Liečba moraxelly bez antibiotík

basulaak
15. máj 2024

Synovi bola zistena z vyterov moraxella a hemofil. Vyse mesiaca je doma s kaslom. Na zaciatku horucky s teplotami, potom ustali, pridruzil sa suchy kasel, drazdivy do pozvracania. Zachvatovy. Ani lekarka ho nemohla pocuvat ako to strasne znie. Na moje prosikanie som ich donutila spravit vytery. V noci syn kasle zo spanku az piska. Rtg pluc robeny 2x, crp nizke, bez teplot, zivy ale po fyz. aktivite sa zadycha a rozkasle, vrzga mu v hrudi. Verdikt? Inosoprinosine. Synovi zatekaju sople to ho dusi, stale hlieny riedim solmucolom, na noc stoptusinom, kolostra, vitaminy ani nehovorim. Podla mna je toto stav na atb nie? Ved ta moraxella ked sposobuje problemy to treba vynicit atb nie? Sme uz s muzom taki nasrati, uz som celu rodinu vyuzivala na strazenie, uz nevieme co robit. Ako u vasich deti liecili tieto bacily aj ked mali nizke crp ale ine problemy pridruzene boli? Ja ho ani takto do skolky nemozem poslat. To kolko mame liecit prirodnou cestou akoze? A cela rodina nevyspata. Prosim o skusenost
U lekarky som s nim bola dokopy asi 3-4x za posledny mesiac. Vie o nas

lavender94
15. máj 2024

Ja som tvojho syna nevidela, ale z opisu to je na atb podľa mňa bez debaty. Ale znovu zopakujem, že som ho nevidela, nemám k dispozícii nič len opis. Ale cele mi to príde take ako keby sa mudr riadila len podľa crp, čo by sa nemala. Väčšinou doktori predpisujú antibiotiká úplne nezmyselne, na všetko dávajú širokospektrálne antibiotiká, koľko krát bez potvrdenia bakteriálnej infekcie ako keby tu vôbec nemáme vážny problém s atb politikou, vaša dr to asi zobrala z opačného konca. Ja by som sa jej minimálne opýtala, aby ti vysvetlila toto jej konanie. Nie je šanca, že by vás vyšetril niekto iný?

simsalabim
15. máj 2024

@basulaak to tak dlho ho dr necha trapit? moja dcera mala z moraxelly sialene kasle zo zatekajucich hlienov, az sa dusila a vzdy pomohli len atb, nic ine. Stacili atb kvapky do nosa a po prvej davke ulava. Trvala by som na atb.

tani777
15. máj 2024

My sme dr. "obchadzali" - rozumej,nikdy sa mi nezdalo,ze je tak velmi chora,ze by bolo treba aj dr.,nemala ani len zvysene teploty..len sa to strasne uz tahalo,tak sme zasli..urobila vyter,ale hned po vysvetleni,ako dlho uz je takto chora (ona mala hlavne strasne sople,ani nie tak kasel),jej predpisala hned atb..vyter vysiel pozit.na hemofila..nechapem,ako moze vasa dr.cakat tak dlho a nechat dieta trapit..inak co sa tyka crp,nasa nam vysvetlila,ze niekedy pri tychto tiahlych infektoch moze byt crp nizke,alebo len mierne zvysene,takze ona nie vzdy crp robi

basulaak
autor
15. máj 2024

@tani777 a mali ste atb kvapky? Ci celkove atb?

tani777
15. máj 2024

Celkove jej dala hned

asined88
15. máj 2024

Aspoň pamycon vám mohla predpísať do nošteka. Skúste aspoň o to požiadať a na ten kašeľ odporúčam sirup solvolan. Nejaké 2-3 dni bude dosť vykasliavat, ale potrebuje to zo seba dostať von. Náš má tiež často problém práve s tou moraxelou. A táto kombinácia pomáha.

fiafia
15. máj 2024

@basulaak rozhodne atb. Nam sa moraxella vracala prvý rok v škôlke dookola. Naša padiatricka dá atb keď vidí,že stav je zlý, pripadne sa nezlepší aj keď crp je nizke. Ja by som trvala na atb.

mima172
15. máj 2024

Hlavne nedávaj dlho Solmucol, mne Dr povedala, že ten môže max 7 dní, ideálne však nie viac ako 5. Dôvod? Riedi hlieny, podporuje ich produkciu, dráždi na kašeľ.
Moja malá mala v nose (november, december 23) streptokoka a moraxellu, crp nízke, tak sme sa s Dr dohodli, že ju nebudeme oslabovať antibiotikami ale necháme ju vybojovať si to. Kašeľ, hlieny atď boli brutálne a trvalo to 2 mesiace. Posilňovali sme imunitu, 3x denne som jej prestriekala nos morskou vodou, potom Panavriral, nosné probiotiká 3m kúru a difuzovala každý deň niekoľko hodín esencie + sme potierali hruď a chrbatik. A inhalator 3x denne.
Bol to boj ale som rada, že sme to dali bez atb a to teda kaslala tak, že sme boli často hore aj niekoľko hodín v noci. Podľa slov Dr by atb zabrali ale po návrate do kolektívu by to schytala čoskoro opäť, keďže najmä moraxella je už bežná baktéria v detskom nošteku.
Čiže bud dôveruj Dr alebo si priamo vypýtaj atb.
Držím palce, aby to prešlo čím skôr.

ktochytavzite
15. máj 2024

@basulaak Asi atb a ine sirupy davaj,inhalovat treba taktiez.Solmucol je slaby,treba erdomed,skus aj ci ulovu casj pomaha.

misicka31
15. máj 2024

Naše mali stále zelené,zatekajúce sople,stále dookola sa im vracala moraxella,mne dr povedala,že mi môže predpísať ATB,ale nezaručuje,že keď nastúpia do škôlky o týždeň to nechytia znova,tým,že som bola ešte doma,som to riešila bez ATB aby si na to telo zvyklo a vysporiadalo sa s tým samo,boli doma dlhšie,ale oplatilo sa,musím poklopat...ale bola som doma !!!nepotrebovala som chodiť do práce,fakt z toho dievčatá vyrástli,staršia od nástupu do školy super,a mladšia konečne tiež, predškoláčka...uvidíme,aké bude dieťa číslo 3,keď nastúpi od septembra 🤷

tianna
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
minneli27
24. máj 2024

syn ma to iste - vysli mu moraxela aj hemofil, ajked okrem sopla nema ziadne tazkosti. dr mu hnef predpisala celkove atb, aby sa bakterie nerozsirovali dalej. dnes ma nasadene 1den, tak uvidime kolko bude tento boj trvat. minuly rok sme sa hemofila zbavovali 6 tyzdnov , 3 antibiotikami. :(

milka1988
13. aug 2024

@mima172 ako si tak dlho vydržala tie dva mesiace liečiť dieťa? Môj kašle tak že sa dusí lapa po dychu, následne sa z toho povracia a to aj 5x za noc. Už dva týždne to trvá. Včera sa tak povrcal z hotelov že mu už nešli ani von, z úst sme mu ich ťahali von no hrôza. Ma pozitívny nález chlamýdie a mykoplazmy hraničné. No neviem si predstaviť či by soms takým kašľom vydržala 2 mesiace ho trápiť :(

mima172
14. aug 2024

@milka1988 Moja nemala chlamýdie a mykoplazmy, tie som mala ja. Ako píšem, ona mala moraxellu a streptokoka. Kašeľ pri chlamydiach je iný, tiež som pri záchvatoch kašľa až zvracala. Tam by som s atb neváhala.