Lieky pri nachladnutí detičiek

kikundela
14. feb 2022

Ahojte. Prosím vás chcem sa opýtať, aké lieky vam vaše lekárky predpisujú keď sú vaše deti nachladené. Zatekaju im hlieny, kašlú. Nemajú teplotu. Naša dáva synovi trifed žltý a pamykon. Jeho otcovi to vadí, že stále mu dáva len toto. Kazd raz. Tak by ma zaujímalo, co v takýchto prípadoch veru vaše deti, co im predpisujú vaše lekárky. Tlači namna, aby som mu vymenila lekárku lebo ze tato nie je dobra.
Ďakujem vám 🙂

saxana000
14. feb 2022

Inhalator si neskusala?nasa doktorka nam v zivote pamikon nenapisala normalne klasika na sopel len nasivin alebo vincentku a od kaslu stoptusin..

kikundela
autor
14. feb 2022

@saxana000 inhalujeme každý deň. Jemu zatekaju hlieny a už ma na nosnej mandlí hnisavé tie hlieny. A takúto liečbu ma stále. Lieči sa na alergiu, potvrdenú nemá žiadnu. Ja by som. Len chcela vedieť ci sa to dá lieči aj ináč ako týmto

tehotna40
14. feb 2022

@kikundela pri nachladnutí nám vždy odporúča do nosa len morskú vodu preplachovat, ak sa moc zle dýcha tak nasivin. Poprípade nejaký prospan sirup. Raz sme skončili na paxeladine a pamikone ,ale to nám to fakt neprechádzalo asi 3 týždne a malý sa v noci dusil kašľom.

tehotna40
14. feb 2022

@kikundela zaujalo ma slovo stále, ako často ste chorý ? Možno by to chcelo zájsť na nejakú imuloalergologiu. Lebo pamikon sú v podstate antibioticke kvapky a brat ich nejako často, no neviem to by som asi konzultovala z iným lekárom.

deginko
14. feb 2022

Nikdy sme kvôli nádche nešli ani nevolali dr... vždy dávam morskú soľ,vysajem poriadne a potom do čistého nosa Nasivin...nič viac..kašeľ ak je vlhký solmucol

mamatroch
14. feb 2022

@kikundela my hned v zaciatkoch choroby nasadzujeme kalobu + sinupret. A samozrejme hygiena nosa: jednak spravne smrkanie (nie obe dierky naraz!) a jednak cistenie nosa, my robime klasicky preplachy slanou vodou (na 1 liter prevarenej vody 9 gramov soli, preplachovat samozrejme uz vychladnutym roztokom). Kym boli deti mensie, pouzivali sme sterimar v sprayi s medou.

kikundela
autor
14. feb 2022

@tehotna40 každý mesiac asi.... 2 týždne v škôlke a zase... Dookola.. Chodíme aj na imuno.. Rozmýšľame ze dáme mu vybrat nosnú mandlu. Len tu nám. Povedia ze áno... Doktorka co operuje mandle ze to nie je na vytiahnutie on by nechal.... A teraz 🤦‍♀️🤷‍♀️.... Atb vyberie za rok tak 5 možno viac... Na nervy to je...

mamatroch
14. feb 2022

@kikundela a na ulahcenie vykaslavania je super sypany caj podbel v kombinacii so sladovkou (=sladke drievko, tiez sypany). Tento caj pomaha i ked uz choroba sadne na priedusky.

tehotna40
14. feb 2022

@kikundela tiež mame malého často chorého, teraz je doma už vyše mesiaca aby sa dal trochu dokopy, lebo platíme za škôlku a ani tam poriadne nieje. Skúste si dat konzultáciu z nejakým iným pediatrom, nemusíte zatiaľ meniť len to skonzultuj aj z iným lekárom.

kikundela
autor
14. feb 2022

@tehotna40 ako jeho otec ze by mu dal kartu k ich doktorke co majú pre malého..... Len to je nejakých 60 km od nás.. A ak by som chcela konzultovať tak už keď je chorý zdravý? S kartou so všetkým?

tehotna40
14. feb 2022

@kikundela neviem ako presne toto funguje,ale napr aj naša pediatricka robi konzultácie pre mamicky co k nej nepatria,plati sa 15 eur zato, určite kartu bude treba a myslím ze najdes dobreho pediatra aj bližšie ako 60km.

andrea_prestastna
15. feb 2022

Do nosa morsku vodu, ak priedusky tak jazvecis mast od polovnila popripade vrecko so solou zohriat a na priedusky, vetrat vela, vyvysene vankuse aby hlieny stekali, ziadne mliecko, bylinkove caje, moj syn miluje matersku vceliu kasicku alebo medik dobry , difuzer a olej na dychanie,,,