Má aj vaše dieťa alergiu na slnko?

vargula1
31. máj 2016

Pomozte, syn sa mi takto vysypal, na pohotovosti vraj alergia na slnko... ku alergologovi nas objednali o 3mesiace... mal to po pobyte na slnku, ale ked bol vo vnutri, preslo do hodinky, vcera aj ked slnka nebolo, sa vyhodil, a aj rano ked vstane.Mali ste nieco podobne? Dakujem

ronny_9
31. máj 2016

juj chudacik, to bude mat asi naozaj alergiu na slniecko. Bude si musiet davat pozor. Ani Vam nedali ziadne masticky ktore by mohli nato zabrat?

lenulienka12345
31. máj 2016

nemusí to byť podľa mňa len alergia na slnko, ale možno na potraviny.... nejedol niečo pred tým než sa vyhodil? Niekedy trvá než vznikne reakcia, aj niekolko hodín po zjedení. Ked ho to svrbí, tak mu skús robiť studené zábaly s repíkovým čajom.

sisala
31. máj 2016

Mne sa spravi nieco podobne, ked som dlho na slnku, aj ked sa natriem. Svrbi to a trva niekolko dni, kym to zmizne. U doktora som s tym nebola, proste sa nemozem opekat ako niekto cely den. Inak mam svetlu pokozku a skoro vobec sa neopalim, dokonca ani v solarku.

hooper
31. máj 2016

Ja také mávam len na nohách od slnka. Keď pridem dovnútra tak mi to zmizne. Ja to neriešim nijak, ale malého by si mala asi natierať vysokým faktorom. Vari to bude len o tom, nie nejak vážnejšie, žeby musel nosiť dlhé veci, aby na neho nesvietilo.

luslus
31. máj 2016

Ja take mavam pri pobyte na slnku,robi sa mi to po celom tela. Brutalne to svrbi,pali,v tieni sa to upokoji ale staci,ze sa potom len spotim a zas tomam. Najlepsie je pouzit suchy olej na opaľovanie (tusim sa to tak vola) lebo hned vsiakne,pokozka sa nepoti ako pri kreme. Aspon mne to pomohlo

gabona1
31. máj 2016

Aj u nás sa momentálne prejavila alergia na slnko a to sme nikdy v živote nemali. Syn má 13 rokov a má celé nohy vysypané a manžel 40 a ten zase ruky, žiadna sranda, slnko je silné, treba sa chrániť.

ludka140281
31. máj 2016

moja staršia take má(9 ročná),ale jej reaguje iba tvar,musíme mat spf 50 faktor a na tvari hrubšie a na slnku smie ostat od cca8mej do 11tej a potom od 15tej.........ale nemá to vždy,len niekedy...ked sme boli v Madarsku na dovolenke,čuduj sa aleria nebola 😎 a stále si má tu čast skrývat pred priamim slnkom,,,,,skus mu dat triko s dlhým rukavom(ako test) či sa tiez vyhádze,ked nesvieti priamo slnko na kožu,aspon budeš alergologičke vediet odpovedat na jej otázky,e kedy,ako dlho,čím bol natretý/nenatretý.....teraz sme zatial sezonu začali bez výsypu,no uvidíme,,berie zodac a zaberá
nesvrbí to a nikde inde to nemá? len ručky?...moja to má take nesvrblave len viditelne

klincek
31. máj 2016

Je to jasna slnecna alergia, ja ju mam uz roky a moja dcerka ju dostala prvy raz tento rok. Vacsinou je to bud z nadmerneho vystavenia sa slnku, alebo staci aj ked silnejsie zasvieti po dlhsom case a ostanes dlhsie vonku-fakt staci 1 den, resp. par hodin..
Nic sa nedeje, len treba vynechat slniecko, kym to nezmizne, a potom sa viac chranit. Urcite nechodit na slnko medzi 11. a 15. hod. - ak musis, treba klobuk a nieco s dlhym rukavom (ale aj tak sa natriet). Krem kludne aj s OF 50. A ked uz sa vyhodi a svrbi, treba ju natriet chladivym gelom (v nudzi zaberie aj alpa).

nataliakremenova
31. mar 2024

Ahojte chcem sa spýtať či nahodou neviete čo to môže byť?

zuzkamrkva21
18. aug 2024

@nataliakremenova dobrý deň, zistili ste čo to spôsobovalo? Mám rovnaké fľaky a zatiaľ mi nezistili z coho to je, na alergo som objednaná o 2m. Ďakujem 🙏