LiQH - skúsenosti

bonaqa2013
11. júl 2014

Prosím máte niekto skúsenosti s týmto liekom? Ako zlepšil zdravotný stav vášmu dieťaťu? resp. čím dieťa trpelo, a ako dlho trvalo kým prišlo k nejakému zlepšeniu.

silvikam
11. mar 2015

Ahoj, nakoľko doposiaľ nikto nereagoval a som tiež pred rozhodnutím začať dávať synovi tento sirup tak aj mňa zaujíma ako to pomáha.
@bonaqa2013 . Dávali ste to dieťatku?

bonaqa2013
autor
11. mar 2015

@silvikam ešte stále dávam.

silvikam
11. mar 2015

@bonaqa2013 a vidis nejake zmeny k lepsiemu? Aj ste absolvovali nejake vysetrenia pre tym?. Mate ten od Prof. Gvozdjakovej?. Neziaduce ucinky?. Prepac ze sa tolko pytam. Dakujem.

bonaqa2013
autor
11. mar 2015

@silvikam V pohode len sa pýtaj, rada odpoviem. Nám liek doporučili na 2 internej klinike na Kramároch po krvných testoch. Dcére zistili niečo málo, a tak že si máme kúpiť uvedený liek. Stál 180e, poisťovňa neprispieva nič. Za nejaký čas jej budú krv brať zas, tak uvidíme. Nežiadúce účinky sme nezbadali. Či niečo pomohol? Neviem. Jeden lekár mi povedal, že je to ako vitamín C. Len poriadne drahý. Aké máte problémy vy keď Vám ho doporučili? A kde?

silvikam
12. mar 2015

@bonaqa2013 malý má pervazívnu vývinovú poruchu. Odporučila mi ho Dr. Jánošíková. Veď to, že je to drahé a či to nebudú vyhodené peniaze.

bonaqa2013
autor
12. mar 2015

@silvikam Takže ak dobre rozumiem, boli ste na zistení autizmu v Trnave - my tiež. Autizmus nemáme, ale nás poslala na 2 internú kliniku - metaboliku, na Kramáre. A tam nám to odporučili. Je to drahé, ale my už pre dcéru robíme takmer všetko. Takže ak povedia po krvných testoch že si to máme ešte kúpiť - tak to kúpime zas. My sme chodili do Olomouca s dcérou - museli sme si to hradiť my a pekne nás to vyšlo na 2000e. ale výsledok sa dostavil. Naľutujeme e.

silvikam
12. mar 2015

@bonaqa2013 a vysledok v com ak sa mozem opytat. Mozes aj do IP.

bonaqa2013
autor
12. mar 2015

@silvikam myslíš asi Olomouc. Tam sme chodili cvičiť vojtovku. Dcéra chodí, ale jej správanie je zvláštne. Viem to zhodnotiť aj ja, pretože dcéra je v poradí 4 dieťaťom. Nerozpráva, zvláštne chovanie, kričí, ale asi preto, že má poškodený sluch Ľ -50perc. pravé - 80 perc. Tiaž sme si mysleli že to bude autizmus, ale v Trnave to jednoznačne vylúčili.
Nechcem ťa prehovárať, ale ja by som asi ten liek kúpila. ešte raz mi napíš, kde Vám ho doporučili. V Trnave?

silvikam
12. mar 2015

@bonaqa2013 Ahoj. No máme toho veľa spoločného. Náš malý je tiež SP . Obojstranne 65-85 dB. Tiež kričí, má divné chovanie ...... . Dr. Jánošíková dala pervazívku iba na papier kvôli vzdelávaniu, aby ho vzali do ŠZŠ a vzdelávali cez kartičky, nakoľko nehovorí. A Q10 mi odporučila Jánošíková. Ja ho viem zohnať za 150 € na rok cez Prof. Gvozdiakovú na lekárskej fakulte v BA.
A malá sa Ti po sirupe posunula - reč, správanie, hra?

bonaqa2013
autor
12. mar 2015

@silvikam A ušné prístroje máte? Za liek sme dali 180e - cez internet. Dali nám na metabolike - 2 internej klinike BA Kramáre, papiere, kde si to máme objednať. myslím, že dcéra po lieku ožila - je spoločenskejšia. Viac chodí ku sestrám keď sa hrajú, ak sa naháňajú tak kričí radosťou, ak bijú brata pridá sa aj ona.... Dcéra mala 13.2 - 5 rokov.
Dcéra sa narodila OK, bola donosené dieťa s mierami 3200g, 50 cm. pekne rástla, priberala. prvé príznaky sme zbadali hneď po očkovaní v 12 tt. A odvtedy je neustále zle.
Vy ešte idete s dieťaťom do Trnavy na kontrolu? Pretože nás poslala preč, že už tam nemáme vôbec prísť. A nariadila vyšetrenie na metab. a gen. ambulancii na 2 inter. klinike na Kramároch. Zatiaľ jej nenašli nič. Ale lekárka neustále mi rozpráva, že v Trnave to robiť nevedia, že ju ako lekárka sklamala, že dieťa má autizmus. takže musím ešte raz niekde ísť na vyšetrenie, aby som lekárku presvedčila.
Do škôlky ide od sept. do normálnej MŠ, pretože v MT špec. MŠ zrušili.

silvikam
12. mar 2015

@bonaqa2013 no pekne aj u vás. Aj náš bol o.k., donesené dieťatko 4050 g. Ale po dvoch rokoch to začalo by horšie. Aparáty nosí aj ich dobre toleruje a reaguje na ne. My už ideme do školy. Náš bude mať v júli 6 rokov a ide do prípravky. Ak chceš skús ísť ešte k p. Vidovej do Prievidze aj ona je odborníčka na auti. My sme boli dva krát u Jánošíkovej, a 1x nám diagnostikovala iba oneskorenie reči a zaostávanie a teraz PVP, ale iba z časti. Malý je spoločenský aj komunikuje, ale málo. Je veľmi aktívny a hráva sa s bratom.
Toto je Q10 cez firmu www.Q10.sk. za 150 €. Naše detičky sú si veľmi podobné. A boli sme aj 3x na metabolike a nič nezistili. Ja ten sirup asi kúpim, ikeď je drahý. A nič iné neberiete?

bonaqa2013
autor
12. mar 2015

@silvikam nie, neberieme nič. Už sme boli kade tade, u roznych odborníkov - ale len lekárov. okrem pľúcneho hádam všade. Som dosť znechutená lekármi. Niektorí sú odborníci, snažia sa pomôcť, ale vačšinou sa stretávam s nezáujmom., dokonca niektorí sú veĺmi slabí odborníci.
Pozriem pani v Prievidzi, uvidím tam sme ešte neboli takže môžme aj tam zájsť. Aj vy máte podozrenie na očkovanie?
máte nárok na benzín? Pretože mne povedali na ÚPSVAR že nemám na nič nárok. A ešte chodíte do bežnej MŠ?
S tým Q10 som mala taký pocit, že na Kramároch robia nejaký výskum. Teraz v marci máme ísť na krv na Kramáre, plus k docentke na pohovor. Však treba popreháňať pacientov....

silvikam
13. mar 2015

@bonaqa2013 Takže mám ten sirup skúsiť? Bude tam aspoň nejaký posun? Ja viem, že to nikto nemôže zaručiť ,ale z Tvojho pohľadu?

silvikam
14. mar 2015

@bonaqa2013 Ahoj. No tak malý chodí ešte posledný rok do ŠMŠ Prvý rok chodil do bežnej medzi 23 detí,ale to sa nedalo. Boli problémy. Tak o rok neskôr nastúpil do ŠMŠ a tam je to super. Sú tam 6-7-mi. Malý je tam celý deň aj tam pekne spinká. Keď má ísť domov tak plače, lebo nechce ísť. Je mu tam dobre. V septembri ideme do prípravky tiež na ŠZŠ. My máme aj príspevok na benzín aj parkovací preukaz. Stálo ma to veľa nervov a odvolávali sme sa až na ústredie do Bratislavy, trvalo to 1/2 roka, ale odklepli. Musíte si dať žiadosť a doložiť všetky papiere. Skús nech Ti psychologička napíše nejakú horšiu správu + ušká ľ neurolog a mali by Vám to priklepnúť.
Idem objednať ten Q10. To je jedna fľaška však? A koľko dávate 0,5 ml?

bonaqa2013
autor
14. mar 2015

@silvikam Teraz som sa dostala k notebooku. Celý deň obsadený a deti konečne spia.Takže ja by som objednala ten Q10, však horšie isto nebude, len lepšie. Keby som našla papiere, tak naša dcéra mala problém s nejakou látkou - mala jej málo. Bežne sa to nezisťuje, až na Kramároch. škoda že v MT zrušili špec. MŠ dcéra by tam isto išla. Písala som aj primátorovi MT, ale mi odpísal, že to veľa stálo.
Možno ťa zaskočí, ale ten liek má hnusnú horkú chuť. Povedala som, že za tie prachy ho mohli spraviť aspoň sladkým. Možno ho budete odmietať. Dávame 0,5 ml. Ale čo mám poznatky, tak môže sa dávka aj zvyšovať.

silvikam
15. mar 2015

@bonaqa2013 Napadlo ma, že či by si neskúsila dcére vybaviť aspoň asistenta do škôlky, aby to bolo pre ňu jednoduchšie. Hlavne sa bude mať kto s ňou hrať a nebude sedieť sama kdesi v kúte. Horká chuť nevadí môj syn zje všetko. Aj malému vyšli na metabolite všelijaké výsledky, 3 x sme tam boli Ale doktor nič neodporúčal. Boli sme u Doc. Bzdúcha.

bonaqa2013
autor
15. mar 2015

@silvikam asistent budem ja, ešte som na rodičovskej. Problém je ten že dcéra kričí, máva rukami. Toho sa najviac bojím, aby sa deti nenaľakali. Neviem či kričí preto, že je hluchá, alebo je to prejav autizmu. Nekričíte? Aké ma syn prejavy autizmu. V čom je iný ako ostatné deti. Dnes je dcéra dobrej vôle, neustále so mnou varila, piekla, povedala mi niekoľko krát ma ma.