Baby, mate niektora skusenosti s tymto liekom? Je normalne ze mi polrocna dcerka nechce pri uzivani tohto lieku papat? eraz je to 5 den a vcera na veceru nechcela ani kvapku mieka (SUNAR) ani kasu.... len trosku caju a zaspala. A dnes na ranajky som do nej nasilu nacpala par lyziciek kasicky a na obed to iste.
my sme mali ako 3 mesačný na neho alergiu- silnú 😀
@horalka901 nechutentvo ma z choroby a nie z lieku. orgganizmus bojuje s infekciou, tak deti vacsinou stratia chut do jedla. nevadi, hlavne, aby pila, aby nebola dehydrovana a po par dnoch, ked jej bude lepsie, tak sa jej chut do jedla vrati. amoksiklav nam sposobuje silne hnacky, cize nikdy ho nemozeme uzivat dlhsie, ako 5 dni. nabuduce si pytajte radsej iny sirup miesto amoksiklavu.
@stanislavao Takze ak to uziva uz 5 den dnes, tak zajtra by som uz nemala davat? Lebo to mi lekarka nepovedala. Mala mala akurat jeden den horucky okolo 39 tak nam dala toto. No a jeden den mala hnacku chudatko, ale kedze miluje banan, tak som jej ho dala a na druhy den po hnacke ani stopy.
@kristina.mihalovicov A aku?
@horalka901 no je to velmi tazke atb na travenie. moja mala mala z neho hroooznu hnacku, aj ked som jej probiotika davala
@horalka901 ale jasne, davajte to dalej. to my sme nemohli kvoli hnackam, ale ked vase dieta nema hnacky, tak to douzivajte. aspon to lepsie zaberie. a potom svojej doktorky sa musite opytat, ze kolko to musi uzivat. to zas o takychto veciach sa nemozete radit vo fore, ze do kedy ma dieta uzivat antibiotika. doktorka pozna anamnezu a len ona moze rozhodnut o dobe liecby.
@horalka901 Aj môj mal silnú alergiu pred cca mesiacom. Celý sa vyhádzal a opuchol. Ale do 3 dní prešlo. 😉
Jaj, no uz nech to teda doberie, lebo uz aj ked nema ani horucky, ani tu hnacku (ako som spominala mala ju len jeden den) tak je k tomu straaaasne nervozna, ale to mozno kvoli tym bacilkom.
presne.. aj moja mala mala riedku stolicu, nie doslova hnacku.. davala som jej aj biogaiu. problem nastal cca par dni po dobrati, aj napriek tomu, ze stale brala probiotika, tak mala cervenu zapalenu ritusu, az sa jej supala ☹ tka sme nakoniec skoncili s antimykotikami 😢 a dlho trvalo kym sa jej to zahojilo..
nabuduce amoksilav urcite nie.. segrin maly bral taky isty druh atb, ale len tri dni, bez problemov.. akuat si nepamatam nazov.. 😒
Tak vieš na atb sa nedáva nič mliečne.a sunar a kasa ju iba dráždi .hrdlo.a preto neje
@moon321 No tak ale co mozem polrocnemu dietatku dat?? Ked ona este toho vela nepapa, bo donedavna som kojila, teraz uz toho mam malicko, tak som zacala aj so zelenininou, ale tak to jej stale davat nemozem. To jej davam len na obed a potom o 15tej nejake ovocie s piskotami, inak papa to miecko.
@ivv No, ano ina mala vystipanu ritulku, ale dala som jej na to SUDOCREM cely den som stale potierala, a do druheho dna takmer vobec cervena uz nebola, a teraz uz ma normalnu stolicu, ale aj tak jej to tym este mastim keby nahodou.
@horalka901 aj ja som mazala imazolom, stale.. ale my sme mali dost zlu reakciu na tie atb.. fakt trvalo asi mesiac kym sa jej to vyhojilo.. my sme mali problem aj vnutri, v crevkach..
tak snad sa malickej polepsi..ono tie deturence fakt zla papapu pocas atb liecby.. u mojej malej tri krat denne po pat ml sirupu znamenalo, ako keby jej to nahradilo beznu stravu co inak spapala.. tiez nechcela jest.. 😖
Ja som malému od 4mesiacov varila zeleninovu polievku a cestoviny,a potom som to rozmixovala.takže to mal jak výživu.a tiež som ho kojila.a bol spokojný aj s mliekom a aj s jedlom.s tým sa nemusíš báť že by zabehlo alebo niečo .vyskúšaj.
@horalka901 nechutenstvo môže mať aj z choroby aj z tých antiobiotík, určite sa nič nestane, keď pár dní bude papať menej, dôležitejšie je liečbu dobrať, dbaj najmä na pitný režim, aby nebola dehydratovaná a hlad bude už len prejav zdravia, prajem skoré uzdravenie
moji pri antibiotikach nikdy dobre nejedia, lieky su presladene, ked sa sople vykasliavaju, deti ich hltaju a maju pocit plneho zaludka, tak mi to vysvetlil dr. 🙂
@horalka901 aj my ho momentalne uzivame,a tiez hnackujeme..
Tvoja dcerka moze mat nechut do jedla kvoli virusu-teda chorobe,ale aj kvoli tomuto lieku ,ktory uziva.Dolezity je jej pitny rezim,detom nechuti papat,ked su chore....a nezabudaj,ze bude lepsie o take 2-3 dni to vsetko dobehne,myslim s papanim 😉
Baby, konecne celkom kludne ranajky 🙂
@horalka901 syn celý opuchol, neboli mu vidno očká, celé ich mal červené, dostali sme na pohotovosti injekciu, potom to bolo o.k. a do 6.roku nesmel penicilínové lieky, takže veľmi malý výber antibiotík na liečbu akejkoľvek choroby, nádchy a tak.
ahojte potrebovala by som vediet aké dávkovanie ste mali pri týchto antibiotikách dcerka bude mat tri ročky a váži 14,5 kg doktorka nám kázala uživat 2,5 ml každých 12 hodín,ale maju sa učit do 7 dni a to nemáme veru ako za ten čas využit všetko,čo teraz?nieje zlé dávkovanie?
tak aj mi sme mali alergiu na tento liek,tiež sa vyhádzal...
poradí niekto dávkovanie?
dcerke sa pocas liecby amoksiklavom scervenala a zapalila ritka, uplne jej to vyzralo kozu okolo konecnika az sa jej olupala, skoncili sme na pohotovosti a dali nam hypermangan a Imazol
ahojte my sme sa práve vrátili z nemocnice..po liečbe amoksiklavom (dieťa necelých 3,5 roka váha 14,5 kg, dostal dávkovanie 5ml á 12hod.) decko opuch členkov a kĺbov veľkého palca na rúčkach, okolo líc smerom k ušiam, v miestach opuchu červené a podliate vodou a sem tam ako poprhlené žihľavou..zhodnotili na pohotovosti, že nás treba hospitalizovať..pritom nasadili len dithiaden 1/2tabletky ráno a večer..opuch krásne zišiel už po 2 dňoch, ale na tretí deň sa ešte stále malý svrbel, máme nasadenú bezalergénnu diétu a domov nám dali prednison, didhtiaden, caldyum a famotidin..som presvedčená že je to z ATB amoksiklav!! zažili sme s manželom nenormálny stres, lebo sme to videli už na poruchu pečene alebo obličiek...trápi ma len to, že zase nám nasadili toľko liekov, hoc len na 4 dni, ale myslím, že z tela treba lieky dostať von po takomto zareagovaní a nie mu ešte prikladať doliečovanie toľkou ďalšou chémiou...neviem.. ☹ nie som lekár, ale strach o dieťa mi to intuitívne hovorí..píšte aj ostatné aké máte skúsenosti
@zlata2 prosim ta ako ste s malym dopadli?? moj maly dobral presne pred tyzdnom tieto atb, vo stvrtok sa sem tam po tele vysypal ako keby mal zihlavku..v piatok sa uz pridal aj opuch, plus zaroven bolest koncatin( maly mi ani stat nemohol)..v sobotu sme boli hospitalizovani v nemocnici, vcera nas prepustili s tym,ze virusova infekcia...opuch sice zmizol, flaky taktiez...no vzdy,ked malemu sa trocha zvysi teplota, tak sa zacne stazovat na bolest noziciek..z krvi mu len vyslo,ze sa do tela dostalo nieco alergenne (neviem to lepsie popisat)..takze bol v nemocnici na bezalergennej strave..vytery co nam brali,tak vysledky budu v piatok...dalsiu krv na nejake dalsie virusy, tak to az cca o tyzden...plus sme dostali odporucanie ist na imunoalergologiu..
@horalka901 Naša mala z tohto lieku strašnú hnačku. Fakt strašnú.
@zuzla2 ahoj tak presne ako vy.. boli sme na krv po týždni, či má dostatok draslíka v krvi, preto bral myslím aj ten caldyum?! alebo ten famotidin..niečo z toho bolo v prospech organizmu..tak výsledky boli našťastie v norme, ďalší mesiac sme mali držať diétu a písať si všetko čo zjedol..na imunoalergologiu sme mohli ísť o 6 týždňov, aby bol dostatočný odstup od prekonania zdravotného problému...tiež nám bolo povedané, že vraj to mohlo byť stravou (ja si to nemyslím)...takže boli sme na imunoalergologii koncom februára, brali krv, aby zistili, či to zapríčinil amoksiklav, ale vraj tie výsledky sú v poriadku a on to nespôsobil..ďalšie VýSLEDKY EšTE NEMáME, od hospitalizácie som doma s dieťaťom, nedala som ho do škôlky, aby zase neochorel, odvtedy sa chvalabohu drží v zdravíčku- je tomu už dva mesiace, ja som presvedčená, že to bolo oprávnené zareagovanie organizmu na predávkovanie antibiotikami..brali sme ich v priebehu 4 mesiacov 5x 10dňové liečby.. ešte som rozmýšľala či to nemôže mať, zo spreja do nosa morská voda s meďou STERIMAR ..v tom čase som mu asi strekla raz denne, ale nie som si istá..ale to asi mohlo minimálne zavážiť.. .inak boli sme u zubárky a mala kaz na oboch štvorkách na pravej strane hore i dole - to sú už akože stoličky, prvé čo sa ma zubárka opýtala, že čo sa stalo, že mu spadla pravá oblička..som mala oči na vrch hlavy od prekvapenia, že čo mi hovorí o obličkách, keď je zubárka..vysvetlila mi, že tak ako sú akupunktúrne body na tele tak aj zuby signalizujú, keď sa v tele niečo deje..tak som jej dala za pravdu, že sme prekonali ťažké obdobie a bral veľa liekov a nakoniec i telo to ohlásilo..takže tak..ona nám odporučila biorezonanciu na bližšie diagnostikovanie a naozaj začínam nad tým uvažovať, že ak nič nezistia z krvi, že skúsim aj to..za zdravie decka mi to stojí..
holky, tak malý dostal tyto antibiotika v pondelí vecer, protože mu neustupovali horečky ani po střídání čípků co tři hodiny a diazepanu, stále mel 40cítky horečky. tak od pondelí vecera dostal amoksiklav a v uterý ráno plakal bolestí, byl celý osypaný, hlavne mezi nožkama a pak se to rozlezlo i a telíčko a hlavu. sestá nemoc to nebyla, tu jsme prodelali o rok dříve. ted má rok a půl. volala jsem mudr. co a jak. a že jestli to nemůže byt reakce a rekla mi, že to musí dobrat. to znamená sedm dní a ke kazdé dávce antibiotik dostane čtvrtku dithiadenu. v pondelí jde na kontrolu. jsem zvedavá. mleko nedostává vůbec u antibiotik, tak jsem zvedavá co bude dál. :(
Je možné aby po dobratí amoksiklavu mala moja dcéra bolesti žalúdka?Silné nechutenstvo do jedla?poradte mi prosím čo mám robiť!!
to ze jej nechuti by som skor spajala s tým, ze je malicka chora, Amoksiklav je sirokospektralne antibiotikum, skor hnacka patri medzi neziaduce ucinky 🙂