Má niekto dieťa so syndrómom pripútanej miechy ?

lola1003
2. feb 2020

Zdravím potrebovala by som nejaké info o tomto syndróme od niekoho kto s tým má skúsenosť u bábätiek resp deti ...

kittykat22
2. feb 2020

@lola1003 skus tu https://bit.ly/2OiDq5x pisala mamicka - sice nedostala odpoved, ale mozno ma skusenost. Je stale na konikovi, tak jej skus napisat IP.

lola1003
autor
2. feb 2020

@kittykat22 dakujem !

sun_shine_2020
19. nov 2023

@lola1003 ahoj, podarilo sa ti prosim nieco zistit?

bebotka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bebotka
19. nov 2023

@sun_shine_2020 moja malá má túto diagnozu

sun_shine_2020
20. nov 2023

@bebotka ahoj, mozem ti napisat spravu?

bebotka
20. nov 2023
kybel_
30. nov 2023

ahojte.. moja 10mesacna dcerka ma vazne podozrenie na tuto diagnozu, ale caka nas este MR vysetrenie na definitivne potvrdenie.. prosim, ak mozte, velmi by mi pomohli akekolvek info, vase skusenosti, liecba, ako su na tom vase deticky, ako ste na to prisli, skratka cokolvek k tejto teme u takto malych deticiek. Dakujem. ❤️

sun_shine_2020
1. dec 2023

@kybel_ ahoj, my sme este iba na zaciatku, tak vela toho neviem, ale napis mi spravu ak chces.

vladko1234
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
vladko1234
4. mar 2024

Dobrý deň prajem je mi 31 rokov a zistili mi syndróm pripútanej miechy v 30 cez magnetickú rezonanciu.Operuje sa to len, keď sa človek narodí, ako bábätko.Aj to je 70% šanca, že sa to podarí.V mojom prípade a v mojom veku je šanca 10-15 %, že sa operácia podarí.Keď nie ochrniem.Neurochirurgovia to neodporúčajú v žiadnom prípade! Chodil som do Nitry absolvoval som 4 magnetické do roka.Neodporučajú mi pracovať jedine niečo ľahké, ako je kontrola kvality,SBS služba.Nikto ma nezoberie do firmy, keď si pozrú firemný doktori môj zdravotný záznam.Kedykoľvek sa vám tá miecha môže odtrhnúť a ochrniete.Mal som celý život bolesti, ale pripisoval som to 2 vysunutým platničkám.(L4+L5S1).Sem tam mám pískanie v ušiach pichanie v kĺboch v hlave v nohách.Spodok chrbtice je ako želatína a dosť oslabený.Začal som cvičiť jógu na chrbticu a strašne mi to pomohlo zdravotne.Hlavne som posilnil vnútorné svaly.Mám s tým skúsenosť preto tu píšem, lebo vidím, že zháňate info.Psychicky ma to zničilo a úprimne bojím sa.Ale už, keď som dokázal s tým 30 rokov žiť, bez toho, aby som o tom vedel musím dokázať aj teraz.Invalidný musíte mať zaručený minimálne polovičný.Keď vám nedajú obráťte sa na právnikov.Stopercentne uspejete.Netreba na tú miechu myslieť a nepripúšťať si to, aj keď to je ťažké..