Lumbálna punkcia

renatatta
6. aug 2022

Dobrý deň má niekto niake info ako robia lumbalne som prečítala ale ako dlho musí byť dieťa nemocnici a rodič môže byť s ňou vsetke info rada prečítam dobre by bolo keby mi písali také rodičia ktoré približne teraz spravili a hlavne BB robili ďakujem 😍

nelca84
6. aug 2022

@renatatta mne robili v BB, ale s dietatom neviem. Podla mna sa neostava v nemocnici, ja som lezala 2 hodky po odbere a potom normalne fungovala, sla som na obed... vobec nic som necitila, bolo to este lepsie nez odber krvi. Netreba sa bat.

aimee77
6. aug 2022

@renatatta Lumbalka najma u dietata je urcite spojena s 3-4 dnovou hospitalizaciou pre riziko postpunkcneho syndromu a najma dieta dostane premedikaciu.2h lezat na chrbatiku, 24h nevstavat.Odpichala som par stoviek..Dr

danielahamar
6. aug 2022

Môj v NR lezal už sám a davnejsie, ale tuším 5dni tam bol, lebo mu zacalo byt zle po odbere, tak ho nepustili domov, hoc aj keď domov prišiel nebol moc fit

nelca84
6. aug 2022

@aimee77 na chrbate? Mne kazali na bruchu 🤷‍♀️

lenkasarka
6. aug 2022

@renatatta ja som musela 24 hod. ležať. Veľmi som sa bála, ale nebolo to nič hrozné

lasona
6. aug 2022

Po odbere som musela ležať, nemohla som ani na wc...v noci som zvracala, a týždeň som mala hrozne tlaky do hlavy...bolo dosť nepríjemné

lenka2813
6. aug 2022

@renatatta mojmu malemu robili toto minuly tyzden...dali vypit oblbovak a po zakroku som uz mohla byt pri nom...mne kazali nech 4 hodiny aspon na chrbatiku lezi...ale aj tak chvalabohu spal...
Na druhy den bol uplne v pohode ani ziadne ine problemy nemal z toho.
Ako dlho musi byt v nemocnici neporadim, lebo my sme boli hospitalizovani aj kvoli niecomu inemu. 🙂

renatatta
autor
6. aug 2022

@lenka2813 a robili vám BB ? A môže sa opýtať koľko má váš malý? Dakujem

lenka2813
6. aug 2022

@renatatta nie v Žiline. 🙂 maly bude mat 3 a pol roka...ale ani nevedel, ze mu nieco robili. 😄

martinad84
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
aimee77
11. aug 2022

@nelca84 Ano na chrbate, bez vankusa.

luciazahornadska
12. aug 2022

@renatatta Našej dcérke robili už dvakrát (v 2,5 a v 3 rokoch) nie je to nič hrozné. 🙂 Bola v narkóze, takže o ničom nevedela. V nemocnici sme boli dlhšie, ale nám to robili počas dlhšej hospitalizácie. 🙂