Ležím so synom v nemocnici kvôli mononukleóze

22. nov 2024

Ahojte, ležím so synom druhy deň v nemocnici kvôli mononukleoze. Posledne e dní vôbec nič nejedol, len trosku (minimálne) pije. Prosím vás kedy vaše deti začali jesť a bolo im trosku lepšie?

zuzikak
22. nov 2024

nemam skusenosti s mononukleozou ale chcem ta len ukludnit aby si sa nebala. Si v nemocnici, kedy je pod dozorom. Tvoje dieta sleduju, tak sa nemusis bat, ze bude dehydrovany lebo to by videli. Tak isto berie nejake predpisane silnejsie antibiotika takze zacne papat bud, ked mu zaberu, co byva zvycajne na 3.-4 den alebo bude mat celkovo problem s papanim, ked mu porobia sarapatu v traveni. Ano aj take moze byt. Ale neboj, aj to das casom do poriadku s probiotikami. Moze sa stat, ze ma nechutenstvo bud z liekov alebo z choroby samotnej. Netreba vtedy velmi nutit. Telo vie a telo si vypyta. Skus synovi ponuknut rozne druhy napojov. Dzusik, caj s medom, samotnu vodu.Skus ponukat po troskach, ze len si daj 1 cuc, 2x cuc a tak postupne. Pripadne na papanie take co by mu mohlo chutit - piskotky, dru tycinky, presnidavku, troska popuceneho bananu, nastruhane jablcko. Viem, ze v nemocnici nemas vela moznosti, no skus poprosit manzela aby ti doniesol zopar takychto malych veci. Drzim palce na skore uzdravenie.

zadda1
22. nov 2024

@zuzikak krásny, povzbudivý komentár, posielam ti srdiečko ❤

autor
22. nov 2024

@zuzikak ďakujem pekne za milé slová, len už ma hnevá ze 3 dní nič nejedol a už je toho aj na moju psychiku veľa 😕

xsimonas
22. nov 2024

Mala som mononukleózu až takú, že mi začala útočiť na pečeň. Ležala som v nemocnici len týždeň, ale jesť som nevedela ešte dobrý mesiac. Do hospitalizácie som nevedela zjesť ani polovicu obedu, z pár lyžíc som sa cítila plná. Neboj sa, napapá sa, keď bude vládať a jeho telo to bude prijímať. Treba ho ale aspoň donútiť, ja som sa tiež nútila na pár lyžíc z obeda. Tekutiny tiež išli ťažko do mňa, ale s tými mi pomáhali s infúziami. Prajem veľa síl, malý bude určite v poriadku (:

autor
22. nov 2024

@xsimonas áno, tiež mu pomáhajú s infuziami, vypije maximálne 2 deci vody za deň, ďakujem pekne 🫶🏻

taktotedanie
22. nov 2024

Informuj lekara, dietatu podaju infuziu
Ppzor na dehydrataciu a celkove vycerpanie organizmu