenosť so soorom aj u starších detí? Moja nikdy soor nemala, má ho 1x ako štvorročná. U dr. sme este neboli, ale videla som fotky, na 90 % je to ono. Netuším z čoho to má, nebola chorá, inak jej nič nie je, len ju to pri jedení bolí, má to na sliznici úst, zvnútra pier. Čo sa na to dáva?

uhnakova
3. sep 2023

Velmi pomaha B-komplex, vyssie davky na par dni (aspon 3 nasobok dennej odporucanej). Potom aby sa to neopakovalo, tak aspon raz za 4-5 dni beznu davku B-komplexu.

scorpionflower1
autor
3. sep 2023

@uhnakova ano, uz som jej dala jednu dospelacku tabletku, aj zinok som dala.

luci88nka
3. sep 2023

@scorpionflower1 ahoj, moja mala ako 4 r. na jazyku, dr nakazala namocit gazu do roztoku vody a sody bikarbony a zotierat jemne. Robila som 2x denne, po 2 dnoch zmizlo...

scorpionflower1
autor
3. sep 2023

@luci88nka moja to ma na sliznici, boli ju to, neviem, ci takuto proceduru vydrzi.A kedy sa jej to sparavilo? Vsade je, ze sa to robi pri oslabenej imunite. Dufam, ze to nie je predzvest nicoho horsieho.

uhnakova
3. sep 2023

@scorpionflower1 vobec nemusi byt. Tieto afty vyvolavaju rozne virusy a plesne a proste sa prejavia vzdy, ked zacitia prilezitost, nejaku nerovnovahu v tele, staci aj psychicky stres.

luci88nka
3. sep 2023

@scorpionflower1 mojej po chorobe, brala antibiotika, potom sa jej to spravilo. Netusim ci to stipe, asi nie, mozno keby si len namocila a jemne pritlacala parkrat.. Na jazyku to mojej nevadilo, akurat naplo ju ked som jej isla dalej do puse.

scorpionflower1
autor
3. sep 2023

@uhnakova je pravda, ze v poslednom case stale dava do ust hracky aj prsty, stale ju za to napominam, no ona to robi podvedome. Aj to ma na takom mieste, kde si stale priklada tie hracky, takze ja si myslim, ze z toho. Dufam, ze ju to coskoro prejde.

scorpionflower1
autor
3. sep 2023

@luci88nka Nestipe to, dala som to na vatovu tycinku a prikladam jej to. Vraj je na to dobry aj Kamistad, co sa dava detom, ked im rastu zubky.

katarina197711
1. mar 2024

určite treba častejsie umývať rúčky a vitamíny zvyšiť plus potierať Neocide gelom a do 3 dní je po probleme..