Liečba vlčieho zrna u detí

elii5
16. júl 2020

Ahojte. Keď mali vaše deti Vlčie zrno (nie jačmeň), zmizlo im to za pomoci kvapiek, alebo ste museli ísť na chirurgické odstránenie ?
Alebo čo vám pomohlo ? Ako dlho to trvalo ?

kuroyuky
16. júl 2020

Vlcie zrno je zvnútra viečka či? Mňa to prešlo po týždni s kvapkami a niekoľko krát denne vytierat očiankou.

nikpa
16. júl 2020

@elii5 mne nezabrala ATB masť od očnej a nakoniec som to vykynozila s obyčajnou borovou vodou za 1.5€ z lekárne. Vyplachovala som si 2-3krat denne oko a po týždni bol pokoj. A to som sa s tým trápila naozaj dlho.

elii5
autor
16. júl 2020

@kuroyuky áno, to je zvnútra. Vyskúšam ešte teda aj to 🙂
@nikpa ďakujem, aj to vyskúšam.🙂

patiiik
16. júl 2020

@elii5 moj 2r. syn s tym bojoval (alebo skor ja) skoro pol roka. Bral 3x denne antibioticku mast. Nic nepomahalo, az nahrievanie teplymi obkladmi a infracervenou lampou. Samozrejme vyhybat sa zime a prievanu. Po nahromadeni hnisu a prasknuti obalu loziska a bol konecne pokoj 🙏 drzim palce!

miankass
8. okt 2021

@patiiik a s čím si mu to dezinfikovala? Ďakujem.

patiiik
14. okt 2021

@miankass nicim. Mal to pod vieckom. Ked to prasklo, samo sa vyplavil hnis a vycistilo sa to. Len som utierala ocko vatovym tamponom namocenym v prevarenej vode. Myslim, ze nejake dezinfekcie by v oku stipali.

miankass
14. okt 2021

@patiiik mne to puklo ale nevyšlo to cele stále tam mam gulicku

val9
27. sep 2024

@elii5 ako ste sa toho nakoniec zbavili? Maly 2,5 tiez to ma od juna raz je lepsie uz uz si myslim ze bude dobre a zase to ma zahnisane.. uz ma ide trafit z toho