Liečba soplíkov

hruska91
12. jún 2022

Dobry deň chcela by som sa poradiť nechcem volať s každou blbostou lekárke. Deti (3 a 2 roky) mali v pondelok zelene sople a napinalo ich na vracanie- od lekárky sme dostali pamycon a summamed a odsávame a kvapkame. Hned od stredy sa im hneď polepšilo ani z nosa už netieklo (dávala som im stále aj sinupret) a dávala som im lieky ďalej a pred spaním aj odsala atd.
Od stredy do dnes boli zdravé nič im nebolo ani netieklo z nosa lieky už užili cele.

Môj problém- dnes im začalo opäť tiecť z nosa ale úplne priehľadné ako voda riedke. Samozrejme som to odsala. Mám im niečo nasadiť? Nejaké lieky? Keď doteraz všetko užívali a pamycon aj summamed vybrali, sinupret už nedávam ani nasivin. Dala som im len morskú vodu a odsala. Je to ešte pokračovanie choroby? Myslite že je to nákazlivé ešte alebo môžme von? Mám volať lekárke? Alebo je to ok? #nemamskusenosti

Dakujem mamičky

pribinak
12. jún 2022

@hruska91 alergia? Však von môžete ísť, ale ak majú zelený a iný nechutný sopel tak sa deťom vyhnite

Vodoby sopel je v pohode, ale aj tak sa vyhnite deťom

ema22270
12. jún 2022

Pokiaľ nemajú zelené soplíky, tak by som len ďalej dávala morskú vodu, poprípade vincentku (normalne nakvapkat alebo vytriet nostek tycinkou) poprípade niektoré maminy odporúčajú preplachovanie nosa konvičkou ( to ale neviem či by zvládli) a do budúcna možno super vec inhalátor, ja som kúpila min týždeň taký detský, malý inhaloval zatiaľ vincentku nakoľko sme tiež mali už 2x po sebe teraz zelené soplíky a potom aj zápal stredného ucha.

hruska91
autor
12. jún 2022

@ema22270 ahoj neposles link na ten infalator?

ema22270
12. jún 2022

@hruska91 neda sa mi z nejakeho dovodu pripojit link, je to tento detsky druh od omron, cenovo tak 3e hore dolu podla toho aka to je stranka. Da sa k tomu dokupit aj nosna sprcha ale to som zatial neriesila, inhaluje cez masku.

hruska91
autor
12. jún 2022

@ema22270 super dakuejm a načo je dobre to inhalovanie? Je to preventívne alebo skôr pri opakovaných chorobách?

ema22270
12. jún 2022

@hruska91 je k tomu velmi vela clankov, nas ma aj vela alergii na pele, aj potraviny, tam sa to tiez odporuca a v klude aj ako prevencia a urcite pri opakovanych chorobach je to urcite pomoc (je to nieco ako naparovanie povedzme az na to ze toto ta nepopali a je to ovela ucinnejsie) ale vzdy je lepsie sa poradit s lekarom, da sa inhalovat aj slana voda (s obycajnou solou, himalajskou) a najviac odporúčaju vincentku to je mineralna voda z kupeľov, predávaju ju v lekárni.

natallcek
23. okt 2022

@ema22270 ahoj prosím ta tento inhalator aj odsava sopliky? Alebo ono to len rozpúšťa a oni potom tečú?