Ahojte mamicky, moj maly 3 mesacny syn ma hrozne vela lupin na temene hlavicky, je to normane ? ako mu to mam odstranit ? nepouzivam zatial ziadne pripravky len vodou ho umyvam a vlasky 2 krat do tyzdna mu prejdem vodou....bojim sa ci ho hlavicka z toho nesvrbi lebo niekedy hrozne z nicoho nic place a tie lupiny su hrozne....co mam s tym robit ...pomozte radami....
ahoj,ak mas na mysli babatkovske take tvrdsie lupinky na hlavke,je to uplne normalne,moj syn ich mal cca do 6mes,co sa robi je,naolejovat hlavicku detskym olejcekom a vycesat,ide to aj jemne nechtami.prejde to same
urcite neplace kvoli tomu, ma to drviva vacsina babetiek, co poznam, moji kazde jedno tiez.
je tu uz o tom kooopec tem, od salicylovej masti predpisanej pediatrickou cez Babe sampon na mliecnu chrastu alebo olivovy olej, precitaj a uvidis, co vam zaberie najlepsie.
moja najmladsia ma este stale trochu, a to uz ma rok a pol....
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/zlte-supinky-vo-vlasoch/
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/seborea-poradte-krem-a-sampon/
https://www.modrykonik.sk/forum/detske-zdravotne-problemy/seborea-kora-na-hlavicke-co-s-tym/
@mlil77 Je to seborea, nam na to pomohlo naniest olivovy olej, chvilu pockat, vycesat (aj prstami som si trochu pomohla, ked neslo hrebenom) a umyt vlasy. Moja dcera to tiez mala aj ako starsia, recept ostal rovnaky. 🙂 Nie je to nic vazne, obcas sa pod tymi lupinami moze hromadit maz a moze sa tam vniest nejaka pliaga, ale naozaj to staci vycesat a hotovo.
mam ten kokosovy olej pred kupanim mu dat alebo po kupani ? A aky hreben sa pouziva pre babatka ? ani neviem nemam ziadny....no ja simyslim ze ho to musi svrbiet ved ma cele temeno hlavy tym pokryte , ja mamproblemy s lupinami a viem co je to ked svrbi hlava...vcera hrozne z nicoho nic poldna plakal tak uz viem preco a ja s tym nic nerobim, som nastvana na seba
inak mam detsky olej od nivey mozem mu aj ten teraz dat ? a pred ci po kupani ?
Mali to obidve moje deti. Pomohlo natriet lekarenskym olivovym olejom rano, cez den nechat posobit, vecer vycesat lupiny a umyt hlavu detskym mydlom (ak ma viac vlaskov, tak samponom). Dcerke zmizli hned po tejto procedure. Syncekovi sa este asi jeden krat objavili, ale ovela menej - zopakovala som to iste a zbavili sme sa ich nadobro. Inak ja som takemu malému babu kazdy druhy den hlavicku umyvala detskym mydlom (moji mali malo vlaskov, kebyze maju viac, pouzijem sampon). Moji sa dost potia na hlavicke, tak musíme takto casto umyvat.
@mlil77 Nie je to nič zvláštne a ani žiadna seborea - tá sa vracia, je to kožná choroba. Obe moje deti to mali, nerobila som s tým vôbec nič, pri kúpeli som im normálne umyla hlavičku - používame doteraz len mydlo Bupi, ničím nenatierala, ani nič podobné -a už vonkoncom nezlupovala nechtami alebo tak, jasné, že som vyčesala to čo sa odluplo. "A ako prišlo, tak odišlo" - cca po pol roku. 😉 Čím viac "somarín" natieraš a používaš tým horšie....
Čo sa týka natierania telíčka - používala som obyčajný "komunistický" modrý Aviril olej. Aj teraz ešte raz za čas natriem dcérku ak ma napadne - možno raz za mesiac. 😀
muz mi uz kupil z lekarne sampon babe na mliecne chrasty tak to dnes pouzijeme ...ked mu budem cesat hlavicku, nepodrazdim mu tie lupiny, nebude ho to svrbiet ? este som mu necesala hlavicku ale uz mi muz kupil kefku v lekarni....
@mlil77 hlavne musis mat dobry ten hreben, pevny, nie detsku makku kefku. dat pozor na poskriabanie hlavky, ale zaroven akoby sa ich snazit odlupnut 😉 lebo teda neviem ako sampon, ale olej (my sme dali olivovy) to len zmakcil, ale neodluplo sa to same. a tiez nie na 1x, my sme to skusali 2 dni po sebe, co-to islo, ale malemu sa to nepacilo, nechali sme to tak potom... zacali mu rychlo rast vlasky, mal asi 3 mesiace, ked sme to skusali, potom ako 11 mesacneho sme ho ostrihali a zistili, ze mu to este ostalo. problem ale nemal ziaden, ak mal vacsiu lupinku, tak sme odlupli, ale preslo to same, mal mozno aj rok a pol, ked som si vsimla, ze uz nema. pri druhom babu uz by som to nesilila, iba ak by som videla, ze sa s tym nieco deje, nejake zacervenanie a podobne
to sa vola Mliecna chrasta...mala to aj dcerka a ma to aj teraz malý...ten sampon sa vola Mliecna chrusta. kupila som to v lekarni... pomohlo to...
Ja som mala šampón Babé na mliečnu chrastu, vždy pred kúpkaním som trošku navlhčila vlásky (my sme mali veľa) a vmasírovala do pokožky šampónik a nechala pôsobiť, kým sme sa okúpali, ako poslednú som vždy umyla hlávku... Krásne nám pomohol aj pri staršej aj pri mladšej dcérke...nedám dopustiť, salicylový olej nezaberal, len mala chúďatko takú hlávku mastnú až hrôza!
teraz sme maleho s muzom kupali a pouzili ten sampon babe a potom len velmi jemnucko som mu makkou kefkou na hlavu vycesala, zda sa mi o trosicku len lepsie, ja sa bojim mu to silno vycesavat ze mu urobim nejaku ranku a bude ho to pali svrbiet...nechcem mu to na silu odstranovat len jemnucko mu budem kazdy den umyvat hlavku a aj ten olej nivea pred kupanim zajtra skusim......tak hadam bude lepsie
Aj moj syn mal supinky priblizne v tomto veku...vela deti to ma lebo sa im neprecesavanu vlasky...moj nemal vlasky velmi dlho a preto som necesala ale ze hlavicku treba trosku precesat kazdy den ako u dospelych....mne odporucili sampon z lekarne znacka BABE na mliecnu chrastu stoji cca 9 eur ale vydrzi viac ako pol roka....nam zabral cca za dva tyzdne ale umyvali sme sa len kazde dva dni...odvtedy pouzivame len tento sampon a ziadny problem nemame...maly ma uz 2 aj pol roma a pevne vlasky..treba davat pozor aby sa sampon nedostal do oci....teraz cakam druhe babo a budem pouzivat od zaciatku tento sampon...je dobry aj na prevenciu proti mliecnej chraste
Nasa mala to mala hrozne, hadam cela lebka sa jej pokryla takou skrupinou a vobec sa nechcela supat. Tiez sme davali olej, riadne, a na hodinu igelitovy sacok, potom vycesat a umyt. Tak poradil dermatolog a po 3-4 opakovaniach sme to dali cele dole. 😀 pri druhom z toho uz nebudem hadam taka vyplasena.
@mlil77 skus najpr ten sampon nekombinuj to s tym nivea olejom....niekedy je menej viac...my sme pouzivali len sampon a pomohlo to...treba len jemne precesavat tak ako si pisala...treba tomu dat cas...z jedneho dna hned na druhy to nezmyzne....ale pekne pomaly...neboj bude to OK!!!! A potom nadalej kludne pouzivat samponik dalej...neprestavat ani po precisteni hlavicky...je to proste super samponik
Každé babatko to ma,žiadne stresy,je to úplne normálne,my sme dávali olivový olrj
malemu pomhol krem od biodermy specialne na tieto detske supinky, bol drahy (15 € asi, plus, minus), no stacilo dva krat natriet a bolo po ... tak kre vyuzili aj dalsie dve kamosky 🙂
Žiadne krémy,stačí kokosový olej.... Večer namazat a na druhý deň vycesavate krásne a ľahko...
@mlil77 Ja so malej natierala hlavicku aj 3 krat za den a vycesala som jej to detskou kefou na vlasky.Kokosovy olej ma vyhodu,ze sa vstrebe a neni nic mastne.Ja mam taky bio z lekarne a mne najprv krasne vonal,ale potom mi smrdel.Ale do 2 tyzdnov sme nemali ziadne lupiny a ani sa jej to nevratilo.Moja mala ma teraz 16 mesiacov a umyva sa kazdy den,len hlavicku raz za tyzden umyvam a vobec nema nic.Mne to poradila kamoska aj na moje vlasy,lebo po porode mi zacali dost vypadavat a pred umytim hlavy si riadne vmasirujem ten olej do vlasov a pokozky a vlasy mam suprove.Take ozivene.
Je to normalne, ma to kazde babatko, juj zabudla som nazov. Zbavis sa toho tak, ze pri kupeli cnaolejcekujes vlasky detskym, alebo olivovym olejom a najlepsie rano ked vstanete vyceses. Takto opakovat podla potreby. Su na to aj pripravky v drogerii, ale toto je jednoduchsie,predpokladam ze aj zdravsie. Ak by toto nepomohlo, tak potom v lekarni kupit ten sampon. Len stoji okolo 10€