Prosim vas moj 2rocny syn je dnes po ciastocnej obriezke,nake lieky od bolesti viete poradit?
kazali mi davat panadolove cipky...mozem skusit aj to?
@aristka vy mate s tym skusenost?lebo maly mi nechce nic na seba strasne to ma citlive,sem tam place chcela som mu to v tom harmanceku ponamacat a zacal plakat este viacej skusim este kupel,
@19misiatko93 Pánabeka, vy už ste odišli z nemocnice? Veď keď ho dnes operovali, tak by ste mali byť ešte tam a analgetiká by mal dostať ešte do infúzky. To vás dosť skoro poslali domov.
Inak, čapíky sú v jeho veku najlepšie.
@zuzitko74 my sme neboli v nemocnici,jemu to robili len na jednodnovej chirurgii o osmej mu to urobili a o desiatej nas pustili ale doma do jednej este spinkal....
skús mu robiť repíkové kúpele....my sme mali raz pipíka staršne zapáleného....mastili sme imazolom a každý deň robili repíkový kúpel....ale ono to na začiatku bolí aj tak....pozor, aby nezadržiaval močenie.....musí sa vycikať a hneď ho umyť vodou....po týždni už bude dobre.
@zuzana2000 doktor mi kazal namacat do harmanceka, ale chcela som ho dnes trosku este neetrapit skusila som mu to namocit do toho harmanceka len trosicku ale tak zacal plakat ze hroza a hned zacal aj cikat ale strasne vela musel zadrziavat od strachu,po moceni som znova namocila a necham ho us lebo chudak taky je zniceny s toho
@19misiatko93 urcite mu daj bud cipky alebo sirup-Panadol,Nurofen,Ibalgin baby....nech sa zbytocne netrapi bolestou
@mummy01 dala som panadol vyzera ze us mu je lepsie...neviete so spanim ako to je.....myslim ze ako ho dat lebo teras nechce nic na sebe ani len zakrit...boji sa ze ho to bude boliet
@19misiatko93 ved je teplo,nech spi aj nahaty ale ked bude uz spat a zakryjes ho ani vediet nebude 😉 ja si myslim ze kazdy den to bude lepsie
@19misiatko93 a preco ste boli na tej obriezke? Co sa stalo? Treba stahovat tu predkozku alebo nie? Aby sme sa my vyhli niecomu takemu ☹
@19misiatko93 možno že to je jedno....ja len viem, že repík je taký proti zápalový....a s vlastnej skúsenosti, že nám pomohol, ale kamilky sú tiež dobré. Určite aj na noc mu daj čipku proti bolesti a možno by bolo dobré, aby si mu vymenila v noci plienku, aby nebol do rána v pocikanej...pretože by ho to z toho moču štípalo. A tými kúpelmi ho určite nebudeš trápiť....tie mu len pomôžu, len ho nemáčaj do moc teplých...skôr taká telová teplota....a čo najčastejšie...je mu to je asi len nepríjemné, ale určite mu pomôžu..
Keď predkožku stiahli Adamkovi, bolo to preto že mal silný zápal....a kázali nám lekári mastiť tým imazolom, jemu sa hneď uľavilo......len neviem, či je to vhodné aj po takejto operácii....juuuj drobček, nech už je bez bolesti.
@19misiatko93 kúp si bórovú vodu a len mu ho oblej,má veľmi dobré a jemné dezinfekčné a hojivé účinky...kúpiš v lekárni za pár eur...
@19misiatko93 mozes kombinovat panadol cipky a nurofen sirup, panadol 250mg cipok kazdych 6 hodin, nurofen 3ml kazdych 8 hodin, odstup medzi panadolom a nurofenom 3-4 hodinky. kazdym dnom to bude lepsie, aspon dnes ho tymto dopuj, nech ho to neboli..
@19misiatko93 pro obriezke ziaden kupel 😉 😉 😉 ani harmacek ani nic ine len rychla sprcha a osetrenie 😉 😉
borovu vodu aani nic ine nelej decko ti od bolesti vyskoci !!!!!!
jedine co mozes je specialny produkt ktory dezinfikuje no nestipe!!!!!!!
a samozrejme paracetamol od bolesti;;; 😉 😉
neboj za par dni to bude len spomienka 😉 😉
zakry ho az ked zaspi......
@anjelik87 na obriezku sme museli ist lebo mal zuzenu predkozku a nedalo sa mu s tym nic robit,kazal mi to stahhovat ale dnes este nebudem lebo to ma cerstvu ranu,...🙂
@zuzana2000 plienky us nenosi,na noc maval ale nedam mu nemoze sa mu nic o pipika opierat lebo place tak ho necham bes plienky a budem davat pozor,a skusala som ten kupel no hotova katastrofa ak plakal hadam zajtra to bude lepsie,doktor zakazal hociake maste tento tyzden len ten harmancek,tak hadam to bude aj lepsie...dakujem 🙂
@aristka velmi pekne dakujem za radu skusim
@latvia dnes som mu davala len tie cipky kedze som nemala ako ist kupit ten nurofen ani nemal kto byt s malym,,byvam sama tak si musim poradit ale zajtra pride babka tak hned pojdem aj tebe velmi pekne dakujem
@erikasadek doktor mi praveze kazal 6krat denne kupat v harmanceku,kazal mi ten nurofen aj panadol,,paracetamol mi nekazal vobec tak neviem co teras....
@anjelik87 na obriezku sme museli ist lebo mal zuzenu predkozku a nedalo sa mu s tym nic robit,kazal mi to stahhovat ale dnes este nebudem lebo to ma cerstvu ranu,...🙂
@zuzana2000 plienky us nenosi,na noc maval ale nedam mu nemoze sa mu nic o pipika opierat lebo place tak ho necham bes plienky a budem davat pozor,a skusala som ten kupel no hotova katastrofa ak plakal hadam zajtra to bude lepsie,doktor zakazal hociake maste tento tyzden len ten harmancek,tak hadam to bude aj lepsie...dakujem 🙂
@aristka velmi pekne dakujem za radu skusim
@latvia dnes som mu davala len tie cipky kedze som nemala ako ist kupit ten nurofen ani nemal kto byt s malym,,byvam sama tak si musim poradit ale zajtra pride babka tak hned pojdem aj tebe velmi pekne dakujem
@19misiatko93 ja viem na slovensku to kazu ale vezd ze s ato nerobi... nie je to dobre, je to liahen pre bakteriea tahsie sa rana hoji tazke ziadne kupel min tyzden ak chces aby sa cim skor zahojila rana musi schnut .....
davam ti vlastnu skusenost moji dvaja chlapci su po obriezke..... 😉 😉
nie len rychla sprcha a dezinfekcnu prostriedok, ktory nestipe ..!!!!! nic ine a cim viac nez plienky a trenirok proste vetrat a vetrat... 😉 😉 😉
ja neviem ale na zive rany sa kupel nerobi.. 😉 😉 samozrejme je to tvoja osobna vec... 😉 😉
slovenske praktiky lekarov ma niekedy fakt zarazaju... 😔 😅
cipok je lepsi ako tabletka nedrazdi zaludocnu stenu a rychlejsie reaguje lepsie sa vstrebava....
rychle vyzdravenei za tyzdne dva to bude len spomienka;. neboj..
@erikasadek aj my to bolo divne pretoze ked som ho aj dala do tej vane strasne plakal ale nenechala som ho tam ani pet minut naozaj len aby sa mu to trosku ocistilo,a namacam mu pipika do teplej vody do pohara ani neviem kto mi to poradil ale nestipe ho to ked cika ani tak nepalce do harmanceka namacam len po cikani nech to neni od mocu...zajtra pojdem kupit este cipky pomahaju mu akurat a myslim ze ho nebudem zbytocnre pchat dalsimi liekmi...ale dakujem za rady....
@19misiatko93 paracetamol a panadol je rovnaka ucinna latka, to urcite nekombinuj, lebo si maleho mozes predavkovat. cize bud jedno alebo druhe. 😉 a v kombinacii s nurofenom ako napisala latvia, ten ma aj lepsi analgeticky ucinok ako panadol.
@erikasadek preto jej píšem bórovú vodu,tá sa používala aj ako dezinfekcia na pohl.org pri zavedení moč.cievky a má veľmi dobré hojivé účinky...tiež nie som zástanca ,aby sa takéto veci močili..lebo sa to vždy rozbrble a dlho sa to hojí...
@19misiatko93 maly bol na obriezke vo viedni na sukr. klinike, tamnam dali paracetamolove cipky (to je to iste ako panadol) a dali nam antibiotivku mast ktorou sme asi tyzden potierali, ale nas maly este mal plienky. Kupat sme nemali niekolko dni. Bolelo ho to asi ked prvych niekolkokrat cikal a potom pri manipulacik pri prebalovani ale tak na 3ti den to uz bolo uplne super.
@19misiatko93 my sme to so synom absolvovali v apríli tiež na jednodňovke a poradili nám harmančekovú tinktúru. Obsahuje alkohol, ktorý dezinfikuje a harmanček ukľudňuje a suší, vraj. Rozriedila som mu to do malej vaničky a dala som mu k tomu hračky do vane a aj keď predvkúpeľom protestoval, potom odtiaľ nechcel vyliezť. Najlepšie je nechať ho behať holého, len v dlhom tričku a ponožkách, aby mu nič neodieralo. Ja som mu na noc musela dať plienku a do nej som dávala látkovú vreckovku, vypratá a ožehlená pri vysokej teplote, lebo na plienku sa mu to lepilo. Držím palce, nech sa to rýchlo zahojí 🙂
Jaaaj a na bolesť je lepší čípok, podľa mňa. My sme nemuseli dávať nič, chvalabohu.
@19misiatko93 je maličký tam skús len nurofen,pre dospelých on nemôže...