Ahojte, prosim skúsenejšie mamičky o názor. Má moje dieťa veľmi zležanú hlavičku ? Riešili by ste to formou kraniálnej ortézy ? Pediatrička mi zatiaľ povedala, že to nie je na riešenie ale chcem vedieť aj iný názor. Malá má 4 mesiace a 2 týždne. Ďakujem
Pediater má pravdu.
Nezdá sa mi preležaná
Ani mne sa nezda zlezana. A ono sa to este vzdy trosku popravi ked sa zacne pretacat
podla mna je to ukazkova hlavicka 4m dietata. ak si ale na pochybach, chod na meranie a budes mat srdce namieste. 😉
V prvom rade aj mne sa zdá byť hlavička dieťatka okey. Môj synček mal trošku zlezanu hlavičku na pravej strane. Bolo to vidieť len keď som sa na to zadivala ale videla to aj doktorka. Išla som na fyzio, tam mu tiež pani pozerala hlavičku, urobila základné merania a vyšla odchýlka. Ako rástol, pretáčal sa a začal spať na brušku tak sa krásne upravila a má veľmi peknú hlavičku 🙂
ahojko z vrchu vyzera krasne gulato z boku hoci siymetricka je, je aj trosku šišata to vsak nemusi byt zlezanim ale tvarom lebky ak mas pochybnosti neurolog ci rehabilitacny lekar to vie zhodnotit
Hlavicka ma pekny pravidelny tvar aj z vrchu, zozadu je trochu spicata, alebo ako to povedat, ale nemyslim ze je zlezana, ale ak mate pochybnosti dajte premerat. Zlezana by bola ak by mala nepravidelny tvar. Zlezana na jednej strane a to by ste videli urcite.
No vidim tu samych optimistov,tak napisem realitu.
Je zlezana uz mierne a ak nezmenis jej polohovanie , bude viac.... ale este sa to da korigovat polohovanim na specialnom vankusiku a na boku..otacaj ju co najviac ba bol ,ked spi, opri ju v kociku o kraj a tak nech spinka... vankusik sa da kupit taky s priehlbinou...
Je zlezana, nie je to katastrofa. Skus viac polohovat s vankusikom
Je zlezana. Napíšte mi mali sme to rovnako.
Trochu zlezana.
Z vrchu je pekna, ale vzadu je zlezana. Je zarovno s krkom, tak by to nemalo byt.
Mne pripadá ako normálna, pekná hlavička. No nech by ste tu počuli sto rôznych názorov ak si to myslíte, stále Vás to bude trápiť. Môžete sa objednať na premeranie aj bez odporučenia pediatra stojí to cca 30 eur. tam Vám presne povedia, či je to v rámci normy alebo je potrebná helmička.