Má moje bábätko zápchu?

11. máj 2021

Ahojte baby .. Mam Prvé bábo dnes má 14 dní , je na UM sunar complex, stolicu má 1x denne, niekedy je taká ako praženica a Niekedy troska Hustejšia-tvrdšia .... Doat často malý riadne tlačí ale nevykaka sa... Myslíte že ho zapeka z mlieka aj keď kaka 1x denne? Aj prdi stále ako starý chlap 🙂

marianarem
11. máj 2021

Moze to byt aj tzv. dojcenska dyschezia (viac najdes po anglicky "infant dyschezia"), ked sa babatko snazi, ale este nevie dobre skoordinovat potrebne svaly. Takze niekedy sa podari, casto nie. Nas to pravdepodobne mal tiez, vyzeralo to tak, ako popisujes, tusim ked mal 3 mesiace, tak to uz zmizlo.

autor
11. máj 2021

@marianarem takže nemusí to byť mliekom? Keby ho zapekalo tak sa viac dní asi nevykaka ci

marianarem
11. máj 2021

No podla mna to nemusi byt mliekom. Ja som si tiez myslela, ze moj je zapchaty, tlacil, cervenel, jedoval sa, ale pritom sa kazdy den vykakal a ziadne bobky, uplne normalna stolica. Tiez mal vzdy normalne makke brusko, ked som mu ho jemne stlacala, nebolelo ho, praveze bolo vidno, ze mu to je prijemne. Takze som usudila, ze brusko je asi ok a potom som nasla aj toto o tejto dyschezii a uzavrela som to tak, ze je to asi ono.

paulinamajerova
11. máj 2021

My mame doma 5 tyzdnoveho chlapceka a mame presne to iste asi od 3. tyzdna. Babatko este nema vyvinuty brusny lis preto sa pri kakani tak puci, takisto nervova sustava a gastrointestinalny trakt sa velmi rychlo vyvija a moze sa pucit aj z toho. Nemyslim ze to je zapchou kedze stolicu ma kazdy den v poriadku. Nam pomaha, ked sa zacne pucit, masirovanie bruska, cvicenie nozickami a poloha klbko. Potom sa bud vykaka alebo si poprdka a je po puceni. Kedze sme na UM davame raz denne probiotika Biogaia a medzi krmeniami napit trosku prevarenej vody.

renatavlkova
11. máj 2021

@paulinamajerova Ja som malým davala od narodenia France lait,kedže som bohužial nemala vlastné mliečko a nemali žiaden problém ani s kakaním,ani s vetrami.Cvičenie s nožičkami,hladkanie po chrbátiku celkom dobre postačovali.Ziadne probiotiká som im nedávala.Akurát trochu prevarenej vody medzi krmeniami a neskôr detský feniklový čajík