Má moja dcérka kiahne?

28. apr 2023

Zdravím , už cca 2 týždne sa v okolí motajú Ovčie kiahne , dosť deti je chorých aj prekonanych a moja 3 ročná dcérka škôlkarka po polnoci začala plakať ,hneď na to ju naplo na zvracanie a mala aj teplotu a bolesť bruška , ráno ako tak dobre aj papala len bola unavená ostali sme doma , poobede únava zimnica ,horúčka 39.8 vodičku si pýta , papat už nechce a v ústach na pere som si všimla malý akokeby aft . Čo si o Tom myslieť ? Kiahne ,viróza ? Ďakujem za vaše skúsenosti

amy2807
28. apr 2023

nam zacali kiahne uplne inak..najskor som si vo vlaskoch vsimla ze ma akesi dve chrasticky, a potom na bruchu take ruzove pupaky a je spravili.a stale pribudali..teploty dostala asi az na treti den

agnes28
28. apr 2023

Viroza

mikadooo
28. apr 2023

Sleduj ju, keď budú pupienky pribúdať, sú to kiahne. Ten "aft" v ústach môže byť pokojne aj kiahňová vyrážka. Ale tá vysoká teplota je zvláštna, takže neviem. V strede ochorenia ok, ale na začiatku kiahní je to dosť neobvyklé. Každopádne ak sú to kiahne, uvidíš, že pupienky budú pribúdať (nemusí ich byť veľa samozrejme). Ak bude taká vysoká teplota aj zajtra a pupienky nikde, zajtra by som šla na pohotovosť, lebo to môže byť pokojne aj viróza/bakt.infekcia. tam zbytočne budete čakať, možno potrebuje antibiotiká, to už zistí dr. z vyšetrenia. Keď nechce jesť, hrdielko ju nebolí? Či skôr jej je zle od žalúdka? Dobre že pije a nevracia/nehnačkuje, to je fajn. Každopádne, ak aj zajtra budú také vysoké teploty, choďte na pohotovosť, netrápte sa zbytočne do pondelka.

andrea_82
28. apr 2023

@mikadooo praveze kamaratkinmu synovi kiahne zacali tak, ze mal 2 dni teploty, az potom sa vysypal. Kazdy ma iny priebeh.

blah24
28. apr 2023

Nam tak zacali. Maly prvni plnu plsu aftu/ nestovic a pak na tele. Mel zvysenou teplotu

mikadooo
28. apr 2023

@andrea_82 áno, ale horúčky okolo 40tky? Netvrdím, že zvýšená teplota na začiatku nemôže byť, ale 40tky a žiaden výsyp ani po dni a pol mi príde divné.

autor
28. apr 2023

@mikadooo tak deň a pol to netrvá prvý problém nastal o 3 ráno , zvedavá som čo bude ráno ale keď sa to nezlepší ideme na pohotovosť zajtra , zatiaľ teplota klesla iné problémy nie sú , ani zvracanie ani hnačka .. jaj až sa bojím noci 🫣

mikadooo
28. apr 2023

Zajtra to bude deň a pol. To som písala vzhľadom na eventuálne robenie crp na pohotovosti. Skôr radšej nechodím (ak nie sú vyslovene že 40tky, tak radšej ešte neskôr, až na tretí deň), lebo dieťa zbytočne potrápia a crp nemusí ešte nič ukázať.

autor
28. apr 2023

@mikadooo jaj ,tak sa ospravedlňujem. Uvidím aký bude mať priebeh počas zajtrajška . Kiež by to bola len jednodňová viróza 🙄

mikadooo
28. apr 2023

Držím palce... Nech je noc pokojná...

rozovykon
28. apr 2023

Mojej zacalo byt divne zvracala nastupila teplota a nejedla bolelo ju brucho ked sa jej polepsilo tak sa zacala sypat mala to vsade v ustach ociach hlave usoch prstoch chuda schytala riadne

andrea_82
28. apr 2023

@mikadooo maly mal presne take horucky. Aj moj muz, ked dostal kiahne od syna, mal tyzden 40-tky.

mikadooo
29. apr 2023

@andrea_82 dospelý to je iná téma. O dieťati so 40tkami na začiatku kiahní som ešte nepočula. Ale ok, nebudem sa hádať 🤷.