Ahojte, máme podozrenie že u syna je helicobakter...nakoľko nám to návšteva povedala že má až po tom ako odchádzali.
Čo sme čítali tak antibiotiká sú moc silné tak neviem ako určite pôjdem zajtra k lekárovi.
Je nejaká alternatíva?
Ďakujem
@lilli110 horúčky a zvracanie mal s ATB? Masticha ?idem pozrieť ďakujem 😉
Pochopila som správne? Návšteva má helikobaktera, a on mal okamžite preskočiť na syna? A ty ho chceš radšej preventívne liečiť?
Nie, horucky a zvracanie pravdepodobne z helicobaktera. Hlavne to zvracanie. Stale sa mu to vracalo. Preslo az po prelieceni helicobaktera. Netusim ako dlho to mal. Niekto moze mat helicobaktera a ani nevie, nereaguje nijak a niekto bolesti brucha, zvracanie... Na zaklade coho myslis, ze by ho syn mohol mat? Okrem toho, ze bol v kontakte s chorym. Ma uz aj nejake priznaky? Super je, ze teraz sa to da zistit aj z krvi, pripadne zo stolice.
@lilke pýtal som sa pre istotu, ideme k doktorovi zajtra lebo malý má bolesti brucha...a hnacky
Helicobacter nespôsobuje hnačky... pravdepodobne má virózu. Spôsobuje skôr chronické ťažkosti - bolesti žalúdka, zápal žalúdočnej sliznice, žalúdočné vredy.
Keď som bola malá,moja mamka mala roky helicobactera a nikdy nič so mnou neriešila, žiadne vyšetrenia, lieky a nič sa mi nestalo. Problémy so žalúdkom mám až teraz v dospelosti.
Kým sa prejaví helikobakter, prejde dlhá doba. Mesiace až roky.
A nákaza sa prenáša slinami (pili z rovnakého pohára? Bozkávali sa?) alebo fekaliami (špinavé ruky).
Takže po 1 návšteve s helikobakterom absolútne nie je dôvod na paniku. Nehovoriac o tom, že bezpriznakoveho helikobaktera má snáď pätina populácie.
Ak má syn akútne črevné problémy, helikobakter je v tom nevinne. To skôr črevná viróza.
Moj syn mal tuto zimu. Trvalo, kym mu to diagnostikovali, vracali sa mu horucky a bolesti brucha. Bral trojo atb. Skoncili sme v nemocnici so silnym zvracanim 40kami horuckami. Ked dr zistila, ze ma helicobaktera, odporucila nam mastichu. Ze vyskusame bez atb, kedze ich bral niekolko posledne obdobie. Po dvoch tyzdnoch uzivania sme sli na testy na helicobaktera a negativne. K tomu som davala probiotika. Syn ma 10 rokov.