Ahojte, viete mi poradit nejake lieky proti bolesti vo forme prasku pre 2 rocne dieta ? Coldrex je az od 6 rokov co pozeram...
@simsalabim prosím ta to myslíš ktoré konkrétne?
@simsalabim vdaka to vyzera super, ale skoda ze az od 6 rokov :(
@simsalabim aha, myslela som ze majú niečo nové. Autorka píše, že pre 2 ročne dieťa a toto je od 6 rokov. Ani vahovo nesedí, tento sa môže od 20kg. Ja mam 14kg a tiež mam problem čo mu dat, sirup vyvráti, čipky mu dat už je boj a 125mg paralen je horký, to nechce. Z tohto Nurofenu by som mu hádam tak trištvrtku mohla dat...
@nikha2809 vdaka , vlastne pozeram ze to su rozpustne pod jazyk, nie vo vode...vy davate tak ze rozpustit pod jazyk, ci do vody ste skusali? potrebujem to inak kvoli tomu ze do lietadla nechcem brat velku flasku panadolu kedze malej idu zuby, a radsej by som vzala nieco spratnejsie....akoze ste jedina co mi napisala k veci, ostatni fakt asi nevedia citat, asi ked sa pytam na prasok, tak ma nezaujima kto daval tekuty panadol, och...ale to vzdy ked sa tu clovek pyta o radu, napise x mudrlantiek odveci, tak uz ma to obcas vytoci :D
@nikha2809 ano cipky mam, len pri nich mi docela vyvadza (nechcem aby pasazieri povyskakovali z okna :D ) inac som nasla nieco taketo https://www.lekarna.cz/paralen-pro-deti-125-mg-... to vyzera vcelku fajn, mozno keby jej to dam po 1/2 tak by to aj prehltla....
@maria1310 neviem ci by ti to vypila, lebo je to dost hnusne (aspon pre mna, aj ked vraj pomarancova prichut..), ale existuje normalny Paralen 500 sumive tablety, tam si to relativne vies rozstvrtit, co by bolo +/- 125mg co je ale pre 2r dieta (teraz pisem len podla toho kolko cca vazia take deti) malo, ale na druhej strane niekto da len jeden capik alebo jednu taku tabletu o akej sa tu uz pise.. ak je to na horucku tak tam to nie je moc dobre poddavkovat, ale ak to ma mat od bolesti, tam by to mohlo zabrat 🙂 no a samozrejme je to velmi nepresne davkovanie takto ale vzhladom k tomu ze ta hranica bezpecnej davky je vysoko nad 125mg uz pre take 13kg dieta tak v tomto pripade si myslim ze sa to da “prepacit”(hlavne ked je to vynimocne).
@anavixy vdaka, dobry napad, skor sa bojim podavat nieco co neni vyslovene urcene pre take male deti, ale napriklad co su tie tablety paralen 125mg tak presne 1 tableta sa ma davat detom do 12kg, do coho my spadame (dcera nema presne 2 ale bude mat 20 mesiacov) , takze 125 by malo byt optimalne...dakujem za tip
@nikpa tak moje deti su uz dospele, nepamatam si, kedy ich uzivali, ale dolezitejsia je asi hmotnost ako vek.
Ibuprofen od Stáda je v malých práškoch s citrónovou príchuťou, ale tiež je až od 20 kg a odporúča sa od 6 rokov.
@maria1310 paralen grip urcite nie, ten obsahuje dalsie latky co nie su vhodne pre tak male dieta, navyse tam uz do davkovanie vobec nevies odhadnut. Paralen sumivy obsahuje len paracetamol (a sodik), takze sice nie je urceny pre take deti ale to len skrz “silu”, inak ho mozes v adekvatnej davke podat, ale robila by som to len vo vynimocnej situacii.
@yanni vezmem asi ten sirup, a potom v destinacii kupim pre deti, tam viem ze maju praskove....ono sa lahko vravi ze to nie je take velke, ked beriem milion dalsich veci a flasticiek , liekov pre pripad nudze....preto vsetko radsej v co najkompaktnejsej forme. Keby aspon ten panadol mali v mensom baleni , tak by mi to nevadilo, a preliat ho len tak nemozem to by mi mohli zhabat...
@maria1310 sice nie v prasku, ale Nurofen ma rozpustne tablety na cmulanie.