Dobry deň chcela by som sa poradiť nechcem volať s každou blbostou lekárke. Deti (3 a 2 roky) mali v pondelok zelene sople a napinalo ich na vracanie- od lekárky sme dostali pamycon a summamed a odsávame a kvapkame. Hned od stredy sa im hneď polepšilo ani z nosa už netieklo (dávala som im stále aj sinupret) a dávala som im lieky ďalej a pred spaním aj odsala atd.
Od stredy do dnes boli zdravé nič im nebolo ani netieklo z nosa lieky už užili cele.
Môj problém- dnes im začalo opäť tiecť z nosa ale úplne priehľadné ako voda riedke. Samozrejme som to odsala. Mám im niečo nasadiť? Nejaké lieky? Keď doteraz všetko užívali a pamycon aj summamed vybrali, sinupret už nedávam ani nasivin. Dala som im len morskú vodu a odsala. Je to ešte pokračovanie choroby? Myslite že je to nákazlivé ešte alebo môžme von? Mám volať lekárke? Alebo je to ok? #nemamskusenosti
Dakujem mamičky
Pokiaľ nemajú zelené soplíky, tak by som len ďalej dávala morskú vodu, poprípade vincentku (normalne nakvapkat alebo vytriet nostek tycinkou) poprípade niektoré maminy odporúčajú preplachovanie nosa konvičkou ( to ale neviem či by zvládli) a do budúcna možno super vec inhalátor, ja som kúpila min týždeň taký detský, malý inhaloval zatiaľ vincentku nakoľko sme tiež mali už 2x po sebe teraz zelené soplíky a potom aj zápal stredného ucha.
@hruska91 je k tomu velmi vela clankov, nas ma aj vela alergii na pele, aj potraviny, tam sa to tiez odporuca a v klude aj ako prevencia a urcite pri opakovanych chorobach je to urcite pomoc (je to nieco ako naparovanie povedzme az na to ze toto ta nepopali a je to ovela ucinnejsie) ale vzdy je lepsie sa poradit s lekarom, da sa inhalovat aj slana voda (s obycajnou solou, himalajskou) a najviac odporúčaju vincentku to je mineralna voda z kupeľov, predávaju ju v lekárni.
@hruska91 alergia? Však von môžete ísť, ale ak majú zelený a iný nechutný sopel tak sa deťom vyhnite
Vodoby sopel je v pohode, ale aj tak sa vyhnite deťom