Ahojte, poprosila by som radu. Ročný synček berie sirup Aktiferrin len dva dni a už má sivé zúbky. Chcela by som to zmeniť za niečo s rovnakým účinkom bez toho aby to nefarbilo zúbky. Má niekto nejakú skúsenosť?
Hej hneď keď som si to všimla tak som mu ich umyla kefkou riadne s pastou a stále to tam. Zúbky mu vyšli len teraz tak by som nechcela aby o ne prišiel. Radšej by som tomu chcela predísť.a malý bral ktoré kvapky?
Maltofer, tak ako som napísala.
@zuzka_13
Žiaľ prípravky so železom asi všetky môžu spôsobiť sfarbenie zúbkov. Moja maličká užívala Aktiferin sirup, tiež mali zúbky sivastý nádych a na dolných sa popri ďasienkach urobila sivá čiara, akoby obkreslené ceruzkou. No onedlho po tom ako sirup doužívala to postupne zmizlo a zúbky sú také ako predtým. Aj v príbalovom letáku bolo uvedené, že spôsobuje dočasné sfarbenie.
A po akom dlhom čase to asi zmizlo?
a máte nejké typy , rady, na doplnenie formou stravy? niečo viem niečo sa možno noví dozviem @mammaroma , @lubkalubka1
pestrá strava, čiže maso aj hov., kuracie, bravčové, hlavne zeleninu - špenát, brokolicu, šalát, všetko zelené, - už može všeličo, keď má rok, hlavne všetko striedať
@zuzka_13 aj cvikla je dobrá vraj
@zuzka_13 najviac zeleza je v ciernych ribezliach, cucoriedkach, cvikla je TOP, dalej ovsene vlocky, z masa telacie, zelena zelenina - brokolica, spenat...., mak, sosovica.....
čučoriedkovy sirup narosan
sú maltofer kvapky, ale tiež na predpis, náš malý nemal zmenenú farbu zúbkov, ale možno je to individuálne, za pokus to stojí. A keď si ich umyla, tak boli stále sivé, neostalo to iba na povrchu?