Ahojte žienky synček sa vychádzal najprv som myslela že je poštípaný od komára ale vyrážok pribúda a dnes sa mu vytvorili 3 takéto zajtra ideme k lekárke len ma zaujíma či ste mali niektorá niečo podobné vopred ďakujem za odpoveď aj mladší synček aj starší synček to má
Ak pribúdajú, tak sú to kiahne. K doktorke nechoď, len si zavolaj.
@janci05 noo to viem vždy ak máme niečo infekčné najprv voláme a potom nás odzadu púšťa tak ďakujem
@111kiki11155 Ja som len volala a povedala, že ani nemám chodiť. Dala informácie čo a ak, kedy prísť na kontrolu. Uvidíš čo ti povie.
@janci05 ak sa môžem spýtať drobec si to roškriabol na foto ten jeden pupák a ide mu odtiaľ krv s takou ako keby vodičkou tak neviem či sú to kiahne nakoľko to mám aj ja 🤦♀️ no nič ďakujem za radu zajtra ráno volám lekárke
@111kiki11155 Tie pľuzgieriky pri kiahňach sú také vodnaté. Vtedy sú práve infekčné. Takže môže byť. Keď to máš ale aj ty, tak teraz neviem. Ak si v detstve prekonala kiahne, tak by si ich už nemala dostať. Kdesi som čítala, že môžeš aj dvakrát ak si ich mala slabšie. Ja som mala v detstve slabé a od syna som ich nechytila.
@janci05 ja som nemala kiahne... u nás ich práveže ešte nikto nemal no rodiča mali ale rozoznať to tiež nevedia no uvidím čo nám povie lekárka zajtra
@111kiki11155 aj mne šla krv s vodičkou keď som si prvú rozškrabala... nevedela som že to sú kiahne.. takže môže byť. A vraj keď sú kiahne, tak budú zaručene aj vo vlasoch. (Podľa toho sa dajú aj odlíšiť od iných vyrážok)
Sleduj aj teplotu, ak by im náhodou v noci vyskočila - daj Paralen (nie Nurofen, ten sa pri kiahniach nesmie dávať)
Ešte otázka - chodí starší do škôlky? Nespomínali učiteľky náhodou, že niekto má kiahne? U nás boli kiahne minulý rok v jari, postupne to chytili všetky deti v škôlke
@alienkami noo starší synček nastúpil do škôlky ale nespomínali nič v rodine ich nikto nemá len moje detičky noo uvidíme ráno zavolám lekárke nakoľko to drobcov svrbí tak nech nám niečo odporučí...ďakujem za rady 😊
@111kiki11155 si nemala kiahne? Tak si užijete peknú trojku v postielkach🙂
@111kiki11155 ak máš doma hypermangan, vykupte sa v tom a nesusit moc len jemne poprikladat uterak. Nekremovat. Ulavi sa im aj tebe. Ak máš fenistil kvapky daj im, nebude ich svrbiet a pozor ako pisala jedna z mamiciek, na teplotu v ziadnom pripade nurofen. Držte sa 💪
Neviem posudit podla foto ci to naozaj kiahne su, ale prv nez pojdes k lekarke zavolaj jej. Ak deti maju naozaj kiahne, tak sa dohodni s lekarkou ci tam vobec mozes prist a kedy, aby si v cakarni nenakazila ine deti.