Lieky na teplotu

nikpa
29. okt 2018

Dobrý deň, rada by som poprosila niekoho z vás o radu. Mám 10mesačného syna, tretí deň má teploty okolo 39, zrazame paralenom - 125 klasická tabletka rozdrvit do čaju, čipky nedavam lebo od včera má aj hnačku. Sirup do neho nedostanem. Takže nemám moc na výber. Moč aj CRP v poriadku ešte čakáme vysledky zo stolice. No ale k tej mojej otázke...ako dlho mu môžem podávať lieky na teplotu? Uz je to tretí deň cca každých 6-8hodín. Ďakujem

miriam439
29. okt 2018

@nikpa My sme vlani s vysokými teplotami okolo 40 st. skončili v nemocnici s ročným bábom. Tiež všetko v poriadku, len tie vysoké teploty, zrážali tiež len ibalginom detským v kombinácii s paralenom a infuziami. Na štvrtý či piaty deň sa riadne vysypal, hneď diagnostikovali 6. detskú chorobu. Ale nám hneď potom teploty ustúpili, tak už len fenistil kvapky na vysyp.

nikpa
autor
29. okt 2018

@miriam439 ja som tiež očakávala 6.chorobu ale ked začali včera tie hnačky tak to asi nebude ona, možno viróza, inak neviem.

jankap55
30. okt 2018

@nikpa my sme s malým mali takéto problémy keď sa mu prerezavali zuby. Vysoké teploty a hnačky. Ale trvalo to Max 4 dní

riskotatinko
30. okt 2018

Skuste aj kazde 4hodiny davat ked ma vysoke teploty

topasitta
30. okt 2018

@riskotatinko

Pozor na predavkovanie!

Celková denná dávka počas 24 hodín nemá prekročiť 60 mg/kg telesnej hmotnosti dieťaťa; delí sa na 3-4 čiastkové dávky.

Na jednorazové podanie je dávka 10-15 mg/kg telesnej hmotnosti. Podáva sa podľa potreby v najmenej 6-hodinových intervaloch, interval možno skrátiť podľa potreby na 4 hodiny, pričom nesmie byť prekročená celková denná dávka

alami
30. okt 2018

@nikpa absolutne suhlasim s
@topasitta.
Da sa striedat aj s ibuprofenovym radom, teda nejaky brufen, ale vyberaj z ponuky pre deti, dodrz spravne davkovanie a maximalnu dennu davku. Mozes pouzit cipky, ak nie sirup. Strieda sa raz nejaky paracetamol, raz ibuprofenum. Tym si znizis dennu davku jedneho aj druheho. Tie dba lieky sa vzajomne nevylucuju. Ratas jeden osobitne, druhy osobitne.
Dieta mas ale velmi male, nech ho celkovo sleduje lekar.
Pomedzi to rob zabaly, vlazne sprchy, v kríze som uz okukavala kadeco, ludovy sposob zrazania teploty je aj platky citronov previazat mokrou vreckovkou na zapastia. Na pocudovanie zabralo, hoci nechapem.
Dieta sa pri horucke nezakryva, max dakou tenkou plachtou, nebabusi sa. Hlavne krcne zily musia zostat odkryte, aby sa ochladzovali. Dieta sa nenechava vypotit.

riskotatinko
30. okt 2018

@alami
@topasitta samozrejme mate pravdu ale ked ide o vysoke teploty ako ma pani uvedene je potrebne davkovat kazde 4h pri poklese teploty ako uvadzate podla vahy dietata 🙂

topasitta
1. nov 2018

@alami presne tak. Este aj cibulove platky zospodu nozicky ako je pata, spicka, pekne na noc do ponozky. @riskotatinko ano kazde 4 sa moze ale velmi dolezite je dodrzat maximalnu dennu davku pri paracetamole, aby sa neznicila pecen.