Má 8-mesačný syn tichý reflux alebo niečo iné?

nela7553
18. máj 2019

Dobrý deň moj syn ma 8 mesiacov a stále sa mu potrava vracia naspäť do ust. Často z toho kašle a je nervózny. Všetky opatrenia pre reflux máme aj sme vyskúšali. Nebol vyšetreny na reflux doktorka nás neposlala nikde pretože zevraj do roka je to bežný jav. Ja by som sa len chcela opýtať prosím vás je možné že ked mu dám posledné jedlo-mlieko večer o 17:00 tak ešte ráno o 6 vidím ako mu vybieha kyselina? Cítiť kyslasty zápach aj na dudliku. Chcem len vedieť či je to normálne. Že mu to mlieko ako keby nestrávy. Nemoze mat nejaku alergiu ? Ale to sa zevraj prejavuje hnackami ale moj syn ma stolicu v poriadku.Celu noc sa nato budí cca kazde dve alebo každu hodinu. Ďakujem za odpoveď.

arcticcode
18. máj 2019

Urcite to nie je normalne a malo by ist babatko na gastro na ultrazvuk

popa86
18. máj 2019

Ahoj, síce ti neporadím, ale sme na tom podobne. Máme 8,5 mesačného a zažívame niečo podobné. Na vyšetrení sme tiež nikde neboli, aj keď malý vracia od narodenia- doktorka nám tiež povedala, že do roka sa to nemusí riešiť, lebo to má veľa detí a veď priberá ukážkovo, tak čo by sme chceli. Trocha sa to upravilo príkrmami(+ dávame Nutrilon AR), ale aj tak ešte vracia a niekedy je vidieť, že sa mu jedlo vracia naspäť do krku, kašle z toho, je nervózny, podráždený( niekedy aj po 2-3hod od jedla). Všetci ma utešujú, že keď začne chodiť, to bude OK, tak neviem....

nela7553
autor
18. máj 2019

@popa86 aj nám sa to trochu prikrmami upravilo ale každý deň je iný tak neviem no. Niekedy lepšie a niekedy horšie.jedine Na sono sme boli a tam tiež pán doktor bol velice nervózny že čo tam hľadáme že ma všetko ok a z refluxom sa už len popasovať. Aspoň nám dal mlieko AR na predpis. Tak vy ste natom podobne ako my...A ako spinkate ? My malo veľmi ce deň cca 2-3 hodiny a aj to len na rukách veľmi ho to budí...A v noci tiež často hore...aj keď hneď zaspinka ale aj tak už nevládzem sa nato pozerať niekedy. Zevraj mezdi 8-10 mesiacom dozrieva pazerak...No ja už ani neverím :(

zuzkasumkova
18. máj 2019

Dobrý deň, s malou sme zažívali presne to isté, čo opisujete. Boli sme aj na gastre, kde nám urobili sono a oznámili, že máme čakať, že to prejde samo. Asi od 10.mesiaca mi už nevracala každý deň a okolo roka to prešlo úplne. Je to ťažké, veľakrát som si poplakala s dcérkou tiež , keď som videla ako trpí, ale naozaj to prejde. Tiež som uspávala iba na rukách, spánok bol katastrofa a väčšinu dňa mi preplakala, či premrnčala. Držte sa a nech Vám to prejde skôr ako nám.

popa86
19. máj 2019

@nela7553 Ahoj, no aj my máme lepšie a horšie dni- snažím sa mu dávať viac príkrmov, rôzne kaše, banán... atď. niečo také hutnejšie, čo sa mu nebude vracať hneď naspäť, no problém nám robí čaj- voda sa mu hneď vracia naspäť- tak mu dávame menej piť, ale častejšie. Noci sme mali do približne pol roka dobré, potom sa to pokazilo a stále sa budil, mrčal, fuňal, dokonca aj akrobaciu predvádzal- popravde neviem povedať či to je spojené s refluxom alebo spracováva zážitky zo dňa. Momentálne sa v postieľke prehadzuje, sadá si, lozí...nejaký moc akčný je. My sme nikde neboli, lebo ani zastupujúci lekár v tom nevidel žiadny problém ( malý má váhu OK a ostatné len treba počkať, samé sa to upraví. Horšie by bolo, keby nepriberal alebo vracal oblúkom). Dávame mu ešte Nutrilon AR...Cez deň spával od bábätka len svoje 30 minútovky a tak 2hodiny hore. Teraz sa to zlepšilo má dva spánky (tak cez hodinku si pospí). Neviem sama ako dlho ešte čakať...🙁 už by hádam aj stačilo. Kamoškin mal to isté- začal chodiť a prestal vracať ( v 11. mes.). Tak uvidíme...

nela7553
autor
19. máj 2019

@zuzkasumkova ďakujem...aspoň som pokojná že je to teda normálne...ja už som si myslela že mu bude niečo vážnejšie...Tak nič iné neostáva len čakať 🙂 teším sa na ten deň ked bude pokojne spinkať v postielke🙂

nela7553
autor
19. máj 2019

@popa86 ahoj, nám aj kaša všetko ide hore krkom...mne negrcka iba mu to tam behá do ustociek...nedávam už na večer vôbec kasu iba mu to zatazilo žalúdok a žiadna zmena...moj papa dve hodiny pred spánkom ale hovorím budí sa furt...čaju mi nevypije veľa nechce...ťa akrobacia to neviem ale môže byť ked sa necíti dobre že to tak prejavuje...moj sa od nervov zvykne poskriabat netuším ako ked nema ziadne nechtiky ale ráno sa zobudí vždy s novým škrabancov. Chytá si tvaricku od nervov a tak. Ešte že je taký spachtos že vie zaspinkat ďalej.presne ako hovoríš cez deň len 30 minutovky. My sme boli na to sono tiež len kvôli receptu na mlieko vedela som že nám nijak nepomôžu. Bože v 11? Mňa sibne už asi...

malinajahoda
19. máj 2019

@nela7553 mate na spinkanie klin? Aby mal synček vyvýšenú polohu. Treba dávať hustejšie príkrmy. Treba si dávať aj pozor na to aké jedlá mu dávaš papať. Niektoré jedla zvyšujú kyselinu.

nela7553
autor
20. máj 2019

@malinajahoda áno máme všetko už...dávam hustejsie je to jedno nevidím rozdiel...A ano viem vyvarujem sa takým jedlám...ďakujem 🙂 ja už mám všetko naštudovanie skôr som písala koli tomu či ma niekto tak starého syna a taký problém tiež 🙂

malinajahoda
20. máj 2019

@nela7553 pošlem ti pozvánku do skupinky. Skus tam napísať, možno ti nejaké baby napíšu.

nela7553
autor
21. máj 2019

@malinajahoda ďakujem