Liečba anémie

imaginarium007
6. nov 2018

Dobrý deň!

Viete mi poradiť, ako prebieha liečba anémie? Nášmu ročnému chlapčekovi zistili pri odberoch nižšie hodnoty železa a doktorka nasadila Maltofer kvapky, Cebion a B-čko na lepšiu vstrebateľnosť. Povedala, že o dva mesiace máme prísť na kontrolu. Lenže nám sa už po mesiaci minuli kvapky a teraz nevieme, čo máme spraviť. Či si ísť dať predpísať ďalšie alebo nechať ho ten mesiac bez, aby výsledky neboli skreslené. Máte niekto skúsenosti?

prevenar
6. nov 2018

@imaginarium007 neberte maltofer ..deti s tym maju velke problemy. skus Ferrofortis B ..nepocul som ,ze by mal niekto problemy po uzivani toho .

ivana11155
6. nov 2018

Ja si myslim, ze doktorka dala odber o mesiac neskor cielene, aby sa zistilo, ci sa to zelezo aj v organizme udrzi. Ked by urobila odber hned po dobrati kvapiek, je velka pravdepodobnost, ze maly by mal dostatok zeleza.

pieces
6. nov 2018

Moja dcéra keď bola približne v tomto veku mala nízke hodnoty železa, dávala som najprv lieky čo nám dali na predpis, no hodnoty sa nezvyšovali, prestala užívať lieky a dávala som jej potom petržlenovú vňať do každého jedla, a obmedzila mliečne jedlá, pretože vápnik bráni vstrebávaniu železa, potom jej hodnoty začali stúpať a upravilo sa to

katrin21
6. nov 2018

@prevenar nesir paniku...

@imaginarium007 my sme brali Maltofer, medzi jedlami, s cebionom alebo bez, ako kedy. idealne mozes pridat aj kys. listovu, podrvit tabletku...
Nemas sa coho bat, chod si dat predpisat dalsie balenie, jeden mesiac je malo... Aku ste mali hodnodtu Hemoglobinu? ak pod 100 tak urcite treba brat aspon 3 mesiace, kym stupne hodnota moze stacit sice mesiac, ale ttreba este nazbierat FE do zasob a teda brat dalej...
Ja mam velke skusenosti s anemiou, sama som casto anemicka, velmi ( hodnoty tak 77 -80 ), aj tento april som mala nizke.. ale vcera na kontrole krasne 138 .. 🙂
Dcerka brala maltofer po porode pol roka, potom uz nebolo treba ... hlavne dbaj na to, aby vtedy hned nejedla nic mliecne, ani vajicka, proste davaj to medzi jedlami, aby tam bol odstup a pojde to....
vela bab tu odporuca NAROSAN cucoriekovy.. Just ma vyborne vyrobky, ale pri rocnom dietati s napr. tazkou anemiou by som sa nan rozhodne nespoliehala, ja som ho napr. brala a mne vobec nestacil, nepomohol... teda urcite nie na Zelezo a Hemoglobim
Dajte si predpisat dalsie balenie a potom kontrola, kazdopadne ved zavolaj doktorke a dohodnite sa.

prevenar
6. nov 2018

@katrin21 ??? aku paniku. kopec deti ma s maltoru zdravotne problemy ..staci si prebehnut fora . ^^

katrin21
6. nov 2018

@prevenar ake problemy, max.ich zapeka...
To mas ako so vsetkym .. ze to par ludom nesadne, neznamena ,ze je to zly liek🙈🙈🙈

prevenar
6. nov 2018

@katrin21 ..je to zly liek ak ho porovnas s vyzivovym doplnkom , ktory nema ziadne neziaduce ucinky ..ze ? jeden ma - druhy nema ..ktory pouzijes ??

..NA DRUHEJ STRANE ..ty , aj ktokolvek dalsi nalievajte svoje deti cim len chcete, nejak specialne ma to nezaujima. 😅

katrin21
6. nov 2018

@prevenar vies , je velky rozdiel v pojme " vyzivivy doplnok" a " liecivo". Maltofer je liecivo ... a tam tato debata konci, kazdy pochopi hadam ..

prevenar
6. nov 2018

@katrin21 haha , tak ty si ina mudrlantka 😀 normalne by som ti dal kocku cukru za taketo vystupenie 😀 maltofer je vyzivovy doplnok tak ako ferrofortis. urcenim aj obsahom ucinnej latky su to totozne latky . obe su tekutiny, ktore obsahuju zelezo, obe su urcene na napravu chudokrvnosti = nedostatku zeleza v krvi. ...akurat jedna MA plno neziaducich ucinok a druha NIE 😅😅😅 ..konci, konci , kedze s takym obmedzencom ako ty je kazda debata stratou casu. dufam ,ze si tuto informaciu najdu aj ludia s mozgom a vyuziju k svojmu dobru 😀

katrin21
6. nov 2018

@prevenar urazanie ti ide, ako vzdy 😃 kludne sa odbav.... 🙂 vela zabavy..
citujem:
Matlfer:
Základné informácie
INDIKAČNÁ SKUPINA
12 - ANTIANAEMICA
SPÔSOB ÚHRADY
S - liek, ktorému nie je určený osobitný spôsob úhrady lieku; čiastočne uhrádzaný na základe verejného zdravotného poistenia.
REŽIM VÝDAJA
R - Viazaný na lekársky predpis !!!!!!!!!!!!!!!

P.S: Ferrofortis nekupis v lekarni, je to FINCLUB, ergo nie je to schvalene liecivo, ani vyzivovy doplnok ministerstvom zdravotnictva, ved kto chce, nech si na dietati testuje... ja nie .
takze ako to bolo s tym mozgom..????

prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
prevenar
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katrin21
7. nov 2018

@prevenar ty si daj zalezat aby si sa naucil diskutovat o svojej pravde bez urazania druhych ludi. Lebo to svedci nie o tom,ze ja sa citim na loni, ale ze ty sa citis taky malicky..
A zacni si hladat informacie mimo modreho konika, a relevantne.. nejake zapekanie nie je vobec ziadny hrozny ucinok.. to co popisujes su bezne veci..kopec deti zapeka aj z mliek, a neznamena to ,ze su zle. Je to individualne. Netreba hned vopred ten liek odsudzovat, ma svoje opodstatneniem tymto debatu s tebou koncim. Ty debatovat nevies. Kludne si pis dalej, ale uz sam so sebou.

katrinka34
7. nov 2018

@prevenar Ty si zaregistroval, že už ho dobrali ??? Zaregistroval si, že nepíšu o žiadnych problémoch ??? Všimol si si, že autorka položila úplne inú otázku ??? Bože dobrý, že teba už niekto nestopne !!!

prevenar
7. nov 2018

@katrin21 hmm.. si pisala ,ze debata konci 😀 ..ale asi sa nevies ovladat a vyhralo vyjadrovanie sa k nicomu 😅

kamilka2012
21. dec 2018

moj 3 ročny ma malo železa a pediatrička mi maltofer doslova odmietla predpisat,že ma zbytočne vedlajsie učinky-hlavne zapekanie a rovno mi odporučila sirup z justu narosan čučoriedkovy,synček už berie druhe balenie,je na prirodnej baze,ale či mu pomože ukazu az kontrolne odbery krvi v novom roku,2-3 tyzdne pred odbermi mame sirup vysadit,aby vysledky neboli skreslene.

danusska
29. jan 2020

Čučoriedkový narosan z justu odporúčam pri problémoch s krvou. Je na prírodnej báze a bez vedľajších účinkov. V prípade záujmu o bližšie informácie, píšte správu 😊

kamilka2012
30. jan 2020

@danusska nam nepomohol,zelezo padlo ešte nizsie,museli sme patrat po pričine,prečo sa nevstrebava. Malému zistili alergiu na lepok,mal zanesené črievka lepkom,odkedy sme na bezlepkovej diéte tak zelezo same pekne stuplo a neberie ziadne sirupy.

pieces
1. feb 2020

@danusska my sme mali tiež ten sirup a veru nemala som z neho dobrý pocit... dcéru bolelo brucho asi po týždni som ho vysadila a keď som si prečítala to zloženie...