Poprosim o radu. Mam 2,5 rocneho synceka ktory odmieta tuhu stravu nechce kusat. Proste mu musim este mixovat. Skusala som uz hadam vsetko. Nie zeby mal problem prehltnut lebo ked mu dam ryzu alebo cestoviny zje to ale malinko a dlho to ma v puse kym to prehltne. Neviete o logopedovi v bratislave ktory sa tomuto venuje? Alebo ineho lekara? Dakujem za rady.
Ak je jazyk príliš prirastený alebo lenivý (slabý sval), tak je problém nielen pri jedení a rozprávaní (artikulácia, výslovnosť), ale aj pri fúkaní nosa alebo pití. Určite to treba riešiť čím skôr, lebo časom získava dieťa nesprávne návyky a potom sa to ťažšie koriguje.
problem so stravou a ustnou dutinou riesi specialny logoped v skalici (tusim ci malacky) neviem presne kde skus si to vyhladat, robi specialne vysetrenie ci nie jeproblem so svalstvom
ahoj.moj syn jedával tak isto,len ja som mu nemixovala.malinký kúsok zjedol a strašne dlho ho žuval a nie a nie prehltnúť.obed jedol aj hodinu a viac.nakoniec sme zistili,že má uzdičku pod jazykom.nevedel poriadne ani jazyk vyplaziť,nevedel ho nadvihnúť hore a tým nevedel povedať aj nejaké písmená - R a L.nakoniec mu jeho doktorka udičku prestrihla (sekundový zákrok) a hotovo a popravde konečne normálne papá