Liečenie v Lučivnej so 4-ročným a doprovod

ianka94
5. jún 2022

Ahojte , prosím vás ,chodí niekto do Lučivnej na liečenie s detičkami? Od doktorky mám aj v papieroch napísané sprievod so synčekom ktorý má čerstvo len 4 ročky. Liečenie nám schválili na 21 dni riadne aj so sprievodom. To aj vám bola výška liečenia vypočítaná na 900€? Preboha no s takou sumou som nepočítala a už vôbec nie keď to máme schválené dôverou. Nebudem si mohla dovoliť takéto drahé liečenie so synčekom keďže som na predĺženom rodicaku a k tomu rozvedená 🤷🏽‍♀️ Viem a verím že liečenie by mu prospelo a pomohlo ale taká to suma má zarazila...

19mmm71
5. jún 2022

@ianka94 to je suma sprievodcu či je tam suma čo musiš hradiť aj za syna,ja neviem ako to je dnes moje deti chodili bez sprievodu/Biela skala,Smokovec/nikdy som nič neplatila,neviem ako to je so sprievodom

pribinak
5. jún 2022

@ianka94 tak nech ide syn sám, ak to zvládne, niekedy idu samé aj malé deti

19mmm71
5. jún 2022

@pribinak ja si neviem predstaviť čo by som tam ako doprovod robila...

pribinak
5. jún 2022

@19mmm71 tak niektorí rodičia sú veľmi citliví na svoje deti a musia dozerať na všetko

A potom on asi nechodí do MS, nevieme či je zvyknutý byt od nej preč

petruldo
5. jún 2022

@19mmm71 v lučivnej takto malé deti doprovod mali, bez doprovodu tam chodili iba staršie deti. no a čo by si tam s ním robila? chodila na procedúry a bola vonku na klimatoterapii min 4 hodiny denne.

@ianka94 v lučivnej sa dopláca za sprievod aj dieťa a aj za typ ubytovania. https://www.tkl.sk/cennik

mogaa
5. jún 2022

@ianka94 väčšinou poisťovne cenu za sprievodcu doplácajú len nejakú pevnú sumu napr.5eur za deń, ostatok za ubytovanie a stravu si doprovod dopláca.....niekotroré poisťovne ak jeschválený doprovod tak ubytovanie preplácajú celé, ale opäť záleží od typu ubytovania.....skôr pozrieť iný typ liečenia, teda ak ide o kúpelný pobyt zameraný na pohybové ochorenie, požiadať o schválenie v Kováčovej.....

loginexistuje
5. jún 2022

syncek by mohol ist sam ak ty pracujes mozno mas narok na rekreacny poukaz a ten mozes uplatnit aj na kupele alebo si objednaj v tatrach lacne ubytko a budte tam dva tyzdne prechadzky a pod

loginexistuje
5. jún 2022

@mogaa nechapem co maju spolocne lucivna a kovacova kee maju uplne ine indikacne skupiny

vojkri
5. jún 2022

@ianka94 my sme boli s detmi jeden rok v smokovci a sme vyhodnotili ze budeme radsej chodit do Chorvatska presne pre to..deti sice schvalene a zaplatene aj s doprovodom, ale vyse 1000 eur sme nechali len za ubytko. Dostavali inhalacie (inhalator mame aj doma), cvicili a zvysok sme mali byt na vzduchu. No to radsej nech dychaju morsky vzduch. Okrem toho sme prisli so zapalom pluc a kaslali sme tam vsetci lebo nie vsetky mamky pochopili ze ked dieta ochorie mozno nie je odveci ho izolovat troska.

vojkri
5. jún 2022

@pribinak tak nase deti chodia aj na prazdniny ale 4 rocne na tri tyzdne...nehnevaj sa ale podla mna je normalnr ze mamka chce byt s nim. Ja som bola velka a bolo mi smutno (som to zvladla samozrejme ale je to dlha doba)..nikoho tam to dietatko nepozna to zas nie je taka sranda

horalka1986
5. jún 2022

@pribinak to by si vazne nechala 4 rocne dieta same na lieceni? Ci chodi do MS alebo nie. 🤦‍♀️

zuzulkazu
5. jún 2022

@ianka94 zalezi velmi od typu ubytovanua, ty ako doprovod aj ked schvaleny si platis ubytko stravu. A ako hovorim zalezi od ubytka-ci ste hromadne s niekym na izbe a spolocne sprchy vecka (tam si pametam 4 roky dozadu rodic doplacal 5e na noc. Ja som bola s dvomi detmi - maly mal 2 roky doplacal stravu cca 200e ja stravu 200e a decra niem co-ta sa liecila +ubytko bolo okolo 20e noc-my sme boli v borovici-kedze sme boli 3 v zime chceli sme aparan aby aj tato mohol prist a nech mame nejaky komfort-takze cisto len za ubytko stravu sme nechali vtedy 1300eur tusi., ak nie viac
Asi by som im zavolala ze aky typ ubytka pridelili ale rataj s tym ze ty si platis ubytko aj stravu+maly kupelny poplatok. Bohuzial ani tazko chory ktory bez doprovodu nemoze fungovat tak jeho doprovod si musi vsetko hradit

ianka94
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
mogaa
5. jún 2022

@loginexistuje nenapísala aký má dieťa problém, samozrejme treba si zistiť iné kúpele podľa indikácie...a tam si zistiť ceny pri schválenom doprovode ....

ianka94
autor
5. jún 2022

@vojkri tak to asi fakt si volíme našetriť za celý rok na dovolenku k moru a ísť aspoň na 2 týždne ako na Slovensko na liečenie 🤷🏽‍♀️

loginexistuje
5. jún 2022

@ianka94 tak ale v lete su kupele najdrahsie a ano platia aj platili predtym ja som tiez chodila s deckami do lucivnej a aj sama ako dieta som chodila do lucivnej ak si mozes byt dovolit doma so synom a nepracovat tak v hmotnej nudzi nebudes vtedy sa da rieist odpustenie niektoreho z poplatkov alebo je potom moznost ist mimo sezonu napr v novembri kedy je to ubytko lacnejsie

pribinak
5. jún 2022

@horalka1986 áno, ak by som nemala inú možnosť a mnohe deti tak chodia

pribinak
5. jún 2022

@vojkri to mi načo píšeš? Píšem niekde niečo proti tomu, že s ním nemá ísť? Či čo?

loginexistuje
5. jún 2022

alebo aj u vas v bardejove su detske kupele tak sa mozes skusit dohodnut ze vudete tam dochadzat na procesury a spat a jest doma

mogaa
5. jún 2022

@ianka94 no v lete sú kúpele najdrahšie....ceny a aj doplatky pri schválení poisťovňou sú podľa typu ubytovania a podľa obdobia v ktorom ideš....najdrahšie sú práve v lete...takže jedine si tam zavolaj a zisti ceny v inom období, prípadne iný typ ubytovania....v každom zariadení majú rôzne typy ubytovaní a zohľadnené sú ja ceny...iný doplatok bude ak budete bývať v apartmáne, iný ak v zrekonštruovanej izbe a uplne iný ak to bude nejaké lacnejšia izba kde je WC na chodbe....treba si zavolať tam kde máte kúpele chválené a povedať že chcete lacnejšie ubytovanie....najlacnejšie ceny sú v zime....prípadne pozrieť podobné zariadenie bližšie v okolí bydliska a s dieťaťom dochádzať na procedúry(ambulantná liečba) alebo si nájsť lacnejšie ubytovanie na súkromí....

horalka1986
5. jún 2022

@pribinak 4 rocne deti chodia same na liecenie? Chuda tvoje dieta
Dufam, ze take liecenie v zivote nebude potrebovat.

pribinak
5. jún 2022

@horalka1986 ty si moje dieťa do ust neber. Staraj sa o tie svoje

horalka1986
5. jún 2022

@pribinak no ved prave.🤦‍♀️

didush27
5. jún 2022

@ianka94 tú sumu 900 € máš v ktorom liečebnom dome a v akej izbe?

pribinak
5. jún 2022

@horalka1986 🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

magg424
6. jún 2022

V Lucivnej uz nieje mozne dieta poslat bez sprievodu, uz je to tusim 2 rok zrusene. Cize rodic ist musi, ak je schvaleny doporvod poistovnou, je tam nejaka zlava na stravu tusim .
Ale strava vychadza 15e na den pre dospeleho, plus za ubytko na den podla toho v akom liecebnom dome byvate.
Chodime tam roky, a z roka na rom platime viac a viac ale mimo sezony som bola v najlacnejsom ubytku za necelych 400eur.

martuska46
6. jún 2022

Musíš si dohodnúť ubytovanie v inom dome. Naštuduj si poriadne cenník je tam aj kalkulačka na ktorej si cenu pobytu vypočítaš.Myslim, že je zbytočné bývať v drahom apartmáne keď aj tak trávite celý deň vonku... Ja nastupujem s deťmi 4.7. môžem ti neskôr napísať ako to tam teraz funguje. Zaviedli tam samé novinky. Kľudne mi napíš IP poradím ako na to.

ianka94
autor
9. jún 2022

@martuska46 ďakujem pekne určite sa budem informovať 😉

ianka94
autor
26. júl 2023

@martuska46 pekny den prajem, boli ste na lieceni v Lucivnej ? Mozem vas poprosit o blizsie informacie a ako tam bolo?

milanemila
26. júl 2023

Ja zasnem, to by ste zeny naozaj poslali 4 rocne dieta niekam same na 21 dni? 😳