Má moja 2,5-ročná dcéra ploché nohy?

8. aug 2024

Ahojte, sú toto ploché nohy ? Dcéra má 2,5r, keď stojí noha sa jej skoro dotýka zeme

pribinak
8. aug 2024

Ale toto ti takto nikto nepovie z takýchto fotiek

autor
8. aug 2024

@pribinak a ako to posúdiť ?

beata_k
8. aug 2024

V 2,5 je este skoro. Posudi to ortoped.

autor
8. aug 2024

Boli sme u fyzio pred trištvrte rokom, povedala že má klenbu super že to je len tukový vankúšik. Mne sa ale zdá že už ho nemá a má to stále také

pribinak
8. aug 2024

Doktor má mal dieťa postaviť na taký presklený stolcek a tam presne uvidi klenbu
Napr SNOP Bratislava

pralinka86
8. aug 2024

Podoskopicke vysetrenie je na to. Voľným okom sa neda odhadnut

autor
8. aug 2024

@pribinak áno presne takto ju postavila, len teda trištvrte roka dozadu

simona20201309
8. aug 2024

Namaluj jej nohu farbou a daj jej otlačiť na papier. Vtedy to pekne ukáže. Aj mokrý odtlačok chodidlá napríklad na chodniku, alebo dlažbe.

anavixy
8. aug 2024

Ploche nohy urcite nie, moze mat valgozne vpadnute clenky, to sa ale urcuje pri chodzi a nazivo, nie takto. Treba si najst rozdiel medzi plochymi nohami a vpadnutymi clenkami, lebo je to rovnaky efekt, ale velky rozdiel.

januska12323
8. aug 2024

Nafarbi jej spodok nohy a nech si stupne na papier. Uvidíš či má klenbu. Ale nenahradí to normálne vyšetrenie.

nina004
8. aug 2024

Noha sa cca do 6 rokov vyvíja. Nechávaj ju chodiť bosu po rôznych povrchoch, nech nohou zbiera veci zo zeme, hrajte sa veľa na štyroch nech posilní stred tela atď.

dismonika
8. aug 2024

Nohu treba odfotiť, keď dieťa stojí na zemi. Takto sa to nedá zistiť. Moje tri deti majú tiež plocháče.

petronela1985
8. aug 2024

Presne ako píšu baby vyššie, spraviť dcérke odtlačok nohy. Ja som tak robila mojej každých pár mesiacov, cvičili sme cviky od fyzioterapeutky a chodili na také skupinové cvičenia pre detičky kvôli plochým nožičkám. Tak som sledovala progres.