Liečba predčasnej puberty

katulka1141
7. okt 2021

Ahojte rada by som pocula hlavne od mamicky so skusenostami s liecbou predcasnej puberty. Dcerka ma 8 rokov. Ma uz aj ochlpenie. Boli sme na endokrynologii. Na rtg zapestia. Caka nas utz nadobliciek.gyn
Vysetrenie.ocne pozadie. A magneticka mozgu. Aka je liecba. A co vsetko nas caka dakujem

anna777115
7. okt 2021

Osem rokov nie je predcastná puberta...

zyxie
7. okt 2021

Myslím, že je to predčasná puberta. Nemá rada kuriatka? Hormóny v potravinách môžu ovplyvňovať detský endokrýny systém. Už som sa s tým stretla. Vyradili zo stravy dievčatku (tiež zhodou okolností 8-ročnému) komerčné kurence a prejavy puberty sa vytratili.

bluka2
7. okt 2021

Tiež by som začala od stravy...

jjanulienka
7. okt 2021

Mám dve kamosky, ktorým dcéram začali rast prsia asi v dvoch rokoch... bolo to z kuriat.. my kura absolútne nejeme 🤢

katulka1141
autor
7. okt 2021

Baby kurence uz 2 rok mame domaci chov. Jedine v skole to neviem odsledovat, ale je jedina v triede

katulka1141
autor
7. okt 2021

@zyxie nevies ake prejavy mala. My mame domace kurcata uz 2 rok. Len ta skola. To je problem. Asi vyradime v skole. Rada vy som keby sa to upravilo len vynevhanim kurčiat

zyxie
7. okt 2021

@katulka1141 No každé dieťa je iné, a inak reaguje a neviem, podľa toho čo viem v ŠJ sa pri nákupoch ide tvrdo po cene.

katulka1141
autor
7. okt 2021

@anna777115 myslus, ze nie. Dr ma inuly nazor. Meria 135 ak dostane ms uz nevyrastie

andreakotesova
7. okt 2021

@katulka1141 ešte rok dva sa po prvej menštruácii rastie.

zyxie
7. okt 2021

Prípadne popremýšlať čo ešte zvykne konzumovať - dneska sú všade také "sračky", kde by to človek ani nečakal. Niečo sa mi marí, že predčasná puberta vzniká aj pri nadmernej konzumácii sladkostí.

zyxie
7. okt 2021

A problematický je aj palmový tuk/olej.

jankapepe
7. okt 2021

@katulka1141 čím je krmeny ten domáci chov??

katulka1141
autor
7. okt 2021

@andreakotesova no snad ju este aspo. 2 roky nedostane

katulka1141
autor
7. okt 2021

@jankapepe praveze davame bacha. Ziadna zmeska. Iba zrno. Kukurica. Žihľava. Chlieb suseny atd

katulka1141
autor
7. okt 2021

@zyxie je histaminicka cize sa snazime. Eliminovat polotovary a take tie srackove eckove sladkosti. Jasne ze zje aj nieco sladke.

jankapepe
7. okt 2021

@katulka1141 napíšeš mi presný jedálniček, pitný režim plus všetky lieky či výživové doplnky, čaje bylinky atď jednoducho všetko čo konzumuje? Kľudne do správy....

zyxie
7. okt 2021

Predpokladám, že ani nikto z rodiny nepoužíva žiadnu kozmetiku alebo liečivá obsahujúce hormóny.
Keď si tu na MK človek prebehne diskusie, o predčasnej puberte je ich tu dosť - nechce sa mi veriť, že by toľko detí malo tento problém sám od seba - to musí byť niečo zvonka, čo sa dostáva do organizmu.

zyxie
7. okt 2021

@katulka1141 Zabudla som ti odpovedať na tvoj dotaz - tomu dievčatku, tiež začalo rásť ochlpenie a ešte aj prsíčka.

luccija
7. okt 2021

@katulka1141 a čo radila endokrinologicka?štítnu žľazu má v poriadku?ochlpenie myslíš pod pazuchou či pošve?

panelacikova
7. okt 2021

@katulka1141 smiem sa opýtať, koľko cm meriaš ty a otec dieťaťa?

desore
7. okt 2021

@anna777115 😱 preboha, ale ona nie je z Latinskej Ameriky, kde dievcatka zacinaju v 9.-10.rokoch.
My zijeme v strednej Europe!!! Podnebie tiez ovplyvnuje menstruacny cyklus, ale 8. rokov je velmi skoro.
Hlavne mlade diebcata zacinaju s antikoncepciou v 15.-16. rokoch a nech mi nikdo netvrdi, ze to neovplyvnuje zivot zeny a jej nenarodenych deti.

janai1
7. okt 2021

@desore co s tým má HAK?

deti95060810
7. okt 2021

nemá dcéra problém s váhou? Silnejšie dievčatá dospievajú skôr...

kisskiss
7. okt 2021

@katulka1141 ale snáď vyrastie, ja som v 11, kedy som ms dostala, ešte určite nemala tých 170 cm, čo mám.

katulka1141
autor
8. okt 2021

@deti95060810 ma 135 cm a 36 kil. Posledny rok pribrala 4 kila inak priberala primerane veku

katulka1141
autor
8. okt 2021

@desore no ja som predtym ako s nou otehotnela bola na hak skoro 9 rokov 😢

katulka1141
autor
8. okt 2021

@panelacikova nie sme vysoky. Ja 165 a otec 165cm

katulka1141
autor
8. okt 2021

@luccija este nie su vysledky boli sme len vcera 1x

lenkakravcova
8. okt 2021

@katulka1141 Vyrásť určite vyrastie. Spolužiačky, ktoré dostali ms skôr, okolo 10 roku boli vtedy ešte dosť nízke. Ja som tiež bola nižšia asi o 20-25cm ako dnes. Toho by som sa neobávala.
Nepatrala si spätne v rodine ci niekto z predkov to takto skoro nemal? Niekedy to môže byť aj genetické (a i preskočiť jednu dve generácie).

katulka1141
autor
8. okt 2021

@zyxie jasne, ze zje aj sladke. V masa sa snazime u nas vychovat hydinu. Len co ja zmozem v skolke a teraz v skole. Neviem z akych zdrojov je ich maso. Nekupujeme extra polotovary. Dcera nema rada velmi strukoviny. Inak miluje aj zeleninu aj ovocie. Obmedzene konzumuje mliecne pretoze mala abkm v dectve a histaminovu intoleranciu. Cize sa snazime fakt vyhybat sa takym veciam kde su ecka a konzervanty
@jankapepe dnes napriklad ma na desiatu lupacku. Hrozno. Obed maju v skole. A poobede ked sojde bude rizoto. Na veceru planujem kvaskovy chlieb a zeleninovu pomazanku. Do skoly si nosi vodu alebo domaci bazovy sirup. Doma vypije vodu.nema bohvieaky pitny rezim. Musim ju nahanat co sa tyka vody. Z vit. Berie omega 3. D. C niekedy probiotika. Chlorelu. A dr nam kazala koli dyslexii skusit aj esprico. Zatial sme ho skusili 2x no nechcem ist velmi do liekov. A 1 znaky puberty prisli 1 rokom