Ahojte. Čaká nás liečba rastovým hormónom, máme už testy za sebou, kde sa potvrdil deficit. Čakám ešte na výsledky MR mozgu. Len sa to celé (diagnostika) ťahá už pol roka a bojím sa, či už nebude neskoro a či liečba zaberie. Zároveň ma zaujímajú vaše skúsenosti s podávaním hormónu...v kom veku ste liečbu podstúpili, ako dlho trvalo podávanie, čo to obnáša, prípadné vedľajšie účinky a koľko vaše deti podrástli. Môj syn bude mať teraz 14 rokov, má 150cm, a za posledný rok nič nenarástol. Na druhej strane mal predtým ako sme si to všimli tráviace ťažkosti, schudol 10kg, ktoré v priebehu roka nabral späť, ale opäť stojíme...veľmi zle jedáva, mali sme vyšetrenia , gastroenterologička zistila poruchu mikrobiálnej flory tenkého čreva, liečba via-menej žiadna....Dúfame, že keď sa pomôže rastu, začne aj lepšie jesť, že mu bude chutiť ako iným pubertiakom....Ďakujem za prečítanie a za vaše skúsenosti a príbehy.
@anjelicek26 dakujem za odpoved, pozriem tú skupinu
Ak nema uzavrete rastove strbiny, tak chlapci rastu aj do 17 rokov...ale ano kazdy den zavazi... moj ma o dva mesiace 13 a ma 148 cm a je brutal maly proti kamaratom. On ale deficit nema... podla mna poruchu vstrebavania criev rastovy hormon nejako nevylepsi, len bude hladnejsi...uvidite este... pridaj sa do skupiny nase dieta rastie pod 3 percentilom... su tam viacere deti, co beru rastovy hormon...