Liečebný pobyt pre dieťa

mirkaknm
1. mar 2023

Dobry den.
Ma prosim skusenosti s liecebnym pobytom s detickami? Bol uz niekto v Lucivnej, Nimnici alebo v Hornom Smokovci na lieceni s dietatkom?
Dakujem moc vopred za vase skusenosti, odporucania.🙂

loginexistuje
1. mar 2023

Licivna mozes ist s dietatom ako sprievodca suma 800-1000 eur na pobyt

matkahelka
1. mar 2023

@mirkaknm bola som s dcerou 2x v Bardej.kupeloch

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@matkahelka Ahoj, ake to tam prosim bolo. Kolko mala dcerka rokov? Musela chodit do skolky? Ake proceduri ste mali? Bolo tam vela deticiek? Neochoreju tam deti? Budem rada za akukolvek skusenost, radu.

lb1984
1. mar 2023

@mirkaknm tak mňa to zaujima lebo nás na imuno chcú poslať do Horného Smokovca 🙂

matkahelka
1. mar 2023

@mirkaknm dcera uz bola skolacka. skolka tam nefunguje, do skoly chodit musia. dcera bola 1x ako 7 rocna a potom o rok ako 8 rocna. ano, bolo tam kopec deti.
Neochorela tam, nerozumiem, preco by tam mala ochoriet.
Procedury- solna jaskyna, oxigen, mineralny kupel, plavaren, parafinove zabaly, na dalsie si nespomeniem

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@matkahelka Dakujem moc. A ako to bolo so stravou? Inak na proceduri sa chodi individualne? Po jednom dietatku ci viaceri su naraz?

mirkaknm
autor
1. mar 2023

Mozno este doplnim otazky :

Pomohol Vášmu dieťaťu pobyt z terapeutického hľadiska?
Mali ste počas pobytu OČR a PN?
Aké máte skúsenosti s terapiou, procedúrami a lekármi?
Ktorú ubytovaciu jednotku odporúčate?

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@loginexistuje To je brutal cena. Boli ste tam?

kamatopo
1. mar 2023

My sme 3x absolvovali Horný Smokovec a vďaka kúpeľom sa stratil kašeľ a sme už tri roky bez liekov a len občas bežné chorí.

kamatopo
1. mar 2023

@mirkaknm ak ti môžem poradiť daj si ak máš nárok pobyt preplatiť zamestnávateľovi cez rekreačný poukaz . Ja som to tak spravila.

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@kamatopo Ano vyborny napad. Dakujem. Ja mam schvaleny sprievod. Ale budem asi aj tak doplacat?
S akou diagnozou ste prosim ta boli? Ake vstupne vysetrenia robili? My mame brutalne kasle a tiez alergiu potravinovu, preto sa bojim ci budu dcerke vyvarat podla nasich potrieb? Ake uvytovanie by si prosim odporucila?
Testovali tam na kovid? Dakujem moc.

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@kamatopo Super, ze vam to takto zabralo. Ten kasel by sme aj my potrebovali odstranit.
Spominas, ze si si to dala preplatit cez rekreacny poukaz, cize to si bola akoze celu dobu na dovolenke? Ja som zamestnana a nemam v praci zastupcu, robim aj ked mam ocr, tak neviem si ani oredstavit co mi na to v lraci povedia.
Internet je na izbe?

kamatopo
1. mar 2023

@mirkaknm ja som bola na ocr. A podva razy som prestriedala dovolenku a pcka. Proste ako sa dalo. V práci nebol problém s preplatenim. Dala som faktúru a bloček a viac ich nezaujímalo. Veď je to pobyt či na ňom robíš ,alebo nie. Ale k tomu by sa najlepšie vyjadrila tvoja ekonómka.

kamatopo
1. mar 2023

@mirkaknm internet na izbách bol. Viem že mamička vedľa každý deň pracovala celé doobedie.

lb1984
1. mar 2023

@kamatopo ak sa môžem votriet, v akom čase myslím mesiac a roku si bola?

lb1984
1. mar 2023

@mirkaknm ako sa u Vás podávala žiadosť? My mame Dôveru a žiadosť napriamo podáva naša MUDr elektronický, do správy našej napísala ze odporúča kúpele Horný Smokovec, ako to bolo u Vás? Vy ste len dali žiadosť, vám ju schválili a vy si vyberiete kam?

lb1984
1. mar 2023

@kamatopo a ešte za ako dlho od podania žiadosti/schválenia ste sa dostali na pobyt?

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@lb1984 Tak isto ako vam, islo to cez Dr.

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@lb1984 My sme este neboli.

mirkaknm
autor
1. mar 2023

@kamatopo Ahoj, dufam ze uz posledna otazka a nebudem ta trapit 🙂 Citam rozne prispevky o tomto Hornom Smokovci. Jednak ze tam robia komplet vysetrenia, aj s krvickou. A dalsia vec, ze je to vlastne spojene s nemocnicou, cize tam chodia aj chore deti a casto deticky na lieceni ochoreli. Ako je to prosim ta?
Na vysetrenia a proceduri sa chodi do nejakej hlavnej budovy?
Dakujem

loginexistuje
2. mar 2023

@mirkaknm ano samozrejme ze som bola to je dolna hranica ceny

kamatopo
2. mar 2023

@lb1984 nám podávala priamo doktorka na alergologii a hneď napísala aj miesto pobytu. My sme si vždy žiadali Horný Smokovec. A oni nám už potom volali a navrhli nám voľné termíny. Išlo to veľmi rýchlo od schválenia poisťovňou.

kamatopo
2. mar 2023

@mirkaknm vyšetrenia,procedúry,škola,škôlka a jedáleň je v hlavnej budove ,, Lúč,,. Detičky by mali nastupovať zdravé no sú aj chronické ochorenia tak pravdaže je počuť kašeľ. A ako všade aj tam sa dá ešte niečo chytiť ako brušná viróza či teploty. Je to predsa zmena klímy. My sme mali teplotu len raz. No boli tam prípady že museli ukončiť liečbu a ísť sa domov doliečiť. Potom sa dá pravdaže liečba dobrat.

kamatopo
2. mar 2023

@mirkaknm a kľudne sa pytaj😉. Aj mne vtedy pomohla každá rada.

mirkaknm
autor
2. mar 2023

@kamatopo A je tam aj nejaky doktor pre Horny Smokovec kt.je non stop k dispozicii?

lb1984
2. mar 2023

@kamatopo super na imuno kde chodíte tipujem ze si z PO

kamatopo
2. mar 2023

@mirkaknm vždy je tam lekár, 24 h denne

kamatopo
2. mar 2023

@lb1984 chodili sme do Ilavy. Vďaka Smokovcu sme už dva roky bez kontroly.

lb1984
2. mar 2023

@kamatopo tak moja aj napriek liečbe non stop chorá. 2 dní v škôlke 3 týždne doma. Tento rok bola dokopy 30 dní a to je predskolacka, vybrala bronchovaxom 2 kúry, imunor a jedine co sa zmenilo ze od januára vydržala 8 dní a od 21.1 sme boli doteraz doma. 😒 ak nám toto nezaberie už neviem čo urobím....

kamatopo
2. mar 2023

@lb1984 treba vyskúšať všetko.