Ahojte, potrebujem nazor ostatnych maminiek, nam to doktorka specifikovala cez telefon ako šiestu chorobu, maly mal zo 3,4 dni teploty do 38,5 max, potom postupne klesala na zvysenu z ktorej sa sam vypotil, dnes som spozorovala flaky na tele trupe a hrudniku a vzadu na chrbte, ale su to flaky, nie vyrazky,niekedy sa zjemnia a nie su take cervene vsade pisu, ze specificke pre siestu chorobu su vyrazky, poprosim teda maminy ktore mate s touto chorobou skusenosti, nech mi napisu ci to mozu byt aj flaky pri tej siestej chorobe,nie vyrazky , a aka je sanca ze to chyti i moja dcera ktora ma 6 rokov, syn ma 11 mesiacov, dakujem krasne
@majuska4401 mila autorka za seba vravim moja dcerka siestu chorobu mala a vyzeralo to inak. Same vyrazky. Najskor mala tri dni vysoke teploty a potom sa vyhadzala, najhorsie to mala na trupe.
toto mi skôr pripomína alergiu nejakú, syn mal také fliačiky po aviváži...šiestu chorobu mal a mal 3 dni horúčky až k 40tke, zrazu prešli a objavil sa mu výsyp hlavne na hrudi
2 z mojich 3 dcér keď mali 6tku,tak mali len červené fľaky, ktoré im behom 24hod zmizli.... Priebeh akéhokoľvek ochorenia závisí od stavu imunity...
7mesacny syn mal 6.chorobu minulý týždeň, 3 dni horúčky 39-40, posledný deň do tych 38 cca. Vysypaný bol podobne ako Váš syn, vyrážky a fľaky spolu.
Co sa týka 6 ročnej dcéry. Mne dr.hovorila, že je to ten istý vírus, ako herpes. Staršie deti a dospelí majú herpes (na pere). Dojčatá majú 6.chorobu a cca 2-4 ročné deti majú herpanginu (vysyp v hrdle, boľavé hrdlo, dieťa neje, plus horúčky). Inkubačná doba je 2 dni. Takže Vaša 6rocna bud má alebo mala herpes, alebo herpanginu alebo je imunna a nedostane nič.
Mne sa to potvrdilo, 7 ročný dostal herpes. Ani nie 24 hodín na to mal 7mesacny horúčku.
@majuska4401 Moj syn mal pri 6-tej chorobe tiez skor flaky, ako vyrazky.
@majuska4401 môj syn pri šiestej chorobe vyzeral veru veľmi podobne.horucky sa ťažko zrazali, dokonca som mu robila aj zábaly.
@majuska4401