Zienky prosím Vás, malý ma veľký kašeľ už taký vykasliavaci .. viem ze by sa nemali dávať lieky na kaslik na noc. Prosím Vás vy co dávate na noc deťom aby sa im kasik utlmil, upokojil ? Môže sa naor aj sinupred ja som z toho už jeleň :D ďakujem
@senta_sofia áno ma taky už vykasliavaci kašeľ také ako s hlienom (nie suchý) a dráždi ho na kaslanie ..ďakujem
tusirex dcere zabera najlepsie, a je tusim aj nejaky speci na noc pozri
Ale mame aj aerius Sirup ten je vraj dobre dávať na noc skúsim asi ten
@rk123 ďakujem pozriem to a zajtra zbehnem do dákej lekárne otvorenej. 🙂
Ja davam ak velmi kasle moja mala dithiaden ten nam zabera za tie 3 roky som vyskusala vela.toho a to sa nam osvedčilo
Nám raz vravela pediatricka, že nie je dobre dávať na vykasliavanie, čo vytvorí hlien a snaží sa ho dat von a potom to stopnúť kvapkami na zastavenie kaslu. Skôr by som dala na vykaslavanie poslednú dávku tak okolo 17tej, nie pred spaním.
Treba antihistaminiká a nejaký liek, čo tlmí kašeľ (teda nepodporuje vykasliavanie, to by ho potom dusilo ešte viac).
suhlasim aerius je antihistaminikum (uz ziadny dithiaden k tomu ani fenistil). Sinupret je na odhlienenie takze ten davat maximalne o 17.00. Potom uz nie a na noc idealne nic - ak tak len stoptussin (lebo sa nesmu kombinovat lieky na vykasliavanie s liekmi proti kasl). Talze ani tusirex ani nic ine (stoptussin je kombinovany preto len ten ked uz). Hlavne sa liek na vykaslanie ma dat najneskor par hodin pred spanim lebo ano muti odkaslat aby to slo von.
Ďakujem zienky ešte raz 🙂 dala som ten aerius ... akurát zaspáva ale kašle riadne ... snáď zaspí a bude dobra noc
Sebe i detom davam stoptusin a fenistil. Pripadne lyzicku medu
Za lyžičku medu zmiešanú so škoricou (dobre zamiešať, aby škorica bola v mede), alebo teplé mlieko s medom a maslom.
Ak vykasliava, ale stale ho drazdi na kasel, tak Stoptussin