Lichen sclerosus

7777zuzu7777
5. jún 2014

Chcem veľmi pekne poprosiť o skúsenosti s týmto ochorením u detí. ( dievča). Viete mi niekto poradiť ako pomôcť 7 r. dcére. Ako zmierniť príznaky okrem kortikoidov. Existuje vôbec niečo. Prosím poraďte ☹

csenibaba
5. jún 2014

@7777zuzu7777 Ahoj bohuzial pomôzu len kortikoidy a treba posilnovat aj imunitny systèm!(vlastn3 skúsenosti)Ja som sice mala lichen ruben ale tak isto iba kortikoidy zmiernily priznaky!

7777zuzu7777
autor
5. jún 2014

Dakujem velmi pekne za nazor. Ako dlho sa liecis?

csenibaba
6. jún 2014

@7777zuzu7777 Ahoj,ja teraz mám kludnè obdobie nemám na koze len vo vnútri ústa!Ked sa u mna objavil lichen a isla som s tym ku koznej-povedala my ze lichen liecit sa nedá len zmiernovat príznaky a ze je to autoimun ochoreneie,este my dodala ze môj t druch sa nicoho nic objavi potom sám od seba zmizne!Ja som to vtedy mala len cca.rok ale s krvavmi pluzgiermi po nohach a rukách bolo to strasnè!Tak viem ze vo vasom prípade ked lichen sclerosus vulva ide u deti sám od seba zmizne(vylieci sa)s pubertou.

7777zuzu7777
autor
8. jún 2014

Dakujem velmi pekne . Ano aj mne to povedali ze 80% sanca ze to zmizne. Ale nejako ma to neukludnilo. Snažim sa zistit co najviac info, ale bohužiaľ neviem nájsť nikoho kto by mi vedel dať osobne skúsenosti. Ale este raz veľmi pekne ďakujem. A úprimne ti želám veľa zdravia!

adrianp
30. aug 2015

Dobry den tiez mi zistili lichen ruben planus niejake rady nemate ohladom toho ? Mam dve malinke biele bodky. Srvbi to a tiez neviem ci ich mozem poskrabat ci vydrzat to alebo ci ked sa spotim ci je to dobre alebo sa tomu mam vyvarovat .A lekarka mi dala iba rybaciu mast a to je vsetko.dakujem pekne za rady

jana666jj
27. feb 2022

Dobry den, tiez sa chcem informovat, ake su moznosti liecby Lichen sclerosus.

tula1947
12. sep 2023
misica16
12. sep 2023

@7777zuzu7777 ja mám lichen sclerosus, planus zvykne zmiznúť vraj, aspoň čo som si prečítala. Respektíve sú dobré obdobia a potom vzplanie a tak. Na môj lichen pomáha len premasťovanie kože a kortikoidy keď je najhoršie, niektorým babám pomáha aj laser. Je to individuálne, ale laser, ktorý na to robia dosť bolí a je to aj celkom drahé, aspoň čo baby v skupine hovorili. Je tu samozrejme aj šanca, že zmizne, ale asi skôr malá, ja to mám asi 7 alebo 8 rokov a moc sa to nezlepšuje, skôr mám lepšie a horšie obdobia. Príklad cez chrípku, covid a alebo iné infekcie je to sila, svrbí to atď. No treba to pravidelne a často premasťovať tú kožu. Ja mám na to krém lipobase, dobrý je aj volnopredajný erevit, prípadne aj kokosový olej je dobrý. Potom raz za týždeň-dva premastím kortikoidnou masťou, tá jediná mi veľmi pomáha, ja mám lotriderm. Máme tu aj svoju skupinu, sú tam baby skôr s lichen sclerosus, ale priznám sa moc neprispievam, nemám tu na to písanie moc času. No sú tam nejaké diskusie aj staršie čo si spolu píšeme, že kto sa ako má a tak.

zuwa78
13. sep 2023

@misica16 ako najdem tu skupinu..dakujem

natalii2
3. mar 2024

Ahojte, mam potvrdenu lichen...mohla by som poprosit prijat do skupiny....

zuwa78
3. mar 2024

@natalii2 kde mas lichen?

zuwa78
4. mar 2024

@natalii2 chod na zoznam skupin...a zadaj si lichen

natalii2
4. mar 2024

@zuwa78 na chrbte v hornej casti a genitalie