Milé maminky, chcela by som sa s Vami poradiť o užívaní liekov, ktoré nám predpísala lekárka a liekov, ktoré ozaj zaberajú. Malá mi ochorela min. týždeň v pondelok (21.1.), hneď sme šli k lekárke, dala nám ATB Klacid, choroba však nie je na ústupe :-/ aspoň sa mi tak zdá....ku Klacidu sme dostali Fenistil na upokojenie slizníc, ten nám kedysi zaberal už aj, tentoraz nič, malá sa po nociach dusí, ďalej nám kázala Kalobu a keď začneme vykašliavať, tak Hedelix. Dnes sme boli na kontrole, Fenistil nám kázala vyradiť, namiesto toho nám dala Aerius a do nošteka Pamycon, a na kašeľ nám znova kázala Kalobu, malá však už má zopár dní riadny, produktívny kašeľ a na ten dávame Solmucol (dali sme na rady známych, ktorí ho odporúčali, keď mávali takýto kašeľ). Som teda teraz na vážkach, či Kaloba alebo Solmucol, ktorý jej podľa mňa robí lepšie a už sa mi toľko nedusí. Nie som doktorka, ale vidím to na malej.
A ešte jedna otázočka - ako z malej dostať hlieny? Má 3 roky, vypľuť ich nevie, kakať nám nekakala už asi 3-4 dni, akurát čo sa jej sem tam podarí vyvracať niečo....Budem vďačná za každú radu, za každý postreh!!!!!
@habibi78 malá už vie fúkať soplík, či aj tak radšej odsávať?! mne sa zdá že sa ich skôr zbaví fúkaním, doma máme len tú balónikovú odsávačku a tá je akási divná....a solmucol teda pred spaním nie? lebo je tam že 3x denne, tak dávam logicky ráno,naobed, večer, tak ma ani nenapadlo, že to by ju len dráždilo v noci :-/ keby to viem, tak jej to na noc nedávam....a áno, choroba už vypukla, je už aj na ústupe, ale veľmi veľmi pomalinky...nerozumiem teda prečo nám povedala Kalobu, zato som aj diskusiu otvorila 🙂 myslím, že tentoraz zvíťazí rodičovská intuícia a budem pokračovať so Solmucolom
nie som lekar, ale mam pocit, ze tych liekov beriete vela a na druhej strane, velmi casto ich lekarka obmiena - takze ani jeden poriadne nemoze zabrat. Moj nazor je, ze prevazna cast liekov je na utlmovanie ale nie na liecenie ako Fenistil ci Aerius.
Ma zapal alebo nie? Robila jej testy? Ako dycha?
Ja by som dala sirup, vysavala sopliky z nosa, inhalovat vincentku alebo ju davat do nosteka a hlavne ziaden suchy vzduch, zvlhcovac vzduchu celu noc.
Co tak sirup Trifed - povedala by som celkom ucinna chemia - na predpis.
@kikuskkka moja ma 5 rokov, fukat tiez vie, ale ked je chora tak odsavam lebo to kvantum ona zo seba nedostane... ale ja mam zase odsavacku na vysavac a ta jej to osdaje za 5 sekund poriadne... 🙂
Solmucol je fajn, ak ste zacali, aj ho doberte... nie je dobre striedat lieky a vasa lekarka sa ich za kratku dobu nastriedala az dost... mne primarka na plucnom poradila pred spanim Solmucol nedavat, lebo potom stekaju hlieny a dieta sa dusi, kasle, niekedy pozvracia kedze lezi...
no a vitaminy, cajiky, vela tekutin a bude dobre....hlavne nech nema suchy nostek, na jeho cistenie je dobry aj Physiomer alebo obycajna vincentka ako uz bolo spominane....no a Pamycon....
Aerius? ten berieme na liečbu alergie. zvláštne.
ak sa nejedná o ATB, tak je podľa mňa jedno čo malej na kašeľ dáš. naša dokina nám hovorí vždy keď treba niečo na kašeľ, aby som kúpila to, s čím máme najlepšie skúsenosti. nepredpisuje konkrétny liek.
a na hlieny, morská voda do nosa a odsávať odsávačkou. morská voda hlieny zriedi a odsávačka vytiahne aj tie, ktoré má v päte. my sme mali odsávačku na vysávač, vecička na nezaplatenie.
a na kakanie vlákninu a probiotiká. 😉
My mám eteraz kašeľ a dr.nám dala solmucol a povedal, že ten mu mám dávať 3 x denne a večer tak okolo 5 večer pred spaním nie aby v noci nedráždil a pred spaním dávať aerius je to antihistamikum /či ako to povedala/ tvz. .že ukľudňuje a nedráždi na kašeľ aby sa vyspal 🙂
kym sa mala naucila vykasliavat,davali sme jej cajik z fialky vonavej,ktora rozpusta hlieny na vykaslanie,ale hlavne aj hlieny prehltnute v brusku. Odvtedy ju nenatahovalo a slo to von normalne. Mozno zozenies v lekarni,my si zbierame na jar vlastne na luke pred domom.
Vyborne odhlienuje lotosovy koren, dostat ho v predajniach zdravej vyzivy, susede zachranil dieta pred nemocnicou po mesacnom lieceni kasla chemiou.
No a hlavne treba prestat oslabovat dietatu imunitu nadmernym prijmom cukru a nezahlienovat mliekom.
drzim palce
Ahojte, nam v priebehu tyzdna zabral Trifed - a to sme 2 mesiace skusali vsetko mozne, az zabral Trifed a odvtedy je pokoj. Niekedy treba asi nieco silnejsie, nech sa to dieta dlhsie netrapi, lebo to zahlienenie je silne
@kikuskkka u nas ked nezabralo na kasel nic, tak zabral pleumolysin...pomaha vykaslat a zaroven utlmuje drazdenie na kasel....