Myslim tym, ci ma vacsie sklony k obezite napriklad...
dcerka mala pri narodeni 4600g a 53 cm, v tehotenstve som pribrala 6kg, nemala som tehotensku cukrovku ani ziadne ine komplikacie pocas tehotenstva...
je pravdepodobnost vacsia ako u "normalnych" babatiek, ze bude velka, ci je to hlupost?
urcite nie.Vec genetiky 😉
podla mňa to je blbosť, moja zubárka mala pri narodení tuším 4 500 g no a teraz má asi tak 30 kg a 150 cm 😉
Je to totálna hlúposť, syn sa narodil 49 cm a 2850g a teraz má rok a 10 mesiacov a má 17 kg a 95 cm, narodil sa malinký a teraz je väčší ako bežné o rok staršie dieťa. To aký bude nezávisí od pôrodnej hmotnosti.
Suhlasim s babami. Nas krpo mal vyse 4 kilo ked sa narodil a teraz, v 9 mesiacoch, ma dokonca o nieco menej ako priemerne deticky v jeho veku.
Nas maly sa narodil 4.3kg a 53 cm a teraz ma v 19.mesiacoch 13.8kg a 90cm... takze je stale vacsi nez rovesnici, ale u nas je to rodinna predispozicia, na skole uz rozdiel nebol taky markantny
náš najstarší mal pri pôrode 4140g a 52cm a teraz ako 7-ročný je to skôr chuďas 😉 ,
nie je o nič väčší ako rovesníci, ani o nič extrémne menší, len je chudý 😉 🙂
takže-odpoveď na otázku-myslím, že nie 😉
Je to všetko vecou genetiky. Ak si ty s manželom pevnejšia je viac než isté, že aj dieťa bude obéznejšie a naopak. No a pri rozdielnych pároch čo som si zatiaľ všimla sa dieťa prikláňa na obraz matky. Samozrejme to nie je ničím vedecky podmienené. Poznám 4800g novorodenca, ktorý má teraz v 20tke postavičku ako srnka 😀
moj maly sa narodil v 31 tt a vazil 1750 gr..teraz ma 9,5 roka a je vyssi ako jeho spoluziaci..je sice chuducky ale nema byt po kom " pri sebe"...ma vysku 140 cm a vazi 27 kg
no ja si nemyslím, že pôrodná váha nejakým spôsobom ovplyvní to či bude dieťa obézne, alebo nie....asi to skôr záleží od životosprávy, genetiky...Môj syn mal pri narodení 4 kg a teraz má 5 rokov a je samé rebro....
takže môj názor, nie...
kamoske sa narodila baba, mala 4200g, 52 cm, teraz ma 17 rokov a je chuda ako vyzla..je za dvoch a nepriberie.....
ahoj moje deti mali velku porodnu hmotnost jeden 4350 g a druhy 4750g a neda sa povedat zeby boli velky 😉 dokonca starsi syn je chuducky a vyskovo ako ejho rovesnici 😉 podla mnavysoka porodna hmotnost neznamena ze dieta bude cely zivot velke teda tucne a vysoke je to vec genetiky 😉 podla mna skor mensie deti maju tendenciu byt baclate 🙂))
ahoj podla mna je to hlupost..maly mal 4300/53 pri narodeni teraz ma rok aj devat mesiacov a ma 11 kil 😅 a 87 cm...a to krasne papa tak podla mna tiez neznamena ze ked je babo velke pri narodeni tak ze bude obezne 😉
ahoj
naša malá mala 4300 g, potom ale priberala veľmi pomaly
teraz má 4 roky, je vyššia ako rovestníci, ale štíhla
dvojičky chlapci sa mi narodily s nízkou porodnou hmotnosťou a majú rovnakú postavu ako dievčatko, teda vysokú a štíhlu
mamka sa narodila 5 kilová, a ostala nižšia a štíhlučka
tak žiadne strachy, ste krásny a zdraví
K obezite veľmi nie, snáď trochu k výške... Ja som pri narodení mala vyše 4600 g a 53 cm a vždy som bola vysoká a štíhla (do tridsiatky, teraz už váha pribúda 😅 ale v detstve skôr chudá ) 🙂
Môj Miško mal pri narodení 4,7 kg a je to krásny ,zdravý chlapček
urcite nie, nasa mala 4150g a 53cm, a dnes je taka "akurat" 😀 vela zavisi aj od stravy, ktoru budes dietatku davat, ked prejde na tuhu stravu 😉
Môj syn mal 4430 a 57 cm pri narodení, a teraz má 5 mesiacov a povedala by som, že váhou zaostáva za svojimi rovesníkmi o kilo aj viac. Zato dĺžku má ako 9 mesačné bábätká. Všetko je genetika. 🙂
urcite nie, tiez som sa bala, ze budem mat doma "otesanka", porodnu vahu mal 3950g, vyzeral ako mesacny, v roku mal 8700g - co bo tak trochu podpriemer, to ma zase trapilo, ze je malo 😀, nam maminkam malokedy to babo vyhovie, raz je velke, raz male, raz papa vela, raz malo...vzdy sa nam nieco nezda, najma nech su zdrave... 😉
moja mala 3760g a 50cm vsade mala take suncicky🙂 a teraz ma skoro 8 mesiacov a nosi oblecenie pre 3-6 mesacne deti (velkost 68) 🙂 a co to oblecie este aj zo 62ky🙂 takze porodna hmotnost urcite nie🙂 skor genetika
Saška pri narodení 4400g, v deviatich mesiacoch necelých 8kg, také chudé, vysoké nič 🙂 od obezity na míle daleko 🙂
moj sa narodil ako takmer 5 kilovy. lekari hovoria, ze to nema vplyv na obezitu, ale je to genetika - pravdepodobne bude vysoky, co u nas nie je prekvapenim. Ak sa chces ale vseobecne vyhnut obezite babatiek, davaj pozor na to, aby si jej nepridavala zvytocne cukor do prikrmov.
Jedna vec je genetika, ktorá rozhodne má vplyv...Ale veľký vplyv má aj strava a to najmä v detstve, pretože práve v rannom detstve sa vytvára základ obezity....Takže čo najdlhšie do jedla nepridávať žiadny cukor, žiadne sladkosti, čokoládky, kvantá keksíkov...Podľa mňa, pokiaľ dieťa nechodí do kolektívu tak je to úplne jednoduché, potom sa to už tak celkom dodržiavať nedá...
moj brat mal 4600g ked sa narodil, teraz ma 25rokov, 2 metre a je stihly. nemyslim si, ze ne zaklade toho bude dieta obezne. uz matka pocas tehotenstva vraj dava zaklad svojmu dietatu co sa tyka obezity tym, ze ak je mastne jedla v tehotenstve tak tam moze byt obezne dieta. ale to aku vahu ma pri narodeni a ak tebe nic nebolo...nemyslim
ahoj, ja si myslim, ze je to ozaj zalezitost genetiky a stravovania. ja som z troch sestier. od prvej sa zacinali vahy uz nad 3,8kg a ja som skoncila kao posledna s vahou 4864gr. napriek tomu nie som nejaka obezna. este mam navyse od porodu,ale pri vyske 175cm, mavam beznu vahu 65kg a teraz 70kg. ale moja druha segra bola vahou odomna lahsia a teraz ma o takmer 45kg viacej ako ja. najstarsia bola najlahsia a ma tolko co ja. moj muz sa narodil s beznou vahou 3kg a teraz aj keby "zozral" vola, tak nema na sebe ani gram. cez neho to jedlo snad len preleti. ja nemusim jest vobec a nepohnem sa z vahy tiez. len rozdiel je ze muz chce ist hore a ja dolu . 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
suhlasim, je to vec genetiky, aj dnes som si tak vsimala ludi v kupeloch ked chodili s detickami, aky rodic take dieta, moj sa narodil v 37tt 48cm a 2850kg a teraz ma 11,5kg a to mal 2roky a co, ze je o pol hlavy mensi ako jeho rovesnici a lahsi? no zialbohu nema byt po kom tucko, pridal sa na moju stranu, uvidim ked bude dospelak 😀
Tomu neverim, dcera bola tiez vacsia (3900g a 50cm, trochu som prenasala) a uz prvy rok sme riesili slabe priberanie........ teraz v 2,5 roku to ako-tak dobehla, ale kedze je velmi ziva tak je stale velmi stihla, zato silou a obratnostou na ihrisku tromfne aj ovela starsie deti.
Pokial sa dieta narodilo makrosomne kvoli tehotenskej cukrovke, tak je vacsia pravdepodobnost obezity v dospelosti, zacina sa to prejavovat v puberte. Je to pravdepodobne preto, ze inzulinova senzitivita bola uz narusena v prenatalnom obdobi kvoli nadmernemu cukru prichadzajucemu od matky.
Ahoj lussy666
nas drobcek mal pri narodeni necelych 4 kg a to mi na USG hovorili, ze bude mat az 4500 g 😀 Nemala som ziadne problemy v tehu. Teraz mame 1 rok a sme "tabulkove"
Myslim, ze vela zalezi od genetickych preddispozicii, od stravovania, metabolizmu atd.
Urcite Ti poradi aj pediadricka na poradni 😀