Má aj vaše dieťa hypotóniu?

alexandra1805
28. mar 2015

Mám syna narodeneho v 35tt. S lahkou hypotoniu .. Maju aj vaší drobci taku diagnózu ? Upraví sa casom ? Dakujem .

pribinak
28. mar 2015

My sme chodili cvičiť do rehabilitačného centra (krpec nakláňal hlavičku na jednu stranu) a tam sme stretli vela takých detičiek, cvičili vojtovu metódu a pekne všetko dobehli (vacsina meškala po motorickej stránke cca 3mesiace), rodicia si to pochvalovali, vela detičiek sme stretávali aj na plávaní pre babatka

atika11
28. mar 2015

aj my sme mali a tiež nakláňal hlavičku na jednu stranu.odporučili nám aj cvičenie,ale nechodili sme,bolo to len také trápenie malého.len sme ho stále dávali na bruško a tak vlastne posilňoval všetky svaly.ono sa to samé upraví a dieťa všetko dobehne.sama som zdravotník a viem,že je to veľakrát zbytočné. 🙂 hypotonus a hlavne ľahká forma nič neznamená,len,že sa neskôr pretáča,neskôr plazí a trošku neskôr chodí.hlavne ho dávať veľa na bruško,aby sa začal plaziť,štvornožkovať a tým vlastne cvičí.a z polohy na štyroch sa jedného dňa zdvihne a začne chodiť.hlavne žiadny strach.náš má 3,6roka a behá,skáče až moc 😀 .všetko príde,len treba trpezlivosť a neporovnávať s inými deťmi.

adka31
28. mar 2015

neurolog vam isto odporuci rehabilitacie a cvicit vojtovku. vobec sa toho nemusis bat, aj my sme mali lahku hypotoniu, v 11 mesiacoch sme zacali cvicit, bol to iba jeden lahky cvik a do tyzdna sa posadlil a hned nato postavil na nozky. teraz mame o par dni 14 mesiacov, na nohach je vkuse, aste nechodime, ale pekne okolo nabytku sa posuva. to cvicenie ma cosi do seba a lekar vidi kedy treba dietatku pomoct. rahabilitacna nam povedala, ze on by sice zacal aj sam sediet, chodit, ale vraj by sme urcite prisli o 4,5 rokov s krivou chrbticou. lebo tie svaly su slabe, hypotonicke a tymto cvicenim sa posilnuju, vzdy na kontrole vidi, ako ten sval spevnel. my uz s cvicenim pomaly koncime, 1.4 ideme na kontrolu, tak hadam to uz bude dobre. vy budete isto ovela skor, ale to je dobre.

marcelatje
28. mar 2015

Záleží od stupňa hypotónie. Pravdepodobne by sa to upravilo aj samo, ale ako píše @adka31 je lepšie cvičiť aby sa stimulovali svaly a pohyb sa vykonával správne. Dieťa je schopné osvojiť si nesprávny pohybový vzorec a to môže v budúcnosti spôsobiť problém. Pozerám, že tvoj syn má už 8 mesiacov. Ak ťa doteraz neposlali na rehabilitáciu mala by si nejaké cvičenie nájsť sama. Dobré je plávanie a ak máš problém s Vojtovkou (čo má asi väčšina matiek keďže dieťatko pri nej dosť plače) skús si zistiť či sa vo vašej blízkosti necvičí Bobath. Ja som mala šťastie že na detskom cvičení bola cvičiteľkou aj rehabilitačná sestra, tá mi veľmi pomohla. A áno, odpoveď na tvoju otázku je že sa to upravilo, ale neviem čo pomohlo. Chodili sme plávať a cvičiť od útleho veku. Na Vojtovku nás poslali až keď mala malá 8 mesiacov a to sa pekne pretočila po prvom cvičení (ale to bola skôr asi náhoda a už by sa to rozbehlo aj samo) Problémom bolo, že na niektoré cviky už bola veľká a mala toľko sily, že sama rehabilitačná povedala že by to s ňou nevedela odcvičiť poriadne, lebo sa nedala v danej polohe urdžať potrebný čas. Takže čím skôr začneš tým lepšie.

syja
29. mar 2015

Ja mam tiez dceru ktorej bola diagnostikovana hypotonia a cvicili sme vojtovku s prestavkami néiekolko rokov. Netreba to zanedbat. Dnes ma 10 rokov ale ma problemy so skoliozou prave pre hypotonicke svalstvo. Teraz cvici sm.