Má moja mesačná dcérka reflux?

babetko2022
9. jan 2023

Ahojte, mala má mesiac, dávam jej um mlieko, v pôrodnici prvé dni grckala, ale potom doma už nie. Ale vsimla som si, že niekedy robi divne zvuky a vracia sa jej mlieko hore, aj vytečie z úst, alebo jej idú sliny z úst a vtedy je nekludna, plače, prehĺta akoby ju dačo bolelo, dávame ju aj viackrát odgrgnut, sú dni horšie ak lepšie. Aj spánok je vždy nekludny. Pediater poradil dávať gastrotuss baby a zmenit mlieko na hypoalergénne, ak sa to nezlepší tak nás pošle na sono. Nedáva sa vtedy náhodou antirefluxne mlieko ? Prečo hypoalergénne?

simona92101
9. jan 2023

@babetko2022 ma tichy reflux,cize mlieko cestuje do ust a naspat,dieta to pali a boli.odporucam AR mlieko,vyvysenu polohu pri spani,po jedle gastrotuss sirup

babetko2022
autor
9. jan 2023

@simona92101 veď som aj myslela, že AR mlieko, tak neviem prečo povedal pediater, že HA mam kúpiť tak teraz som z toho jeleň. Dávam ju vyvýšene spat a ten sirup idem dnes kúpiť

teleskop
9. jan 2023

@babetko2022 nepocuvla som lekarku objednala som sa do nemocnice, lekarka mi nechela dat odporucanie vyhorzila som sa policiu, kym sme sa dostali do nemocnice na spec. vysetrenie mala sa dusila vdaka refluxu, museli sme volat sanitku...takze tolko k nazorom lekarov, mala najvyssi stupen refluxu, nepocuvla som lekarku ale svoju intuiciu

fizbo
9. jan 2023

@babetko2022 ahoj, aj mne na to dal dr hypoalergenne mlieko lebo aj to by malo pomoct. Tie AR mlieka su vraj hnus a sice pomozu s refluxom ale zase spodobuju problemy v crevach. Tak asi si ma clivek vybrat ci chce reflux alebo zapchu… aj my s tym mame problem. To HA mlieko nam inak nepomohlo

domka222
9. jan 2023

Polohovať vyššie celý deň, nie len na spanie. Z gastrotussu môže dieťa zapekať, nato sa tiež priprav.

babetko2022
autor
9. jan 2023

@domka222 veď zatiaľ len spi väčšinou tak som to myslela tak, že počas spánku. Dávam jej probiotiká tak snáď nebude zapekať.

babetko2022
autor
9. jan 2023

@fizbo a aké si dávala ? Rozmýšľam nad Beba alebo hipp

ropucha6
9. jan 2023

Nasej 2mesacnej sa tiez vracia, ale zas nie je to extrem si myslim, ani sa nedusi. Presne kvoli zapche som nedala to AR, nasa pije comfort and colics.

babetko2022
autor
9. jan 2023

@ropucha6 ani moja sa nedusi, niekedy sú aj dobre dní , moja pije Hami, dnes napríklad cez deň v pohode bolo , len teraz mi večeru zase tak divno prehltala a veľmi plakala. Kúpila som ten sirup gastrotuss tak snáď pomôže

simona92101
9. jan 2023

@babetko2022 pokial by gastrotuss nepomohol,su este tablety gastrocinesine.rozdrvis 1 tabletu v PLASTOVEJ lyzicke,rozmiesas v pol deci vody,a pred kazdym krmenim das za lyzicku do pusinky.

vierka0508
9. jan 2023

Syn mal toto iste, presla som na Nutrilon AR a hned bolo vidiet zlepsenie. Ziadne kvapky som k tomu uz nedavala, so stolicou problem nebol. Postupne mu to prešlo ked sme zaviedli prikrmy.

babetko2022
autor
15. jan 2023

@vierka0508 veď aj ja som chcela kúpiť AR mlieko ale pediater že mám skúsiť najprv HA neviem prečo,teraz mi zase častejšie kaká a zdá sa mi hladná stále. Už som jej navýšila dávku mlieka. Snáď bude lepšie.

babetko2022
autor
15. jan 2023

@fizbo prosím ťa keď ste dávali HA mlieko tak tiež bola častejšie stolica ? Dávam HiPP Ha 1 a častejšie začala mala kakať, ajn3x denne a zelene (to viem, že je pri HA) a smradľavé 😄 poradňu máme až 23.1.ale asi budem volať pediatrovi skôr alebo rozmýšľam že normálne HiPP budem len kupovat.

fizbo
15. jan 2023

@babetko2022 no... tedaz mame Beba Sensitive a to tiez ma zlozku HA. A kaka malokedy. Predtym ked mal Nutrilon HA Prosyneo, tak kakal castejsie.