Liek Xyzal - vedľajšie účinky

ema22270
13. apr 2023

Prosím užívajú vaše deti liek Xyzal na alergiu a prejavili sa im nejake závažné vedľajšie účinky?
Náš syn dlhodobo - už asi 2 roky užíval Aerius, ale mám pocit, že už nezaberá a začína mať po užití zmeny správania, je niekedy až zúrivý.
Preto nám imunologička predpísala Xyzal, ale keď čítam ten príbalový leták (možná smrť po užití a náhlom poklesu tlaku, myšlienky na samovraždu, halucinácie, depresie) tak neviem čo si mám o tom myslieť.
Máme ostať radšej pri Aeriuse?
Má niekto skúsenosť? Lieky brať musí je silný alergik na pele a aj potraviny.

adka176
13. apr 2023

Syn má Xyzal a žiadne vedľajšie účinky nemá....

kacernakokse
13. apr 2023

@ema22270 v tom pribalovom letáku píšu aj frekvenciu daných nežiadúcich účinkov. Tie vyššie spomínané sa môžu vyskytnúť tak u jedného pacienta zo stotisíc. Na 99% sa nič závažné diať nebude. Pre pokoj v duši môžete sledovať, či po užití nemá zmenu správania keď mal reakciu aj na ten predošlý.

ema22270
autor
13. apr 2023

@kacernakokse ja som z toho zostala v miernom šoku, čo sú to za lieky, keď majú takéto vedľajšie účinky. Aerius ma tiež rôzne, ale takéto nie popísané.
Preto premýšľam, či nie je lepšie zostať pri lieku čo máme, apríl je najhorší na alergiu. Má zmeny správania, ale nejde nám to hlavy, že po 2 rokoch úžívania.

kacernakokse
13. apr 2023

@ema22270 a je to isto z toho lieku? Pretože to by sa prejavilo podľa mňa skôr

ema22270
autor
13. apr 2023

@kacernakokse my praveze nevieme z coho ineho, lebo ma aj prejavy alergie 2hod po podani lieku napriklad. Ma cervene oci, upchaty nos. Akoby mu to uz ani nezaberalo. To iste ma vecer, je citlivy aj na svetlo, ked sa zapne vecer a manzel mu cita. Taketo problemy predtym nemal vobec. Liek mu pekne zaberal. Je mi jasne, ze je obdobie alergie, ale ze by 2hod po podani mal taketo oci tak to sa nestavalo, tiez ked pozera kusok televizor, hned ma cervene oci. Neviem co si mam o tom mysliet.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
ema22270
autor
14. apr 2023

@deadlylucy tak viete, clovek robi ako najlepsie vie, ma naozaj velmi silne alergie. Aj na pele stromov, travy, potraviny vsetky mozne. Popravde prirodne lieky by som sa aj bala dat - jedine po porade s niekym kto sa naozaj vyzna do toho prave preto, aby aj z toho nechytil nejaky sok.
(To je moj laicky pohlad na to, lebo uz mal sok po zjedeni 2 hryzov z kolaca z orechmi). Ja ho stale sledujem, ked nieco zje, lebo to bolo pre mna vtedy hrozne. Chvalabohu "len" velmi vracal a velmi mu opuchli usta. Potom mu po fenistile bolo lepsie.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz