Ahojte žienky .Chcela som sa len slušne opýtať či stým máte niektorá skúsenosti? Malému boli po pôrode diagnostikované vrodené trombozy. Z Manželom by sme veľmi radi šli na dovolenku . Konečne keď už sme ako rodina 😊 Ale moja otázka znie či ste leteli z dieťaťom ktoré má vrodené trombozy ?Je mi jasné že to musím konzultovať predovšetkým z lekárom , no rada by som si prečítala aj Vaše skúsenosti 🙏 Ďakujem Vám vo pred za milé komentáre 🌺
@verunka16 tromboza sa tvorí pri dlhom sedení takže ísť autom asi nebude moc riešenie. My sme ako deti chodili nikto nevedel, že niečo máme ale teda keď sa o tom vie treba vždy konzultácia. Ja chodím konzultovať aj teraz a to som dospelá. Vrodenu trombofíliu tam zistili až neskôr. Ak je len do 2 hodín lekárka mi dáva len pančuchy a treba sa buď preisť alebo aspoň hýbať nohami, veľa piť. Ak by bol nad dve hodinu treba pichnuť injekciu na riedenie krvi ale teda neviem či tak malinkému niečo dajú. Treba sa určite poradiť s lekárom ale najidealnejšie sa spojiť s hematológom alebo nejakým cievnym lekárom určite lepšie ako riešiť len s pediatrom 🙂
@verunka16 ja mam sice skusenosti iba so sebou ako dospelou zenou ale tiez to mam tak ako popisuje @martinaju - lekarka ma sleduje, pri kratkych letoch nic (lietam vela na sluzobky) a pri dlhsich letoch si musim pichnut injekciu - najlepsie bude urcite poradit sa s lekarom hematolog alebo cievny presne ako radia baby
Ďakujem Vám dámy 🙂 Ale ako som písala viem že to musím ! Konzultovať z lekárom ( Hematolog) . Keďže mávame pravidelné kontroly 🙏 Ja som si len chcela prečítať skúsenosti ktoré máte takže si to cením 😉
@verunka16 Neviem ake stare je dietatko ale let celkove nie je dobry pre male deti... hlavne koli zmene tlaku. Ja by som volila len lokalne dovolenky... slovensko je nadherne.
Ahoj. Prave som nasla tento prispevok a celkom by ma zaujimalo ako si riesila a cinsinsa nakoniec odvazila k letu s drobcom. Moj maly ma podobnu dg ale musim sa priznat ze do dnešného dňa som nenazbierla odvahu s nim letiet a to ma uz 11 r
Toto fakt len s lekarom. A teda ja som posero - volila by som ine destinacie, kde sa dostanem autom - chorvatsko, bulharsko, taliansko, spanielsko, severne nemecko, Dansko - aj tam su v lete nadherne plaze a prenajmes si dom priamo na plazi na par dni, drahsie to neni o moc ako momentalne na slovensku, uplne vazne, chodime kazdorocne...