Má môj 10-týždňový drobec ABKM?

kvietocek555
2. nov 2022

Ahojte, idem si k vám do skupiny po radu.
Moj syn má 10t a od 2 mesiacov, cca od 9tyzdna začal mať silné bolesti bruška a stolica nám ide len s pomocou rektalnej rúrky. Je hlienovota, hutnejšia...Ide z neho ako príklad-zubná pasta z tuby.
Môže byť takáto stolica z alergie na bielkovinu kravského mlieka?
Je plne dojčený od narodenia a problémy začali ako som spomínala od 9t. Maminky, máte skúsenosť?
Ďakujem za radu.

dzina007
2. nov 2022

no nas mal koliky do 3.5 mesiaca a stolica sla z neho najme po rurke aj s kopec plynmi... vrestal od bolesti bruska kazdy vecer hodiny a hodiny,,, a nemal ABKM lebo ju nema doteraz...
Ale ak mas podozrenie ze to robi mlieko ktore konzumujes ty tak ho vysad... a uvidis...
Nam nepomohlo nic len rurkovat a preckat to obdobie kolikove...

A ked si niesi ista pytaj sa pediatra... 🙂

nikpa
2. nov 2022

@kvietocek555 ak je dojčený tak vysad úplne mlieko aj výrobky z neho a sleduj či sa mu zlepší stav.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majamat
2. nov 2022

alergiu moze a nemusi mat, u deti tohoto veku su caste koliky bez ohladu an to, ci maju alebo nemaju ABKM. odporuca sa vysadit drzadivu stravu ( mozes aj BKM vysadit ), ale ak mam pravdu povedat, aj som sa vsetkemu vyhybala, no dcera mala koliky aj tak.

myslim, ze som citala, ze to moze byt sposobene nevyvinutim nervoveho systemu traviaceho traktu, daj pozor, lebo taketo deticky mavaju casto aj reflux.

kvietocek555
autor
2. nov 2022

@zara1357....prosím ťa, a to na koznom robia tieto testy,

simsalabim
2. nov 2022

@kvietocek555 mohla by to byt aj laktozova intolerancia.

kvietocek555
autor
2. nov 2022

@majamat ... jasné koliky bývajú časté ale mňa zmiatla stolica, ktorá je dosť hutna a ťažko ide ... normálne sa bojím ďalšieho dňa aby z neho vyšla s pomocou rúrky, nech ho neroztrhne.
A hlavne aj to, ze prečo tak neskor prišli koliky a pritom jem to isté.

kvietocek555
autor
2. nov 2022

@simsalabim... od dnes som vysadila mlieko a výrobky z neho a budem si dávať pozor co kúpim, ci neobsahuje mlieko. Moje mlieko by sa malo do 72h vyčistiť/obmeniť.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ajsha123
2. nov 2022

@kvietocek555 ono to môže byť a nemusí alergia na potraviny. Skús vyradiť mliečne na povedzme 2 tyzdne a ak sa nič nezmení, tak to pravdepodobne nie je alergia na mlieko. Ja som mala také deti, co mali boľavé bruška a kŕče... Ale nie všetky. Pri jednej dcére som napr.zistila,ze jej pomáha, ak jej každý deň dám niekoľko kvapiek probiotik (bio gaia). V ten deň mi neplakala od kŕčov... Ked som zabudla, hned plakala. Alergiu potvrdenú doteraz nemá.
U nás je pri alergii na BKM riedka stolica, nie tvrdá. Vyskúšaj tie probiotika. Odporúčajú to aj lekári, nie je to môj vymyslel

nikpa
2. nov 2022

@zara1357
@kvietocek555 no na kožné by som sa nespoliehala. Syn mal viacero priznakov ako ekzém, dlhodobo riedke, zapáchajúce stolice, koliky, zahlienenie. Bola som u 2 kožných, prvá tá alergiu ani nespenula a druhá, že mám čakať kým bude mať 3 roky a potom ma pošle na testy s ním 🤦🙄 takže 3 roky mam dieťa nechať trápiť... Vraj takým malým deťom nechcú robiť testy. Ale nakoniec aj tak spravili na moje nahliehanie. Možno som mala len smolu na lekárov, keby si mala podobnu skúsenost, treba sa toho dožadovať. Ale určite si to najprv doma over tak, že vysadís mlieko.

majamat
2. nov 2022

@kvietocek555 na koznom zvycajne robia kozne testy, ale z krvi na aletgiu alergolog. kozne testy sa castejsie robia,a k su kozne prejavy, ak ma len traviace prejavi, tka z krvi a alergolog. nie kozny.

zara1357
Autor odpoveď zmazal
Zobraz